Gamer mus

 • Gamer mus med ledning

  Gamer mus med ledning

 • Trådløs Gamer mus

  Trådløs Gamer mus

 • Gamer mus med lys

  Gamer mus med lys

 • Gamer mus til Mac

  Gamer mus til Mac

 • Venstrehåndet Gamer Mus

  Venstrehåndet Gamer Mus

 • Gamer Mus til Børn

  Gamer Mus til Børn

Gamer mus

zelotes gamer musDen stigende interesse for gaming gennem de seneste 20 år har medført et behov for specialiseret udstyr til gamere. Med en god gamer mus sikre du dig de mest optimale forhold for succes i Dust2 eller Azaroth. Er du i tvivl om hvad der gør en gaming mus speciel kan du læse videre, og har du omvendt 100% styr på din DPI, RGB kan du finde den helt rette mus til at skyde hoveder i vores sortiment ovenfor.

Når du skal ud og have en ny Gamer mus, så er det ikke altid den bedste ide, bare at vælge det første og det bedste, eller det første og det billigste. En mus er nemlig så meget mere end blot end mus, især hvis du tager gaming og computerspil seriøst. Hvis du f.eks. godt kan lide at spille CS:GO eller LOL, så skal du bruge din mus til rigtig mange ting, og den er faktisk en af helt centrale faktorer i spillet. 

En god gamer mus skal derfor passe til dig, både med bevægelseshastighed, præcision og følelse. Du kan nemlig finde modeller som har flere knapper end blot dem der er standard, og derfor giver musen noget multifunktionalitet, så den passer til netop dine behov.

Praktiske detaljer ved køb af Gamer Mouse

Når du skal vælge en ny gamer mus så er der også en masse praktiske ting, som du skal tage med i dine overvejelser. Som nævnt tidligere, så skal du vide hvor multifunktionel du vil have din mus til at være. Derudover skal du også tænke på vægten af musen. 

Dette virker umiddelbart som en mindre betydningsfuld detalje, men hvis du er en af de type af gamere, som godt kan lide at løfte musen når du skifter position på skærmen, så skal du måske vælge en let mus frem for en tung en. Der er også nogle specielle gamer mus’ som har fået pålagt en form for greb for at man bedre har fat på musen under spillet. Dette er selvfølgelig også en faktor, og du skal være sikker på at du har et godt greb.  

Hvis man går helt i detaljerne så er der selvfølgelig også et visuelt aspekt til gamer mus, og hvis du f.eks. har et tema med at farven på dit gamer udstyr skal være blåt, så skal dette selvfølgelig stemme overens. Her i kataloget finder du et hav af forskellige Gamer Mus' der varierer i form, farve og nogle modeller har endda indbygget RGB LED lys.  

Hvorfor en gaming mus?

Til forskel for en normal kontormus der typisk indeholder højre og venstreklik samt et scroll hjul, har en mus specialudviklet til gaming langt flere redskaber som kan bruges på vejen mod den perfekte spiloplevelse.

Man kan i princippet sagtens game med en normal mus, men du vil nok hurtigt komme til at mangle nogle af de funktioner som en gamer mus tilbyder. Derudover ser det også meget federe ud.

Når du vælger en mus til gaming får du nemlig udstyr der er designet til netop det du bruger din mus til. En Gamin mus har ofte en masse ekstra knapper der gør at du bliver meget hurtigere mens du gamer. Musen er lavet til spillet, og du vil derfor opleve at du endda kan blive meget bedre når du spiller, bare ved at have den helt rette mus i hånden.

Gamermus – tekniske begrebe

Når du skal finde den rette gamer mus er der nogle tekniske begreber der giver mening at få styr på, da de har indvirkning på dit spil.

