Solcelle Lyskæder / Lamper

Lys haven og terrassen op med lys og lyskæder med solcellerLyskæde i busk

På mange måder kan man gøre sin have flot og rigtig hyggelig. Det kan man gøre ved at få lavet en ny terrasse, plantet nogle flotte blomsterbede og få klippet en pæn græsplæne. Det kan også ske på andre måder, for eksempel kan man sætte en hængekøje op i hjørnet af haven, opføre en lille sø, plante sin egen urtehave, have et drivhus i en af enderne i haven, eller noget helt andet.

Men når det bliver mørkt om aftenen, er der desværre ikke meget at se, og man kan derfor ikke nyde det fulde udsyn af sin flotte have. Det er kulsort, når man for eksempel kigger indenfor og ud. Dog er der en måde, hvorpå man kan få lyst op i sin have så den også er hyggelig i de mørke aftentimer i døgnet. Det kan man gøre ved hjælp af lyskæder og lamper.

Lyskæder og lamper er med til at skabe en hyggelig stemning i haven, på altanen og på terrassen, hvad end man står indenfor og kigger ud på haven, eller man sidder på terrassen eller altanen og kigger rundt om i haven. En skøn måde, hvorpå man kan få endnu mere ud af sine have til trods for, at det er aften, og det er mørkt. Dog behøver du ikke at sætte en lyskæde op, som benytter sig enten af batterier eller af en ledning. Du kan faktisk udskifte de traditionelle lyskæder til fordel for en solcelle lyskæde eller en solcelle lampe. En lyskæde med solceller benytter nemlig en smart og bæredygtig teknologi, der kommer dig til stor gavn på flere områder.

En lyskæde med solceller opfanger nemlig al solskin, dagslys og stråler fra solen i løbet af dagen, således lyskæden kan lyse pænt og klart op om aftenen. En lyskæde solcelle skal blot hænge eller stå et sted, hvor den kan opfange solens stråler i løbet af de mange dagtimer. Derfor skal lyskæden helst ikke stå i skygge eller et meget indelukket sted. Skulle det blive eller være overskyet hele dagen, vil lampen eller lyskæden stadig opfange dagens lys og kunne give lys om aftenen. Dermed ingen grund til bekymring.

Med en solcelle lyskæde eller en solcelle lampe kan du faktisk hænge og sætte dem op overalt i din have, på din terrasse eller på din altan. De kan være mange steder og være til stor gavn på flere måder. Du kan for eksempel sætte en op i et blomsterbed, en på husmuren, en i et træ, en op ad terrassegelænderet, eller et fjerde sted. Sæt solcelle belysning lige netop der, hvor du ønsker det, så vil du opleve, at det ved at lyse godt op er til største gavn for netop dig, din familie og dine venner.

Slip for ledninger og batterier med en solcelle lyskæde

Når du anskaffer dig en solcelle lyskæde eller solcelle lampe, slipper du for al det velkendte bøvl, der er med ledninger og batterier. Med en solcelle lyskæde kan du blot sætte din lyskæde op, hvor du ønsker at have den, hvorefter den opfanger solens energi og stråler uden hjælp fra batterier eller en ledning. Lyskæden kan derefter sættes op flere forskellige steder til sammenligning med, når du er afhængig af en ledning og et stik med en traditionel lyskæde. Det giver dig enorm stor frihed til selv at vælge din placering, men samtidig sparer det dig også for en masse arbejde.

I forhold til lyskæder eller lamper med ledning slipper du for at skulle trække ledningen fra den nærmeste stikkontakt indenfor og hele vejen ud gennem haven. Det vil være besværligt at få til at hænge sammen, og du kan ende med at skulle bruge en forlængerledning. I værste tilfælde kan du også ende med, at et familiemedlem eller en ven falder over ledningen og slår sig. 

Med solcelle batterier slipper du for at skulle udskifte dem fra tid til anden, når batterierne ikke har mere strøm. Dermed slipper du for at rejse dig, når du sidder og hygger dig, eller efter du har sat dig godt til rette. Ligeledes skal du heller ikke være bekymret for, at batteriboksen skulle få vand, således der går en sikring til husets strømforsyning, eller at lyskæden går i stykker. Alt i alt er en lyskæde solcelle et godt valg, hvor du undgår bøvlet med både batterier og med en ledning. Du undgår ligeledes at skulle skifte batterier fra tid til anden eller at sikre en ledning og en forlængerledning gennem haven.

