Aktivitetsur / Aktivitetsmåler

AktivitetsurAktivitetstrackeren er hverdagens sundhedssymbol

Aktivitetsure er blevet mere og mere populære, og flere og flere køber dem. Det er en nem måde at holde styr på sine aktiviteter, og det er selvfølgelig én af årsagerne til, at så mange har anskaffet sig en. Der findes et hav af foAktivitetstrackeren er efterhånden blevet hvermandseje, og du kender sikkert en, der går meget op i at holde øje med, om han eller hun når sine 10.000 daglige skridt - måske er det faktisk dig selv. Det er moderne at have tjek på helbreddet og formen, også i mindre skala end fitness-nørd. Det lille aktivitetsur blevet et slags sundhedssymbol og med god grund. Det balancerer nemlig helt perfekt på kanten mellem uoverskuelig teknologi og ubrugeligt dims og ender på praktisk, brugervenlig hjælp i hverdagen, som langt de fleste af os kan være med på, børnebørn som bedsteforældre. 

Aktivitetsuret sætter ikke krav til en ekstraordinært sund og sporty livsstil, men det inviterer til en øget bevidsthed omkring sundhed og aktivitet i hverdagen. Med uret kan du sætte dit eget tempo og bruge hjælpen, som du vil. Du skal ikke leve op til alle andres forventninger, kun til de mål, du sætter for dig selv. Aktivitetsmåleren står for fleksibilitet. Er du på udkig efter en smart, ny gadget, der kan hjælpe dig med at holde styr på din sundhed, skal du vide, at der er stor forskel på, om du vælger et smartwatch eller en aktivitetstracker, og herefter er der ogå store spænd mellem de forskellige modeller inden for hver kategori. 

Aktivitetstracker vs. smartwatch

Aktivitetstrackeren er ikke det samme som et smartwatch. Smartwatchet kaldes ofte også sportsur, fordi det kan måle fysiologiske fremskridt, altså puls, iltoptagelse og meget mere - al sammen særdeles nyttige data, hvis du træner meget og gerne vil tilrettelægge din træning bedst muligt. Men aktivitetstrackeren er ikke noget sportsur, og det skal det heller ikke være. Aktivitetsuret er det smukke kompromis til dig, der går op i at holde dig sund i hverdagen. Aktivitetstrackeren tæller dine skridt, tabte kalorier, den måler kvaliteten af din søvn, og nogle gange kan uret også holde styr på din puls og din geografiske færden med en GPS.