Tilbehør til Strik

  • Strikkepinde

    Strikkepinde

  • Strikketilbehør

    Strikketilbehør

  • Opbevaring til Strik

    Opbevaring til Strik

  • Strikkepakker

    Strikkepakker

  • Garn

    Garn

Vis filtre
Filtre
Farve
  1. checkmark
    Multifarvet (9)
  2. checkmark
    Lyserød (6)
  3. checkmark
    Sort (5)
  4. checkmark
    Pink (5)
  5. checkmark
    Gul (5)
  6. checkmark
    Rød (4)
  7. checkmark
    Orange (4)
  8. checkmark
    Sølv (3)
  9. checkmark
    Guld (3)
  10. checkmark
    Brun (3)
  11. checkmark
    Råhvid (2)
  12. checkmark
    Petroleum (2)
  13. checkmark
    Grøn (2)
  14. checkmark
    Blå (2)
  15. checkmark
    Mørkeblå (2)
  16. checkmark
    Lyseblå (1)
  17. checkmark
    Mørkerød (1)
  18. checkmark
    Lilla (1)
  19. checkmark
    Hvid (1)
Passer til
  1. checkmark
    Strik (32)
  2. checkmark
    Hækling (24)
  3. checkmark
    Passer ikke til noget (husk at blokere) (13)
Vis flere Vis færre
Sortering
Sortering
Sortér efter
Relevans
Navn
Pris
Rækkefølge

Slip kreativiteten løs med strik, og åben op for en verden af sjove projekter

Strik og garn

Strik har i de seneste år for alvor gjort sit indtog her i landet. Det har altid været en populær hobby, men i mange år var det primært en hobby, der ledte tankerne hen på ens bedsteforældre og tanter. Nu er strik dog blevet allemandseje, og både unge og gamle har kastet sig over nye strikkeopskrifter, teknikker og garn som aldrig før. Strik er blevet en i sandhed moderne hobby, der har overhalet andre populære hobbyer som surdejs bagning, journaling og keramik indenom.

En verden af strikkepinde, garnmasker og garnnøgler i alle regnbuens farver byder en velkommen, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for hvad du kan strikke dig frem til. Der findes nemlig et hav af teknikker, udstyr og opskrifter på alt lige fra striktrøjer, sweatre og toppe, til babytøj, huer, halstørklæder og tasker. Det betyder at der er noget at strikke både for nybegynderen og den garvede strikker, og alle vil derfor få noget ud af den sjove hobby. Det betyder ikke noget om du vil strikke store, chunky striktrøjer, eller om du vil strikke strømper eller klude i små masker, der næsten ser maskinstrikkede ud - du kan være helt sikker på at kunne finde lige netop det strikketilbehør du skal bruge til dit ønskede projekt.

At strikke er en aktivitet der er både afslappende, produktiv og belønnende. De repetitive bevægelser og lyden af strikkepindene er næsten meditativt, og du vil stå tilbage med et flot stykke tøj du har lavet helt selv. Så bliver det næsten ikke bedre eller mere bæredygtigt, da du star tilbage med noget du selv kan bruge og få glæde af. Derudover giver strik dig mulighed for at slippe kreativiteten løs og fordybe dig fuldstændig i dét du laver. Strik er også en aktivitet, der tilbyder et kæmpe stort udvalg af materialer i alle regnbuens farver i et hav af forskellige udseender og udtryk. Du kan strikke med blødt og loddent mohair garn, eller gå efter et mere simpelt udseende i dit strikketøj med bomuldsgarn eller ren uld. Uanset hvad, så er mulighederne mange, og du kan endda kombinere garntyper, farver og størrelserne på dine strikkepinde for at skabe unikke og flotte resultater. Strik er også en hobby, hvor alle kan være med, og en hobby der er let at starte på. For nybegynderen er alt det kræver blot et par strikkepinde og noget garn. Jo bedre du bliver, jo mere udstyr og strikkepinde vil du dog få brug for i takt med at du kaster dig ud i mere komplicerede strikkeopskrifter og nye teknikker. Der er heldigvis meget at vælge mellem, og det store udvalg vil for alvor gøre det muligt at slippe fantasien og kreativiteten løs når du strikker.

