Mikrofon

 • Holder til Mikrofon

  Holder til Mikrofon

 • Mikrofon til Gaming / Twitch

  Mikrofon til Gaming / Twitch

 • Mikrofon til Skype

  Mikrofon til Skype

 • Mikrofon til Youtube

  Mikrofon til Youtube

 • Mikrofonkabler

  Mikrofonkabler

Stort udvalg af mikrofoner til gaming, møder og meget andet
Mikrofon

En af grundene til at mikrofonen er blevet mere og mere udviklet siden de første kom på markedet, skyldes at de klassiske instrumenter stille og roligt blev erstattet af digitale udgaver og sangerne derfor havde brug for, at kunne følge med. Uden mikrofon ville lyden ikke være lige så høj og sangeren ville ikke kunne høres af publikum og det var altså blandt andet derfor, at mikrofonen kom til verden.

Men hvad er en mikrofon så egentlig? En mikrofon er en transducer der omsætter akustisk lyd til et elektrisk signal. Mikrofonen virker ved, at den modtager forskellige lufttryksmønstre, som den forvandler til elektriske signaler. Man kan altså sige, at lydens svingninger omdannes til strøm og spænding. Disse elektriske signaler bliver derefter sendt videre til elektroniske enheder, som f.eks en forstærker. Igennem de sidste mange år er der blevet udviklet på mikrofoner og i dag findes der mange forskellige typer, mærker, modeller og prisklasser af mikrofoner.

I dag bruges mikrofoner til meget mere end man måske lige går og tro. De fleste af os bruger faktisk en mikrofon i vores hverdag, nærmest uden at tænke over det. Mikrofon teknologien ses nemlig i mange forskellige henseender. Der er f.eks en mikrofon i dit headset, i din bil, i din computer og i din telefon. Det er altså ikke kun i musikbranchen, der bliver brugt mikrofoner i dag. De nævnte eksempler er hvor der allerede er en indbygget mikrofon, men der kan også være mange situationer hvor du har brug for en ekstern mikrofon - det kan være du laver videoer til YouTube, streamer gaming videoer eller måske holder mange møder over Skype eller Zoom? Hvis du mangler en mikrofon, er der flere forskellige elementer du skal tage stilling til, men bare rolig - hos Evermart har vi gjort det nemmere for dig. Under hver mikrofon i kataloget kan du læse mere om den enkelte mikrofon og her i teksten, kan du læse overordnet om de forskellige typer af mikrofoner. 

Mikrofonens historie

Der er en lang historie bag opfindelsen af mikrofonen, men betegnelsen “mikrofon” blev første gang brugt tilbage i 1827 af Sir Charles Wheatstone og i 1876 opfandt Emile Berliner den mikrofon, vi i dag kender fra telefoner. Siden der er er der flere personer der har været på banen i forbindelse med udviklingen af mikrofonen. Blandt andet har James West og Gehard Sessler også en stor rolle i historien, da de i 1964 tog patent på deres transducer, som altså er en elektrisk mikrofon. Mikrofonen blev super populær grundet dens præcise lyd og prisen, som var langt billigere end tidligere modeller. Det gjorde, at flere havde råd til at købe mikrofonen og der blev derfor allerede dengang fremstillet en milliard af disse mikrofoner om året. I løbet af 70’erne blev der udviklet det vi idag kender som dynamiske mikrofoner og kondensatormikrofoner. Disse mikrofoner bliver også den dag idag brugt af tv-stationer rundt i hele verden. Hvis du vil læse mere om forskellen på dynamiske og kondensator mikrofoner skal du blot læse videre her på siden, senere vil vi nemlig uddybe disse to typer af mikrofoner. 

Forskellige typer mikrofonerKnaphuls mikrofon

Der findes et hav af forskellige typer af mikrofoner og du finder også mange forskellige typer mikrofoner til Evermart. Hvilken mikrofon du har brug for, afhænger helt af hvilke optagelser du skal lave. En mikrofon er nemlig ikke bare en mikrofon. Hver mikrofon er specialiseret i forhold til, hvilket formål de skal bruges til. Nedenfor vil vi uddybe nogle af de mikrofoner du finder her hos os, for at give dig et billede af, hvilket mikrofoner der findes og til hvilke formål.

Shotgun mikrofon: En shotgun mikrofon er en retningsbestemt mikrofon. Mikrofonen er god til at isolere stemmer, selv hvis der er dårlig akustik eller baggrundsstøj, fordi mikrofonen primært opfanger lyden i den retning den peger. Når mikrofonen står foran den person der snakker, vil lyden herfra altså blive opfanget og baggrundsstøj mindsket. Desuden kan du også pakke shotgun mikrofonen ind i vindhætte, pels, død kat (kært barn har mange navne), som fjerner støjen fra blæsevejret. Det er super god fordel, som shotgun mikrofoner har. En sådan mikrofon er også perfekt streaming af gaming videoer, hvor du snakker ind over videoen. 

