Afgrænsningskabel til Robotplæneklipper

 • Afgrænsningskabel til Robomow

  Afgrænsningskabel til Robomow

 • Afgrænsningskabel til Gardena Sileno

  Afgrænsningskabel til Gardena Sileno

 • Afgrænsningskabel til Bosch Robotplæneklipper

  Afgrænsningskabel til Bosch Robotplæneklipper

 • Afgrænsningskabel til Worx Landroid

  Afgrænsningskabel til Worx Landroid

 • Afgrænsningskabel til Husqvarna Automower

  Afgrænsningskabel til Husqvarna Automower

 • Afgrænsningskabel til McCulloch Robotplæneklipper

  Afgrænsningskabel til McCulloch Robotplæneklipper

 • Afgrænsningskabel til Stiga Autoclip Robotplæneklipper

  Afgrænsningskabel til Stiga Autoclip Robotplæneklipper

 • Afgrænsningskabel til Redback Robotplæneklipper

  Afgrænsningskabel til Redback Robotplæneklipper

 • Afgrænsningskabel til LandXcape Robotplæneklipper

  Afgrænsningskabel til LandXcape Robotplæneklipper

 • Afgrænsningskabel til Grouw Robotplæneklipper

  Afgrænsningskabel til Grouw Robotplæneklipper

 • Afgrænsningskabel til LawnExpert Robotplæneklipper

  Afgrænsningskabel til LawnExpert Robotplæneklipper

 • Afgrænsningskabel til AL-KO Robotplæneklipper

  Afgrænsningskabel til AL-KO Robotplæneklipper

 • Afgrænsningskabel til Stihl Robotplæneklipper

  Afgrænsningskabel til Stihl Robotplæneklipper

 • Afgrænsningskabel til Cub Cadet XR Robotplæneklipper

  Afgrænsningskabel til Cub Cadet XR Robotplæneklipper

Sortering
Sortering
Sortér efter
Relevans
Navn
Pris
Rækkefølge

Afgrænsningskabel til robotplæneklipper - Alt hvad du skal vide!

Med afgrænsningskabel kan du hjælpe din robot på rette vej. Kablet fungerer som et usynligt hegn, der viser din robotplæneklipper hvor den skal arbejde og hvilke områder, den skal holde sig fra. Robotten kan ikke krydse havens kanttråd, så ved at installere ledningen korrekt, kan du sørge for, at robotten holder sig væk fra hækken, blomsterbedet eller naboens grund. Vores universelle afgrænsningskabel passer til alle robotplæneklippere. Det er robust og godt isoleret, så regn og jord holdes ude, hvad end du lægger kablet over eller under jorden. Vi svarer her på de spørgsmål, der kunne opstå, når man gerne vil installere kanttråd i sin have.

Hold styr på din robotplæneklipper med afgrænsningskabel – så den ikke ender i blomsterbedet!

Afgrænsningskabel

Med et afgrænsningskabel, kan du guide din robot udenom forhindringer og sørge for at den ikke kører igennem hækken og ind til naboen. Langt de fleste robotplæneklipper bruger kantråd til at styre hvor de kører hen. Enkelte modeller burger GPS eller sensorer, men har du en robot til haven skal du oftest også have fat i noget kanttråd. Afgrænsningskabel er ikke model specifikt, det betyder at du kan bruge samme slags kantledning til alle slags mærker og modeller indenfor robotplæneklippere. Du skal oftest kun holde styr på hvor langt dit kabel skal være.

Hvad er et afgrænsningskabel?

Robotplæneklipper kanttråd virker ved at afgrænse områder i haven hvor din robot må køre. Det kan være der er bestemte steder hvor du ikke vil have slået græs, eller et bålsted med en masse sten, som robotten skal køre udenom.

Afgrænsningskablet virker som et lille elektronisk hegn, som robotten ikke kan køre over. Det betyder at din robotplæneklipper ikke har mulighed for at krydse en kanttråd. Hvis din kanttråd ligger dobbelt vil signalet dog udligne sig selv og din robot kan køre over, dette skal du være opmærksom på når du lægger din ledning. Kører robotten på andre steder end græs kan det skade robotten. Det er derfor en god idé at holde haven fri for genstande og sten når plæneklipperen skal køre.

Hvordan lægger man kabel til robotplæneklipper?

Hvis det virker som et lidt uoverskueligt projekt at indhegne haven med et afgrænsningskabel, så fortvivl ikke, det er faktisk ret lige til. Som udgangspunkt er der to måder at lægge dit kabel på. Du kan enten vælge at sætte det fast over græsplænen eller grave det ned. Vores kabel fungerer til begge løsninger.

Kanttråd der ligger ovenpå græsset er naturligvis mere udsat. De fleste vælger derfor at grave kablet ned. På den måde er ledningen også 100% usynlig i din have. Vælger du at lægge det på græsplænen, har vores afgrænsningskabler en praktisk grøn farve der blender godt ind med græsset.