En bæredygtig løsningSolcelle lampe

I disse tider, hvor flere tænker bæredygtigt og ønsker at gøre mere for miljøet, og tænker over hvordan man selv i egen husstand kan nedsætte sit CO2-aftryk, så er det en unik mulighed at vælge en solcelle lyskæde eller en solcelle lampe. Det er en måde, hvorpå man kan tænke mere bæredygtigt og gøre noget for miljøet, uden man skal gå på kompromis med glæden ved en oplyst have på de varme sommeraftener. En god løsning, hvor det kan skabe stor glæde på flere områder. En solcelle lampe er nemlig fuldstændig CO2-neutral. Det betyder, at den ikke bruger skadelige strømkilder, når den bruges. Modsat, hvis du har en lyskæde eller en lampe med ledning eller med batterier, så er der stor sandsynlighed for, at de ikke er CO2-neutrale, når de bruges. 

En solcelle lampe eller en solcelle lyskæde bruger ikke strøm fra en stikkontakt, men bruger i stedet solens energi og stråler til omdannelse af lys i haven om aftenen. Det er et super godt alternativ til for eksempel batterier, da nogle af dem er forurenende. Du vil også kunne mærke det på elregningen, hvis du har en lyskæde med solceller. Og som sagt slipper du også for i ny og næ, at skulle skifte batterier. En solcelle lampe eller lyskæde er derfor i stor grad selvkørende og selvforsynende.

Spar på elregningen

For mange er den største fordel, at en solcelle lyskæde kan spare dig for en del penge på dine elregninger. I andre tilfælde vil en lyskæde eller en lampe med ledning skulle bruge strøm fra en stikkontakt, som vil resultere i, at det koster flere penge, når elregningen kommer ind ad døren. Hvis man har tændt sin lyskæde med ledning i løbet af mange aftener hen over sommerhalvåret, kan det samlet set blive rigtig mange penge, man skal betale i el.

Har du derimod en lyskæde med solceller, som du bruger hen over sommerhalvåret, så er der samlet set en masse penge, du kan spare på elregningen. Nu, hvor for eksempel en lyskæde med solceller er et bæredygtigt alternativt, som omdanner solens energi til lys i haven frem for strøm fra stikkontakten, så er det et oplagt valg for dig, som elsker at bruge tid udenfor i haven. Dermed skal du ikke bekymre dig om elregningen, men i stedet nyde synet af en flot oplyst have.

Fordele ved solcellerSolcelle lyskæde med rislamper

Der er mange fordele ved en solcelle lyskæde eller en solcelle lampe, som i sidste ende kan opveje, hvorfor man bør anskaffe sig solcelle belysning frem for belysning med ledning eller batterier. Foruden fordelene ved, at man undgår en batteriboks, der kan forårsage strømsvigt og gå i stykker, eller en ledning man kan rende og falde over, så er der også andre fordele ved solcelle belysning.

For med en udendørs lyskæde solcelle vælger du som sagt et grønt og bæredygtigt alternativ. Et grønt og bæredygtigt alternativ, der kører på solenergi, idet en solcelle lyskæde opfanger energi fra solens stråler og dagslys og omdanner det til lys i haven. Et super godt valg for dig, som elsker at sidde udenfor i haven om aftenen, men også et super godt valg for dig, som ønsker at gøre noget for miljøet og for vores klode.

Ligeledes er naturenergi og solenergi gode alternativer til el, ledninger og batterier. Du slipper som sagt for at skulle trække en ledning fra en stikkontakt og hen til lyskæden eller at skifte batterier fra tid til anden. På den måde skal du heller ikke løbe frem og tilbage hver gang, at lyskæden går ud, eller den mangler batterier. Der er ikke noget mere irriterende, som at skulle rejse sig op, efter man har sat sig til rette.

Derudover er en solcelle lyskæde også et fornuftigt valg for dig, som vil spare penge på elregningen. Lyskæden benytter sig som sagt af solenergi og omdanner derfor solens stråler til energi, som den kan bruge til at lyse haven op i de mørke timer af døgnet. Det betyder, at den jo ikke er koblet op med en ledning eller har batterier, som bruger EL og strøm, som i sidste ende kan ses på elregningen.