DPI – Er en forkortelse for ”Dots per inch” dækker over den hastighed som din markør / mus bevæger sig over skærmen for hver inch (eller cm) som din mus fysisk bevæger sig over musemåtte. Højere DPI = Hurtigere mus. DPI’en på en gamer mus er normalvis højere end på en tilsvarende kontormus, da den hurtige reaktion kan være uundværlig når du spiller Counter Strike, men nok ikke er det mest praktiske når du skal skifte mellem word dokumenter. 

De fleste gamer muse har ligeledes også en knap der gør at du kan justere DPI’en hurtigt og nemt under en kamp, med et enkelt tryk. Det kan f.eks. være at den har flere DPI trin som f.eks. 300, 600, 1200 DPI. Så kan man for hvert tryk justere op til næste DPI trin. Dette er især anvendeligt i FPS spil (Hvad er det? Det kommer vi til senere), hvor man f.eks. skal kunne justere sigtekornet med små bevægelser mens man sniper, men ikke nødvendigvis ønsker at spraye kugler udover det hele i nærkamp.

Justering og tilpasning af DPI kan betyde rigtig meget når du sidder med di gamer mus i hånden. Alle spille forskelligt, og du skal derfor have en DPI indstilling der passer til netop din spillestil. Har du for høj eller lav DPI vil du ikke performe optimalt, uanset om du spiller seriøst eller for sjovt.

Sensor – Er den del af musen der opfanger musens bevægelse over musemåtten og omdanner det til en bevægelse på skærmen. Bedre sensor = mere flydende bevægelse på musen på skærmen. Her er der også en stor forskel på Gaming mus og kontormus. Kontormus profilere sig som regel på at være ergonomiske, lang batteri levetid, trådløse osv. Men har typisk ikke de helt samme gode sensorer som Gaming muse. Her er en sensor også langt vigtigere for gameplay’et.

Der findes 2 forskellige slags sensorer – optisk og laser sensor. Forskellen på dem er den lys teknologi der bruges for at opfange bevægelser. Typisk er Gamer muse med optisk sensor, men begge typer kan forekomme. Udover en god sensor er det ligeledes vigtigt at have et godt underlag som man føre musen over. Her kan vi kraft anbefale en god gaming musemåtte. Kører du musen over en blank overflade som f.eks. et normalt skrivebord eller lign. har sensoren langt sværere ved at få høj præcision end på en musemåtte der typisk har en mørk og grov overflade som sensoren nemmere kan ”se”.

Ved at vælge en gamer mus fra vores sortiment kan du være sikker på at der er styr på både en hurtig DPI og en skarp sensor. Vi ved nemlig hvor vigtigt det er for dig at have dit gaming udstyr i orden, og derfor sørger vi naturligvis for at du kun har et udvalg af fede gamer mus til en god pris.

Gaming mus Mus til gaming på alle enheder

Mange tror at fede gaming mus er forbeholdt for PC / computer, og det er faktisk ærgerligt da man kan få rigtig meget ud af at bruge en mus på andre enheder også.

Spiller du på PC, Mac, PS4 eller noget helt fjerde? No problem – vi har en fed gamer mus til alle enheder. Vores gamer mus er plug and play og kræver ingen software installeret. Du skal altså blot have en USB-indgang eller Bluetooth forbindelse, samt en enhed der kan håndtere en ekstern mus for at kunne bruge en af vores gaming mus.

Spiller du på en laptop kan du også få utrolig meget ud af at tilslutte en gaming mus. Med en mus, isetdet for en touchpad, får du meget mere frihed når du bruger din computer. En gamer mus er det ideelle computer tilbehør uanset om du spiller FPS, RPG eller noget helt tredje. En mus til gaming er også smart for dig der spiller andre og mere afslappende spil såsom sims eller solitare.    

