Gamer musemåtte

Gamer musemåtteVærd at vide om gamer musemåtte

Der er mange som vil mene at en gamer musemåtte må være en temmelig simpel og billig form for gamer udstyr. Det er vel bare at sætte gamer musen ovenpå musemåtten og så rulle derudaf? Det er på sin vis også sandt, men der er en masse teknologi, videnskab og ikke mindst håndværk bag en god gamer mousepad. Spørger du en dedikeret gamer, så er det enormt vigtigt med en god gamer musemåtte, da den er med til at fuldende gaming oplevelsen.


Det er næsten et skrækscenarie hos de fleste gamere, at køre gamer musen rundt direkte på skrivebordet. Hos gaming musemåtter er intet overladt til tilfældighederne - de er alle fremstillet med det formål, at give det bedste, hurtigste, mest komfortable underlag for din gamer mus. 

Hvorfor skal man have en musemåtte til gaming?

Når du bruger en computer, uanset hvad det er til, skal du naturligvis have en musemåtte. En musemåtte sørger for at det bliver nemmere for dig at føre musen rundt, og så sørger underlaget for at din computer nemmere fanger signalet fra din mus. Der findes et hav af forskellige musemåtter i alle størrelser, farver og udformninger. Nogle kontor musemåtter har endda puder under håndledet så dit håndled bliver støttet når du surfer.

Der er naturligvis ikke noget galt med at bruge en klassisk kontor musemåtte når du gamer, men du får altså bare mere ud af dit spil hvi du har en musemåtte til gaming. En gamer musemåtte kan sørger for at du bliver hurtigere og bedre til at spille, og så er en musemåtte til gaming ofte større - så du kan bevæge din mus lige derhen hvor den skal uden problemer!

Hvor stor skal din Gaming Musemåtte være?

Der er en god grund til at gamer mousepads bliver produceret i alle størrelser. En af grundende er, at enhver gamer har sit eget setup og pladsbegrænsning, derfor kan der være en naturlig årsag til at der ikke er plads til en gamer musemåtte i størrelse XXL. 

For det meste finder du musemåtter i størrelserne XS, S, M, L, XL og XXL, men dette kan godt være lidt misvisende da alle musemåtter i størrelse M ikke har samme længde og højde. Vi sørger naturligvis for at skrive alle mål på vores produkter, så er du sikker på præcis hvor stor din nye mousepad er! 

Det er ikke mange, som umiddelbart har brug for en størrelse XXL. Gamere, som bruger så stor en musemåtte til gaming har ofte meget store armbevægelser. Derudover ser man ofte, at gamere som vil have det størst mulige udstyr ser en form for prestige i den størst mulige musemåtte. 
De mindste musemåtter til gaming på markedet er så små at de uden problemer kan rulles sammen og puttes i lommen. Det er ikke en størrelse som er meget eftertragtet, men de er smarte hvis man er på farten. 

En lille musemåtte til gaming er en god løsning for dig der ikke har forfærdeligt meget plads. Bare fordi du ikke har særlig meget plads til dit tastatur og din mus, skal du ikke snydes for en god mousepad. En lille gaming musematte er især en smart løsning for den såkaldte ”wrist gamer” en wrist gamer er en der kun bevæger håndledet når de spiller. Gamer du på den måde, har du ikke brug for en masse plads og en stor musemåtte kan derfor være overflødig. Du kan sagtens spille alle de samme spil som alle andre - også selvom din musemåtte er meget mindre. Når du har en lille musemåtte til gaming, kan du indstille din mus’ sensitivitet, så kan du bevæge din mus rigtig langt, på meget lidt plads. 

Har du lidt mere plads på skrivebordet, findes der naturligvis også et kæmpe udvalg af mellemstore musemåtter i forskellige former, designs og farver. De fleste er enten på jagt efter en musemåtte XXL eller en hel lille mousepad, men der findes også en gylden mellemvej, for dig der ikke har plads til den helt store musemåtte, men ikke bare vil have en lille klassisk kvadratisk kontor musemåtte til skrivebordet.

