Powerbanks

Løb aldrig tør for strøm med en god powerbank

powerbank og telefonI vores teknologiske tidsalder er de fleste efterhånden afhængige af deres smartphones og andet teknologisk udstyr. De er uundværlige hjælpemidler i hverdagen, hvor de hjælper med at skabe orden i travle rutiner, holde kontakten med familie og venner, betale for alverdens indkøb, gøre jobbet og studiet lettere og sikre underholdningen i hjemmet og på farten. Det er dog bare et lille udpluk af de ting, som smartphones og moderne teknologi bidrager med. De er dog ikke meget værd uden strøm på. Som de fleste ved er der næsten ikke noget værre end at løbe tør for strøm på et uheldigt tidspunkt, og det er derfor altid en god idé at sikre sig, at man har en strømkilde med sig. Her kommer powerbanks ind i billedet. Powerbanks, også kaldet transportable opladere er, som navnet hentyder, det perfekte stykke tilbehør til dem, der ikke vil risikere at løbe tør for strøm på et dårligt tidspunkt, men derimod gerne vil være sikret opladning hvor som helst og når som helst. Med en powerbank ved hånden kan du altid nyde godt af alle din smartphones funktioner og samtidig holde strøm på en række andet elektronisk udstyr, fordi du i powerbanken får en god og effektiv oplader. De fleste powerbanks er desuden designet i en størrelse, der passer perfekt i tasken eller lommen så de let kan tages med på farten.


Når du skal investere i en powerbank oplader er der et par ting, der er vigtige at huske på, så du finder den helt rigtige type powerbank, der dækker netop dine personlige behov. Tænk først over, hvor meget du skal bruge den. Skal du bare kunne oplade telefonen en smule i toget eller på en dagstur, hvor du vil være sikker på at have strøm, eller har du behov for at lade en eller devices op adskillige gange i løbet af flere dage? Alt afhængigt af hvad du skal bruge den til skal du kigge godt på mAh tallet, der viser powerbankens kapacitet. Jo højere, jo stærkere. Derudover er det også en god ide at tænke over størrelsen og vægten, specielt hvis den powerbanken skal kunne passe i bestemte tasker eller lommer. 

Brug din powerbank til alle telefoner 

Powerbanks er et så godt som universelt stykke elektronisk tilbehør. Det betyder at den smarte transportable oplader ikke kun passer til én model eller én type smartphone, men derimod passer til alle. Det eneste du skal bruge for at sikre dig, at din kompakte oplader kan lade lige netop dit device op, er det rigtige kabel. Ved blot at udskifte kablet kan en powerbank til iPhone nemlig på sekunder blive en powerbank til Samsung. Det gør den til et absolut uundværligt stykke tilbehør, både til iPhone, Samsung, OnePlus og mange andre smartphones. Det gør også en god powerbank til en endnu bedre investering, da den holde længe og ikke skal skiftes ud hvis man får en ny telefon i en anden model, som meget andet tilbehør som covers og skærmglas ellers kræver.  

Dens universelle egenskaber gør også at en powerbank let kan deles, for eksempel på en ferie, af personer med forskellige telefoner, så længe de har et kabel der passer til deres telefons opladerport. Rejser du for eksempel i en gruppe med nogen, der ikke har samme telefon som dig, så behøver i ikke anskaffe jer hver jeres transportable lader, men kan i stedet deles. Mange powerbanks er desuden også designet med flere opladerporte så der kan tilsluttes flere devices til én powerbank på samme tid. Så bliver opladning på farten både hurtigt, praktisk og nemt - uanset hvilket smartphone man har. Udover smartphones kan powerbanks endda også bruges til andre typer elektronisk udstyr. For eksempel kan du hurtigt lade dit actionkamera op på skipisten, få strøm på bluetooth høretelefonerne på farten, eller lade din Nintendo eller tablet op når der er brug for det. Se den som enhver anden oplader til dine elektroniske apparater, der virker som deres originale oplader så længe du har en adapter eller et passende kabel til den givne enhed. 

Husk tilbehøret

Selv tilbehør og smart udstyr har brug for tilbehør for at fungere optimalt - og det gælder naturligvis også for en powerbank. Som sagt er det eneste der skal til for at kunne bruge en powerbank til alverdens modeller og typer af elektronik et kabel. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at man har de rigtige kabler og eventuelle adaptere til sin powerbank, så man altid kan lade både telefonen, men også selve powerbanken, op. Her er det især vigtig at huske, at de to slags kabler ikke nødvendigvis er det sammen - husk derfor både oplader kabel til din powerbank, men også oplader kabel til telefonen. 

