USB-C / USB 3.1

1 til 12 af 32

 pr. side

1 til 12 af 32

 pr. side

USB-C Kabel - Hvad er det? 

USB-C er fremtidens kabel. Det er det nyeste USB kabel og kendes også som et USB type C kabel. USB-C kabel til MacbookTil sammenligning kaldes det første "normale" USB kabel for type A. Idag er de fleste USB kabler af Type B, som også kendetegnes ved USB 2.0. 

Typen af USB kendetegner forbindelsen og stabitliteten i USB kablet. Derfor kan du sige dig selv, at det nye USB-C kabel ( Type C) overgår de tidligere USB kabler. 
Et USB-C kabel vil på sigt ikke kun kunne bruges til opladning, men også til direkte at kunne overføre data, video og lyd. Det betyder at du i fremtiden ikke vil have brug for adaptere og eksterne kabler og tilslutningsmuligheder når du vil overføre musik fra din telefon eller tilslutte et eksternt drev til din Macbook / Windows computer. Det er endnu kun Apple som har lanceret USB-C til computer.

Den nye Macbook kommer med en USB-C port, som både fungere til opladning, men også til USB tilslutning, video tilslutning ect. Udviklingen er endnu ikke kommet dertil, hvor flertallet af smartphones, computere, skærme ect har en USB-C port. Dog kan du allerede købe et hav af USB-C kabler. Hos Evermart.dk kan du blandt andet købe; USB-C til HDMI adapter, så du kan tilslutte din Macbook til en ekstern skærm eller en USB-C 3 PORTS USB HUB med Gigabit Ethernet adapter, som både tillader dig at tilslutte et internet / ethernet kabel og samtidig op til 3 USB kabler. 

Er USB-C og USB 3.1 det samme?

Du vil ofte støde på at USB-C og USB 3.1 bliver nævnt i en sammenhæng. Derfor vil mange spørge sig selv; Er et USB-C kabel og et USB 3.1 kabel det samme? Til det spørgsmål, er svaret nej. USB-C betegner selve kablet, altså dens udformning og den underliggende teknologi; Et USB-C kabel har en enkel og lille udformning - med et USB-C kabel kan du både oplade, overføre data, lyd og video.USB 3.1 er en betegnelse for hvor hurtig USB kablet kan overføre data. Der findes 5 forskellige hastigheder;  Low Speed, Full Speed, High Speed, SuperSpeed, og SuperSpeed+.
I skemaet til højre kan du se hvor hurtige de forskellige USB typer er.

Er du eksempelvis ejer af et USB 2.0 kabel vil du kunne overføre data med 480 Mbit/s. Til sammenligning kan et kabel med USB 3.1 SuperSpeed+ hastighed, overføre data med 10 Gbit/s.  
Så for at opsumere; USB 3.1 betegner hvor hurtigt du kan overføre data med USB kablet
Et USB-C kabel kan altså også godt købes med USB 3.0 eller USB 2.0. Hos Evermart.dk stræber vi efter at have de bedste produkter på markedet og vores fulde sortiment af USB-C kabler kommer med USB 3.1

Kun én indgang / port, istedet for 5 forskellige!

En af ideerne bag USB-C kabler er, at du i fremtiden kun vil have brug for ét kabel til alle formål. Er du eksempelvis ejer af en Macbook Pro, så indeholder din computer både en port til opladerkabel, en HDMI port, adskellige USB porte og Thunderbolt-Port. Et USB-C kabel er fremstillet til at overføre lyd, billede, video, data og oplade din enhed. 

Fungerer USB-C kabel også til smartphone?

Det er endnu meget få smartphones, som har en USB-C port. Det er faktisk kun en håndfuld smartphones på markedet, som du kan tilslutte et USB-C kabel til. Dette skyldes udelukkende at USB-C kablet er så nyt, som det er. Der er en vision om at både Macbooks, Windows computere og adskellige smartphones på sigt skal udvikles med USB-C. På den måde er det slut med 4 forskellige opladere og kabeltyper til 4 forskellige enheder, som istedet alle vil kunne oplades og overføre data, lyd og video via det samme USB-C kabel.

Macbook 12 adapter/Usb-c

Den nye Macbook som har en 12" skærm og omtales Macbook 12" gør brug af Usb-c teknologien til både opladning og tilslutningen af tilbehør. Den nye Macbook kommer derfor kun med én indgang - og det er en USB-C Port. Denne kan både tilsluttes et USB-C til HDMI kabel for at dublere skærmbilledet over på en ekstern skærm eller en USB-C til VGA, for at overføre video fra Macbook 12" til en projektor. Er du ejer af en Macbook 12" vil du derfor mangle tilslutningsmuligheder, hvis du f.eks vil bruge mus, tastatur, harddisk eller lignende, samtidig med at du bruger din nye Macbook. Oplever du dette, er det Usb-c adaptere, som du skal have fat i. Der findes Usb-adaptere designet specifikt til formålet med at tilslutte andre endheder og stik, og så finder der adaptere til Macbook 12, som tillader dig at oplade din Macbook samtidig med.