 Vil du derimod gerne op og have fat i den helt store XXL musemåtte, er der heller ikke noget galt i det. Har du en stor nok musemåtte, kan du også lægge dit tastatur på det. Har du dit keyboard på din mousepad er du derved også sikker på at dit tastatur altid står stabilt og sikkert. Med en lang musemåtte får du mest muligt ud af dit skrivebord, og du kan bevæge din mus frit rundt uden at bekymre dig om underlaget. Store musemåtter er oftest forbundet med gaming, og der er en grund til at de fleste foretrækker dem.

Stor musemåtteGamere har ofte brug for mere plads til musen

Som nævnt i det tidligere afsnit, så findes der gamere, som har en aggressiv spillestil og store armbevægelser. Det er naturligt at en gamer flytter mere rundt på musen end den studerende, som skal tjekke lektier og surfer rundt på wikipedia. Der er low-sense gamere og high-sense gamere.

Low-sense gamere vil ofte kræve en større overflade på deres gamer musemåtte da de spiller spil som kræver lange fejende bevægelser for at få musemarkøren til at bevæge sig på tværs af skærmen. Derfor har gamere med Low-sense spillestil ofte brug for en stor gaming musemåtte. Omvendt har gamere med High-sense spillestil ofte kun brug for at bevæge musen i små, hurtige bevægelser for at få musemarkøren til at bevæge sig rundt.  

Når du skal udvælge størrelsen på din Gamer musemåtte så stil dig selv følgende spørgsmål: Har du plads på skrivebordet? Hvor store er dine armbevægelser? Er det vigtigt for dig at du kan bevæge din gamer mus ekstra meget rundt? Passer størrelsen på din nye gaming musemåtte til resten af dit gamer udstyr? Og hvilke spil spiller du, kræver dine spil High-sense eller Low-sense? 

Kan en Gamer musemåtte give fart til gaming musen? 

Der bliver fremstillet musemåtter til gaming, som har forskellige nøgle funktioner. Fx kan du købe gamer musemåtter som har fart i højsæde. Det vil sige at musemåtten har en overflade der er behandlet med en sensor-reaktiv belægning. Denne sensor-reaktive belægning reflekterer lys tilbage til gamer musens sensor. Det resulterer i at gaming musen og computeren kan indlæse bevægelse hurtigere og mere konsekvent. 

Du kan selvfølgelig også sagtens bruge en hel almindelig musemåtte, og stadig opnå wins når du gamer, men skal du være sikker på at du altid har den bedste svartid mellem din gaming mus og din PC, så kan du med fordel investere i en rigtig god gaming mus, og en musemåtte til gaming i verdensklasse.

Husk en god Gaming musEn god musemåtte kan ikke gøre alverden til forskel hvis du ikke har en god gamer mus. Selvom en god gamer musemåtte sørger for at du får en hurtigere svartid, og du får mulighed for lave større og mere præcise bevægelser, så får du ikke meget ud af den hvis du ikke har en mus i samme klasse. Du skal selvfølgelig have en god mus der altid sørger for en sikker forbindelse til din PC, samt en mus du kan holde digt om i flere timer, så du aldrig får ondt i hånden, også selvom du bruger flere timer foran skærmen. Find den bedste kombination af mus og musemåtte her på evermart.dk Vi søger for billige musemåtter og muse i topkvalitet som passer perfekt til dit gaming setup - uanset hvordan det ser ud!

Hvilket musemåtte materiale er bedst til gaming?

De fleste kender nok den klassiske musemåtte i stof, men du kan faktisk få musemåtter i mange andre materialer. Stof er den mest populære, og det er med god grund. Dette materiale er super nemt at køre musen rundt på, reflekterer sensoren godt og så er det relativt billigt. Stof er også smart fordi det er utrolig fleksibelt, dvs. at du kan folde din musemåtte sammen og tage den med dig hvis du skal til LAN eller du har din computer med dig på farten. Stofmusemåtter er også utrolig behagelige for dig som gamer, da de er bløde. 