Mikrofoner til PC: En mikrofon til PC er en super god investering, hvis du har brug for en streaming mikrofon eller eller gaming mikrofon. En mikrofon til PC kommer ofte som en USB mikrofon, som du sætter direkte i din computers USB port. Desudens fås mikrofoner til PC også med 3.5mm jackstick, som sættes i computerens eksisterende mikrofon indgang. En mikrofon til PC er derfor super nem, at bruge og sætte op og det er blandt andet derfor at mikrofoner til PC er så populære. Med en PC mikrofon bliver det ikke meget nemmere. 

Med en mikrofon til PC kan du udnytte at du kan snakke i gratis telefon over internettet, f.eks på Skype, Zoom eller Messenger. Mange møder foregår i dag online og der er derfor også uanede af muligheder for online og gratis værktøjer, til at snakke med hinanden. Når der holdes online møder eller hvis du blot snakker med dine venner over f.eks skype, er det en god idé at have en god mikrofon til PC. Med en god mikrofon til PC får du en meget bedre lyd i dine opkald. PC’ens indbyggede mikrofon har ofte ikke en specielt god lyd og det kan hurtigt ødelægge dine online opkald og møder. 

Desuden finder du her hos Evermart super billige mikrofoner til PC, som stadig leverer en god lyd. Du kan derfor roligt foretage et køb af mikrofon og mikrofon til pc hos Evermart og få en genial lyd i dine optagelser og opkald. 

Dynamisk mikrofon eller kondensator mikrofonDynamisk mikrofon

Selvom der findes mange forskellige mikrofoner til forskellige situationer, er der to mikrofon modeller der går igen: dynamiske mikrofon og kondensator mikrofon. De fleste mikrofoner er dynamiske, men om du skal vælge en kondensator  mikrofon eller dynamisk mikrofon afhænger igen af dine behov og formålet med dine optagelser. Her kan du læse hvad forskellen på en dynamisk mikrofon og kondensator mikrofon er.

Dynamisk mikrofon: En dynamisk mikrofon er beregnet til, at blive brugt helt tæt ved lydkilden eller til store lydtryk. Det er også derfor, at det er dynamiske mikrofoner der bliver brugt af sanger til koncerter, fordi de netop holder mikrofonen helt op til munden. Man ser det også i interviews, hvor intervieweren skiftevis holder mikrofonen ved sin egen mund og derefter til ham/hende der bliver interviewet. Dynamiske mikrofoner er også kendt som den robuste mikrofon. Mikrofonen er god hvis du skal optage noget i meget støjende omgivelser, fordi den er god til undertrykke støjen omkring den. Det kan være en stor fordel hvis du skal optage mens der er andre til steder eller hvis du skal optage udendørs eller på offentlige steder med mange mennesker. 

Kondensator mikrofon: Modsat den dynamiske mikrofon, er en kondensator mikrofon mere følsom og så kræver den også strøm. Det betyder at en kondensator mikrofon er bedst i omgivelser uden baggrundsstøj, fordi den er så følsom. Du skal derfor helst optage i et lokale der er rimelig godt lyddæmpet, for at få en ordentlig succes med en kondensator mikrofon. En kondensator mikrofon bruges ofte i forbindelse med indspilning af musik eller podcast, fordi disse optagelser netop foregår i stille omgivelser. En kondensator mikrofon er desuden super god til, at opfange menneskestemmer hvorfor den igen er helt oplagt som podcast mikrofon eller lignende. 

Sådan vælger du den rigtige mikrofonMikrofon til PC og gaming

Når du skal vælge din nye mikrofon er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser inden, så du er sikker på, at den mikrofon du vælger lever op til dine forventninger. Har du brug for en mikrofon til PC, streaming mikrofon, gaming mikrofon eller måske en mikrofon til dit kamera.

Når du kigger vores katalog igennem for mikrofoner, kan du nemt se hvilke formål de forskellige mikrofoner passer til. Du kan også vælge at klikke dig ind på en af de underkategorier du ser herover, som f.eks mikrofon til gaming, mikrofon til youtube eller mikrofon til skype.

Udover hvilket formål din mikrofon skal bruges til, kan du også gøre dig nogen overvejelser om forskellige tekniske aspekter. Du kan f.eks overveje hvilken retningsvirkning din mikrofon skal have - nogle mikrofoner optager lyd fra én retning, mens andre mikrofoner optager lyd fra alle retninger. Du kan også kigge nærmere på mikrofonens impedance, som er betegnelsen for den elektriske modstand i mikrofonen. Som hovedregel er det bedre med en lav impedance end en høj.