Sådan lægger du dit kanttråd på græsplænen

Afgrænsningskabel med pløkker

Skal din kanttråd lægges ovenpå græsplænen skal du have fat i en masse pløkker. Afgrænsningskablet skal lægges så tæt på jorden som muligt, så man ikke falder over ledningen. Planlæg på forhånd hvilke områder i haven, du gerne vil have hegnet ind, så robotten ikke kører der. Husk at tråden skal starte og slutte ved robottens lade station. Når dit guidekabel ligger som det skal, skal du have fat i pløkkerne og sætte det godt fast i jorden. Sørg for at der ikke er for langt mellem hver af dine kanttrådspløkker. Hellere for tæt end for langt væk fra hinanden – så er du nemlig sikker på at ledningen ligger som den skal. 

Skjul dit afgrænsningskabel helt ved at grave det ned

Nedgravning af afgrænsningskabel kræver lidt mere arbejde, men til gengæld er kablet efterfølgende helt usynligt. Din robot skal sikkert køre rundt i mange år ude i haven, og det er derfor den ekstra tid og de ekstra kræfter værd at få gravet kablet ned. Kablet skal blot lægges et par cm under jordoverfladen.

I de fleste tilfælde bliver der anbefalet, at du graver mellem 5 og 10 cm ned.

Så er du sikker på at det ligger langt nok under plænen til at det ikke er synligt oppefra eller vil komme op af jorden igen. Når kablet er gravet ned, er der også mindre chance for at ledningen kommer til skade eller går i stykker. Et fritlæggende kabel er det nemlig mere udsat for havens gæster, som kan træde på det eller eventuelt gnave i det.

Nedgravning af afgrænsningskabel

Hvordan graver man afgrænsningskabel ned?

Du kan enten få lagt dit guidekabel ved hjælp af en maskine eller gøre det med håndkraft. Det er en del lettere med en maskine til nedfræsning, men har du ikke en kæmpe have eller sådan en maskine til rådighed, skal du ikke fortvivle, du kan sagtens gøre de ved håndkraft!

Når du skal grave din kanttråd ned, skal du altid følge instruktionerne til netop din robotplæneklipper hvis der er nogle specifikke krav til opsætning af grænsekabel.

De forskellige modeller kan have forskellige krav til opsætning, men her er en hurtig og overskuelig guide, som sikkert hjælper dig godt på vej:

 1. Start med at beslutte dig for hvor din robot skal køre i haven. Læg kablet ud ovenpå græsset, så du har helt styr på hvor meget kabel du skal bruge, samt eventuelle træer og bede som plæneklipperen skal undgå. Husk at ledning skal starte og slutte ved robottens ladestation.
 2. Nu kan du komme i gang med nedgravningen. Skær en lille rille i græsplænen hvor kablet skal placeres. Sørg for rillen er ca. lige dyb alle steder, oftest mellem 5 og 10cm dybt, men tjek endelig om din robot har andre krav når det kommer til dybden på din kantledning.
 3. Placér nu guidekabelet i rillen og dæk til igen efter, installationen er nu færdig!

Tilpas nemt dit afgrænsningskabel til netop din have

Har du en hel firkantet have udelukkende med græs er det utroligt nemt at lægge afgrænsningskablet, så skal hele haven bare indhegnes. De fleste har dog lidt flere kurver og udfordringer i have. Det kan være en terrasse, et legehus, nogle træer eller flotte bede, som robotten ikke bare skal fræse henover.

Du kan nemt indhegne mange forskellige områder i haven. Du skal naturligvis bare huske på at alle løse ender af kablet skal være samlet og både starte og slutte ved lade stationen. Heldigvis klarer samlemuffer nemt opgaven når det kommer til samling af afgrænsningskablet. De kan også bruges til at forlænge din ledning, hvis du ikke har nok i én rulle med kanttråd.

Har du en stor have skal du naturligvis have nok afgrænsningskabel til at hegne den ind. Oftest får du en smule kanttråd med til din robotplæneklipper når du køber den, men det kan jo være at du har brug for mere.

Du har altså den fulde kontrol over lige præcis hvor i haven din robot må bevæge sig rundt, det kræver blot noget afgrænsningskabel og lidt planlægningsarbejde og så kan du få klippet græsset lige netop der hvor du ønsker det - og ingen andre steder! 

Har du steder din robotplæneklipper ikke må køre? No problem!

Når du lægger din kanttråd, kan du lave zoner hvor din robot ikke må køre – f.eks. blomsterne eller gyngestativet. En robotplæneklipper er til for at holde din have pæn hele tiden, og det dur ikke hvis den også tager alle de fine blomster eller krydderurterne. Heldigvis er det nemt at indhegne hvor robotten må køre. Du skal bare sørge for at lægge noget kanttråd rundt om de steder hvor robotten ikke må klippe. 

Er du i tvivl om hvor du skal lægge din kanttråd, kan du blot tænke på hvor du selv ville klippe græsset i haven. Ville du ikke slå græsset et bestemt sted? så skal du indhegne det! Så nemt er det.