Anskaf dig også gerne kabler i forskellige længder til din powerbank. Skal du bare have den liggende i tasken, hvor den kan lade din telefon op er det besværligt med et langt kabel, der vikler sig sammen og kommer i vejen, men skal oplader kablet derimod kunne række langt, for eksempel fra en lomme til hånden, så er et langt kabel meget mere brugbart. Når det gælder typen af stik skal du også være opmærksom på, hvilke du får brug for. Typisk har en powerbank usb c stik, men også en mikro usb port og en usb a port. Du kan dog også få et 3-i-1 stik, der passer til flere forskellige typer porte, og er samlet i ét.

Selvom powerbanks er designet til at kunne holde til både stød, slag og ridser kan det også være en god idé at investere i beskyttelse til opladeren, så du er helt sikker på, at den ikke går i stykker på ferien eller under transport. Det kan for eksempel være et lille sleeve i nylon eller et andet beskyttende materiale, en pung,  eller en poser i stof, der kan lukkes til. Her kan du med fordel også opbevare kablerne til din transportable oplader, så du har det hele samlet ét sted. På den måde undgår du også, at nogle af de enkelte dele bliver. Dette kan i værste fald lede til en powerbank, der enten ikke kan lade op eller kan blive ladet op. Se derfor din powerbank som et smart stykke tilbehør, men også et stykke tilbehør, der har brug for sit eget tilbehør. På den måde kan du få mest ud af opladeren og sikre dig, at den holder så længe som overhovedet muligt ved at passe godt på den.  

En powerbank til alle situationerpowerbank i naturen

En af de største fordele ved powerbanks er også, at det findes en type til stort set alle behov og situationer. Uanset om du blot skal bruge en mindre kraftig transportabel oplader og har brug for lidt ekstra strøm i løbet af hverdagen, eller en mere permanent strømforsyning på campingturen eller en længere vandreferie. Det gælder blot om at overveje en række forskellige parametre, der hjælper med at indsnævre præcis hvad dine behov er. Tænk for eksempel over hvor du skal bruge den, hvor ofte du skal bruge den, hvor meget den må veje og hvor hurtigt den skal kunne lade din enhed på. 

Hvilken powerbank du vælger til en given situation bør i høj grad afhænge af, hvor mange mAh powerbanken har. Det nummer er nemlig en indikator for powerbankens kapacitet og viser hvor meget strøm der kan være på den lille klods. Langt hen ad vejen vil dens størrelse gå hånd i hånd med dens kapacitet. Helt små og tynde powerbanks der, for eksempe, kan hænge i en nøglering eller ligge i en pung, vil ofte have en kapacitet på mellem 2000 og 5000 mAh. De vil som udgangspunkt have mellem 2-4 timers batteri i dem, hvilken kan lade en smartphone op 1-2 gange. Derimod vil større powerbanks på mellem 10000 og 20000 mAh kunne lade i 10 og 20 timer. Afhængig af dine behov, krav og situation vil der derfor uden tvivl være en powerbank og en størrelse, der passer helt perfekt.

Større powerbanks med et højt mAh tal er også typisk udrustet med god beskyttende, stødabsorberende materialer og bumpers i hjørnerne. Disse typer powerbanks med høj ydeevne bruges nemlig ofte af forbrugere, der har brug for at tage dem med til steder uden adgang til strømkilder. Dette er ofte i naturen eller steder hvor powerbanken er mere udsat for slid og skader. En powerbank 20000mah vil for eksempel typisk være lavet i slidstærke materialer, og du kan derfor trygt tage den med dig på farten uden at skulle bekymre dig om, om den går i stykker, så du pludselig står uden strøm.

Tag powerbanken med på rejsen

Fordi en powerbank gør transportabel opladning let og hurtigt er de også det oplagte stykke tilbehør at tage med på rejsen. Det er ikke altid nemt at finde en strømkilde på farten, uanset om det er på offentlig transport, på stranden eller på vandreturen. Der kan være langt mellem hoteller, campingpladser og stikkontakter, og på rejser har mange en tendens til at bruge telefonen meget, enten til at tage billeder eller navigere nye områder med kort og rutevejledninger på nettet. Det tærer på strømmen og kan hurtigt på batteriet helt i bund, men gør det også endnu mere uheldigt at løbe tør for strøm halvvejs gennem dagen, da mange er afhængige af navigation og internetforbindelse på ferien. Investér derfor gerne i en god og holdbar powerbank.