En ekstra bonus fordel for rigtig mange er, at der findes mange forskellige solcelle belysninger. Som tidligere nævnt findes der solcelle lyskæder og solcelle lamper. Dog findes der også solcelle belysninger, som ligner fakler, lanterner, og lignende. Dermed kan man skabe sin helt egen hygge, således du kan indrette haven efter din mening. Ligeledes findes der også de afskygninger af solcelle belysninger, som har sensor og tænder af sig selv, når man nærmer sig sensoren.

Sidst, men ikke mindst, er en udendørs lyskæde solcelle meget nem at installere og kræver ikke, at man har viden inden for solceller eller belysning. Når man får fingrene i sådan en lyskæde, vil der være en guide til, hvordan du bruger lyskæden, således du ved, hvad du skal gøre, og så du ikke står på bar bund. Du kan sætte den op alle steder, om end den skal bruges i haven, på terrassen, på altanen, eller et fjerde sted.

Flere typer solcelle belysning

Når der tales om lyskæder og lamper på solenergi, så findes der ikke kun én eller to varianter. Der findes faktisk op til flere forskellige varianter, som kan hænge forskellige steder og give forskellige måder at oplyse dine udendørsarealer.

Nogle er perfekt egnet til at blive sat op i et telt til festligheder og til familiekomsammener, mens andre er perfekte til at sætte op i haven, på altanen, og lignende. Mens andre former for solcelle belysning er perfekt til at hænge op på vægge og mure såsom lamper og lanterner, og nogle kan være med til at sætte rammerne for en bestemt stemning - for eksempel en solcelle fakkel. Og sidste, men ikke mindst, er der spots, som kan blive en mere integreret og fast løsning ved dine udendørsarealer.

Fordelen generelt ved de forskellige typer af solcelle belysning er, at man har meget større frihed til at lade kreativiteten bestemme. Man skal som sagt ikke lade sig styre af, om en ledning er i vejen, eller om ledningen kan komme en bestemt vej rundt i haven. Ligeledes skal man heller ikke tænke på at sætte belysningen et sted, således man altid kan komme til batteriboksen og skifte batterierne. Sagt med andre ord, så har du stor frihed til selv at sætte din solcelle belysning der, hvor du synes, den er til størst gavn.

En solcelle lyskæde kunne være oplagt at have hængende rundt om for eksempel et gelænder eller i et telt. En solcelle fakkel kan derimod være oplagt at have stående flere steder i haven eller op ad indgangen til hoveddøren. Eller det kunne være helt andre tanker og idéer. Heldigvis er det bare at lade kreativiteten få frit spil.

Alt i alt kan du finde en solcelle belysning, der kan bruges til forskellige situationer og til forskellige formål. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor man kan sætte lyskæden, eller hvad man kan bruge den til. 

Husk at placer solcellerne det rigtige sted - giv dem rigeligt med lysVintage solcelle lanterne

Når man få fingrene i en lyskæde med solceller eller andre typer af solcelle belysning i form af lamper, spots, fakler, eller lignende, så er det vigtigt, at man sætter sin solcelle belysning et sted, hvor solen kan ramme det. Hvis ikke det står et sted, hvor for eksempel en solcelle med lyskæder kan opfange solens energi, solstråler og dagslys, bliver der ikke meget fornøjelse og lys om aftenen fra lyskæden. Jo mere sollys en solcelle lyskæde, lampe, eller lignende, kan få, jo større chance er der for, at du kan få mere og længere tids gavn af belysningen.

Derudover er der en ekstra lille ting, du bør være ekstra opmærksom på, når du skal vælge at sætte din belysning et sted. Det er nemlig en god ide at sætte din solcelle belysning et sted, hvor den ikke kan vælte. Vælter den eller bliver revet ned, kan det i værste tilfælde resultere i, at den går i stykker, eller andre ting også går i stykker.

Samtidig er det en god ide ikke at sætte din solcelle belysning et sted, hvor det kan være vindfølsomt. Sagt med andre ord, så bør du ikke sætte en udendørs lyskæde solcelle et sted i haven, hvor vinden kan tage fat i den, kaste den rundt, ødelægge den, eller lignende. Et vindfølsomt sted kan være et sted i haven, som er meget åbent, hvor en vind nemt kan slippe ind.