Gamer mus til de mest populære spil og genre

Uanset om du er til RPG eller FPS har vi den rette mus til dig. Det lyder måske lidt fjollet at du kan få mere ud af en bestemt slags gaming mus når du spiller et spil frem for det andet, men det giver faktisk ret god mening. Ved forskellige spil bruger du også din gaming mus på forskellige måder. Skal du lave store hurtige bevælger, små præcise ryk eller trækker du musen lidt langsommere afsted? Det er alt sammen noget du skal bruge forskellige gaming mus, eller i hvert fald forskellige indstiller, til at opnå. Er du i tvivl om hvilken en du skal bruge til din genre? Lad os gennemgå dem her:

FPS ”First Person Shooter” – Denne genre indeholder kendte spil som f.eks ”Counter-strike”, ”Call of duty”, ”Overwatch” og lignende titler. Det der er fælles for denne genre er at det er skydespil der bliver set i et POV perspektiv (tilsvarende hvis man selv var i spillet). FPS spil kræver typisk en gamer mus med justerbar DPI så spilleren alt afhængig af situationen, kan justere hastigheden på musen og derved hastigheden på sigtekornet i spillet. Gå derfor efter en Gamer mus med DPI knap hvis dette primært er genren der spilles.

RPG ”Role Playing Games” – Er en populær genre der basere sig på at man som spiller indtager en rolle eller en karakter, typisk i en anden verden end den vi kender til i virkeligheden. RPG spil er typisk ”langsomme” sammenholdt med f.eks. FPS spil da det er historien og karakterens udvikling der er i centrum, i stedet for konstant action packed gameplay. Nogle af de mest populære RPG spil er titler som ”The Witcher”, ”The Elder Scrolls”, ”Diablo” osv. Til RPG spil er en hurtig DPI mindre vigtig, da det meste sker i et langsommere tempo. I stedet bør man fokusere på at komforten på musen er høj, og at den passer godt til hånden man spiller med.

Der findes naturligvis også en masse andre spil hvor du skal have de helt rigtige indstillinger på din Gamer mus. Du kan ofte også nemt selv finde ud af hvordan du skal indstille din mus bare ved at spille. Prøver du nogle rounds eller nogle minutter med nye gaming mus indstillinger vil du hurtigt finde du af hvilket DPI trin der passer bedst til dig og den måde du spiller på.

Gaming mus

Gaming mus med farver og lys

En mus til gaming skiller sig også ud fra den klassiske kontormus når det kommer til udseende. En gamer mus er ofte lavet i et lagt federe og mere lækkert design, og så er udformningen af din gamermus ofte også lidt anderledes. 

Forskellen på en almindelig mus og en gaming mus kan især ses hvis du vælger en mus med lys. RGB lys har altid været utrolig populært i alle former for gaming ting. Du kan få alt game rudstyr fra lys, helt ned til den mindste detalje. Har du et setup men en masse fedt lys, eller måske har du et gaming setup helt uden lys, kan det være en rigtig god ide at pare det med en gaming mus med lys.

En RGB gaming mus kan lyse op i en eller alle regnbuens farver, for det meste skrifter din mus selv mellem alle de forskellige farver lys, og så skal du bare nyde det fede design. På andre gamingmus kan du selv indstille hvilke farver der skal lyse op, og du kan derved tilpasse din mus til netop dit gaming setup.

De fleste gaming mus er som udgangspunkt sorte, og en gaming mus vil ofte lyse op i en mase fede farver i et fedt design der strækker ud over hele musen. Vælger du en gaming mus med lys vil den ofte være tilkoblet med USB. En trådløs gaming mus med lys vil nemlig hurtigt bruge meget strøm, og du skal derfor oplade den eller skifte batterier med korte mellemrum. 

Gamer mus til højre og venstrehåndet

Er du en venstrehåndet gamer er dit udvalg af gaming muse ikke altid så tort, og det er virkelig en skam! Ca. 10% af verdens befolkning er venstrehåndet, og blandt dem finder du naturligvis også en masse gamere. Du skal naturligvis ikke gå ned på gaming udstyr bare fordi du bruger den modsatte hånd i forhold til så mange andre. De fleste gamer ting diskriminerer ikke på baggrund af hvilken hånd du bruger mest, men lige en gaming mus er ofte lavet til håndens kontur, og kan derfor ikke altid bruges i den ”forkerte” hånd.