Den transportable oplader er derfor en god følgesvend på rejsen. Her vil en lille powerbank heller ikke fylde meget i kufferten, vandrerygsækken eller tasken, og den kompakte oplader er let at have med på eventyr. Uanset om du udforsker vilde naturområder eller en ny storby. Her vil du heller ikke skulle bruge adaptere til udenlandske stik, da du bare skal bruge det oplader kabel der passer til din enhed, hvilket gør det let at holde strøm på telefonen - også på rejsen.

Husk opladningen - også af din powerbank 

Da en powerbanks primære opgave er at lade dine enheder op kan man hurtigt glemme, at den smarte og kompakte oplader også selv har brug for at blive ladet op. Husk derfor både at lad din telefon og din powerbank op, hvis du vil være sikker på ikke at løbe tør for strøm. Afhængig af kapaciteten på din powerbank kan det tage en håndfuld timer at lade den op, men dette kan med fordel gøres natten over så den er fuldt opladet og klar til brug den følgende dag. Den længere opladningstid er dog besværet værd, da man for meget mere ud af den højere batterikapacitet i den anden ende. Hvis du vil slippe for at skulle lade din powerbank op hele tiden er det derfor en god idé at investere i en model med høj batterikapacitet, da den kan oplade dine enheder flere gang inden du selv skal lade den op. Der findes flere forskellige måder at lade din powerbank op på, og typisk kan du vælge mellem opladning ved hjælp af et kabel, eller opladning via solceller. Derudover er der også forskel på måderne en powerbank lader dine enheder op. Dette kan du læse mere om herunder.

transportabel opladerHurtig opladning og solcelle opladning

Mange powerbanks har i dag indbygget hurtigopladning, der gør det muligt for dem at lade mere end dobbelt så hurtigt op sammenlignet med normale opladere. Det er specielt en fordel, hvis du har travlt og har brug for så meget strøm som muligt på så kort tid som muligt. Typisk vi en hurtig oplader kunne lade din enhed op til 50% strøm på omkring 30 minutter. Det gør en powerbank med hurtig opladning et godt stykke tilbehør at have med i tasken, hvis en travl hverdag med en høj skærmtid gør, at du har tendens til at løbe hurtigt tør for strøm. Den smarte funktion gør også at du kan lade flere enheder op inden din powerbank selv løber tør for strøm, da den enkelte opladning tager kortere tid. For eksempel vil du med en hurtig lader power bank med batteritid på 10 timer kunne lade 10 enheder op, fremfor 5, da den hurtige opladning ikke bruger lige så meget af powerbankens batterikapacitet. Dette er dog blot en illustration af hurtig opladerens egenskaber. Antallet af opladninger afhænger af den enkelte powerbank. Det er også vigtigt at tjekke, hvorvidt din enhed understøtter hurtig opladning. De fleste nyere smartphonemodeller har intet problem med dette, men kommer man helt tilbage til ældre modeller, for eksempel en iPhone 8, kan det være at hurtig oplader funktionen ikke fungerer optimalt.

Udover den smarte hurtigopladning findes der også endnu et smart og enormt praktisk type powerbank. Nemlig en solcelle powerbank, der kan lades op ved hjælp af solceller. Dette gør den til bæredygtig og delvist ledningsfri løsning, da den ikke selv skal tilsluttes en strømkilde for at lade op, men gør også at en powerbank med solceller egner sig perfekt til dig, der vil tage din powerbank med udenfor. Det kan for eksempel være, at du har brug for en powerbank på vandreturen, skituren eller campingturen, hvor der ikke nødvendigvis er strømkilder i nærheden hele tiden. Så behøver du ikke bekymre dig om, om din telefon eller din powerbank løber tør på strøm på et ubelejligt tidspunkt. Du kan nemlig bare lægge den i solen, hvor den vil lade op. Det skal dog også siges, at solceller sagtens kan fungere i gråvejr, da det i bund og grund er lys og ikke kun solstråler, der lader får solcelle batteriet til at generere strøm. Det kan også være, at du er på en længere tur, for eksempel en lang vandretur eller campingtur, hvor du er væk fra campingpladser og strømkilder i flere dage. Her er den smarte powerbank solcelle teknologi absolut afgørende for en god ydeevne og brugeroplevelse - og for at du har rigeligt med strøm på din telefon.