Musemåtter til gaming fås også i plastik. Plastik er en meget glat overflade og du kan nemt bevæge din mus utrolig hurtigt henover en plastik plade. Musemåtter findes også i glas der, i modsætning til plast, desværre nemmere kan gå i stykker ved transport og andet. En musemåtte i glas er næsten helt umulig at ridse eller beskadige hvis du ikke taber den, og så er den umuligt at slide op. Dog kan der være problemer med at få din mus til at reagere. En musemåtte i metal til gaming deler mange ligheder med en glas måtte. En metal musemåtte kan dog være træls og skarp at sidde med, dog slides den aldrig op, og så er den mindre porøs end glas.

En skridsikker musemåtte med anti-slip

Uanet hvilket materiale du vælger din musemåtte i, er det vigtigt at den har et skridsikkert underlag. Har du et underlag til gaming der glider rundt på hele bordet, er det ikke optimalt. De fleste musemåtter til både gaming og klassisk kontorarbejde er belagt med et skridsikkert materiale under bunden så den forblive lige der hvor du lagde den. Oftest er det et tyndt gummi lag du finder under din gaming mousepad, og gummi er især smart fordi det også er nemt at rengøre og skridsikkerheden bliver aldrig påvirket af andre faktorer.

Hvis din gaming musemåtte skøjter rundt på bordet vil de fleste gamer mus ikke registrere at de også bevæger sig. Dvs. at hvis din måtte bevæger sig med musen rundt, så tror din computer ofte at din gaming mus er helt stille, da laseren under musen ikke registrerer en bevægelse i forhold til underlaget. En skridsikker musemåtte er derfor vigtigt at have, heldigvis finder du kun skridsikre musemåtter til gaming her på siden.

Gaming musemåtteSådan vælger du en gaming musemåtte, som passer til dig

Når du leder efter din nye gaming musemåtte kan du med fordel overvege de følgende 5 punkter. Det er de vigtigste ting du skal overveje når du leder efter din nye mousepad. Du ved sikkert garanteret godt hvilken type musemåtte du er på jagt efter, men er du ny i gaming verdenen eller ved du ikke hvad der spiller den største rolle når det kommer til gamer musemåtte er det smart at overveje 5 ting:

  1. Form og størrelse. Hvor stor skal din gaming musemåtte være, og hvilken form passer bedst til dig? De fleste leder efter en lang musemåtte som passer godt på et skrivebor. Derudover skal vi også ofte op i en størrelse XXL når vi snakker om gaming musemåtter. Du skal dog finde ud af hvor meget plads du har til en musemåtte, for du får ikke meget ud af en stor musemåtte hvis den ikke kan være på bordet
  2. Design. Design er naturligvis ikke det vigtigste når du leder efter en ny musemåtte, men det er utrolig fedt! Finder du en musemåtte med den rigtige farve eller som passer perfekt til dit setup, ser det bare federe ud. Musemåtten fylder rigtig meget på skrivebordet eller gaming bordet, så den skal naturligvis også se ud som du gerne vil have den skal.
  3. Materiale. Som nævnt tidligere an man få gaming musemåtter i overraskende mange materialer. Er du ikke helt sikker på hvad du skal vælge, anbefaler vi en klassisk musemåtte i stof. Her er du sikker på at du får en god musemåtte til en fin pris, og så er der en grund til at de fleste har en musemåtte i stof og gummi.
  4. Skridsikkerhed. Du skal naturligvis ikke have en musemåtte der ikke kan blive det samme sted. Vi har dog sørget for at det ikke er noget du skal bekymre dig om, når du shopper på Evermart.dk. Alle vores musemåtter er skridsikre, så du kan frit vælge lige det underlag du har brug for, og være sikker på at det bliver liggende.
  5. Ergonomi. En ergonomisk musemåtte er ikke ofte noget du ser indenfor gaming verdenen når vi snakker om musemåtter. Her er der oftest fokus på komforten i din gaming stol. En klassisk ergonomisk musemåtte støtter dit håndled med en pude eller en anden form for polstring. Dette kan dog hurtigt komme i vejen og blive helt forfærdeligt når du spiller med store bevægelser. Vi anbefaler en hel flad mousepad når du spiller, en ergonomisk musemåtte er dog utrolig smart til kontorjobbet.