En venstrehåndet gamer mus kan være en mus der udelukkende er lavet til at blive brugt i venstre, men et kan også være en gaming mus der er lavet til passe i begge hænder. En gaming mus uden den store udformning vil snildt kunne passe til den venstrehåndet gamer, så længe du bare sørger for at indstillingerne i din spil også passer til dig.

En ergonomisk gaming mus vil ofte være udformet på en måde så den kun passer i højre, men tager du et kig i vores udvalg af gamer mus til venstre hånd finder du gamermus der passer perfekt til både højre og venstre. Du skal ikke snydes for udstyr i topkvalitet bare fordi din dominante hånd ikke er den samme som alle andres.

Gamer mus med flere knapper

Gamer du spil hvor du skal have mange forskellige kommandoer ved hånden kan du med fordel vælge en gaming mus med ekstra knapper. Har din mus flere knapper kan du nemmere udføre kommander eller finde det rigtige våben frem uden at du skal flytte hånden fra musen.

En gaming mus med 12 knapper er en mus med 7 knapper er især smart for dig der spiller RPG’s. Her skal du ofte udføre en masse commands, og det er nemmere at have en knap på musen til de mest brugte, istedet for at du skal trykke på tastaturet.

Spiller du First Personer Shooters har du ofte ikke brug for en masse ekstra knapper da målet med musen ofte er at aime, men her skal du selvfølgelig også kunne finde det helt rette våben frem. Nogle spil spilles mest med tastaturet eller med gaming musen, og bruger du din mus meget når du gamer, så kan det være at du vil have fat i en gamermus med lidt flere funktioner.

Gamer mus med forskellige tilkoblinger

Skal du have en trådløs gamermus eller gaming mus med USB? Det kommer meget an på hvad der betyder mest for dig når du skal have din nye mus. De fleste gamere vil vælge en USB gaming mus. Med en USB mus til gaming skal du ikke bekymre dig om din mus har nok strøm, du får altid en hurtig svartid, og så falder forbindelsen aldrig ud.

Gamer mouse

De fleste der vælger en trådløs gaming mus gør det ofte af æstetiske grunde. Har du et meget clean setup med et trådløst gaming tastatur eller hader du bare ekstra ledninger, kan det være at en trådløs mus er vejen frem for dig.

Ud over det visuelle er der ikke så forfærdelige mange fordele ved at vælge en trådløs mus, men kommer dine kabler ofte i vejen og har du endda oplevet at du ikke har kunne bevæge din mus frit på grund af ledninger, kan det være at du skal have fat i en trådløs gamer mus.

Den mest populære tilslutning af en mus er dog en gaming mus md USB. Vores gaming mus med ledning skal blot tilsluttes til din computer, og så er de klar til brug! Der kræves ingen opsætning eller installering.  Er dit andet udstyr alligevel tilsluttes til USB portene i din stationær, din skærm, eller din laptop så gør endnu et kabel nok ikke den helt store forskel.

Gamer mus på tilbud

Her på evermart.dk sørger vi får dat du altid kan få fat i en billig gaming mus. Selvom en gamer mus er en utrolig vigtig del af dit gaming udstyr, så behøver en god mus ikke koste det hvide ud af øjnene. Du kan ofte finde rigtige gode no-brand eller ukendte mus der virker som de skal - du skal bare ikke betale den dyre pris for mærket. Vores gaming mus fås ikke til over 250kr fordi vi mener at alle skal have råd til en gaming mouse i topkvalitet

Derudover finder du også tit vores gaming mus på udsalg! Ofte op til jul eller i forbindelse med Black Friday har vi en masse tilbud på gaming mus, hvor du kan spare rigtig mange penge og modtage en rigtig god mus. Vores gaming mus tilbud varer dog ikke foreviget, så finder du lige netop den gaming mouse de bedst kan lide på udsalg, så slå til med det samme - så er du sikker på at du får den til den bedst mulige pris.