Find alt i tilbehør til strik 

Når man strikker er det, som med mange andre hobbyer, uhyre vigtigt at have det rigtige tilbehør og udstyr. Specielt når det gælder en aktivitet som at strikke, da der som minimum skal strikkepinde til for at forvandle garnnøgler til flotte kreationer. Det handler også om at vælge den rigtige størrelse i strikkepinde, samt det garn der passer til lige netop det du gerne vil strikke. Forkert udstyr kan i værste grad lede til, at du får meget andre resultater end du regnede med. Efter at have brugt mange timer på arbejdet er dette enhver strikkers værste mareridt. Det kan heldigvis forebygges, hvis du ved hvilke strikkepinde du skal bruge og har godt udstyr som målebånd, en pindemåler og nyttige maskemarkører. Her finder du derfor både strikkepinde og andet brugbart tilbehør. Pindene kommer både i træ og metal og fås enkeltvis og i sæt - så kan du helt selv vælge det der passer bedst til dine behov. Du kan desuden både finde rundpinde, strømpepinde, jumperpinde og snoningspinde.

Strikkepindene er naturlig en vigtig del af det at strikke, men der findes som sagt også et stort udvalg af udstyr, der gør livet lettere for strikkere. Lige fra målebånd, omgangstællere og pindemålere, til maskemarkører, maskeholdere, pindebeskyttere og tasker til pinde og garn. Tilbehør hjælper nemlig med holde styr på dit arbejde og er med til at sikre større præcision i dit strik. Det gør helt lavpraktisk arbejdet både lettere og flottere. Med maskeholdere og maskemarkører er det, for eksempel, lettere at holde styr på masker, rækker, indtagninger og udtagninger, samt mønstre og snoninger. De små markører placeres mellem maskerne og markerer start og stop på omgange og andre vigtige inddelinger. Med dem slipper du for at bruge garnrester eller andre småting til at markere dit arbejde. Derudover er pindebeskyttere og maskeholdere med til at sikre at garnmaskerne bliver hvor de skal, også når du ikke bruger dit strikketøj.

Strikkepinde til alle projekterGarn på strikkepinde

Der findes mange forskellige typer strikkepinde. De mest udbredte er rundpinde, jumperpinde og strømpepinde, der blandt andet bruges til at strikke sweatre, toppe, strømper, huer og tørklæder. De kommer alle i et væld af størrelser, længder og farver, hvilket gør at strikkeren uden tvivl altid kan finde lige netop den strikkepind de skal bruge til et givent projekt. Afhængig af teknikken du bruger til at strikke findes der også mindre pinde som snoningspinde, der gør det lettere at lave flotte mønstre som kabelstrik og snoninger.

Rundpinde gør det, som navnet hentyder, muligt at strikke rundt og på den måde strikke i en tube-form, der egner sig specielt godt til kroppen på trøjer, samt ærmer og huer. Ved at bruge en rundpind behøver man ikke montere og påsy ærmer, forstykker eller bagstykker på tøj, da de strikkes ud i ét. En rundpind består af to tilspidsede strikkepinde forbundet af et kabel eller en wire. Det gør det muligt at strikke med begge ender af strikkepinden, modsat med jumperpinde, der er lukke i den ene ende. På den måde behøver man ikke vende arbejdet efter hver række. Nogle rundpinde er let buet, mens andre er lige og en smule kortere. Formen afhænger af designet, men fælles for dem alle er, at de gør det muligt let at strikke større stykker tøj eller projekter, der kræver lange, ubrudte stykker af strik. Det er også muligt at strikke frem og tilbage på en rundpind, som med de mere klassiske jumperpinde, hvilket gør det til en utrolig alsidig type strikkepind.

Strømpepinde minder meget om rundpinde når det kommer til det endelige resultat, fordi man med dem også strikker rundt og danner et rør. Her bruges for det meste fire eller fem små strømpepinde, der er tilspidsede i begge ender for at gøre det muligt at strikke dem fra begge sider. De er dog også for mere erfarne strikkere da det involverer ikke to pinde, men fire eller fem pinde som maskerne fordeles ud på. Det kan i starten være svært at holde styr på de små pinde, og maskerne kan let glide eller løbe. Når man har fået styr på strømpepindene er det til gengæld en effektiv og sjov måde at strikke på der giver fine resultater og gør, at du kan strikke både strømper, vanter og huer til dig selv og dine nærmeste.

Jumperpinde er de pinde de fleste sandsynligvis vil kunne genkende som klassiske strikkepinde. De er lange, lige og har en stopper i form af en knop eller en lille kugle i den ene ende. Dette gør, at garnet og maskerne ikke glider af og lader dig strikke frem og tilbage ved at at vende arbejdet ved slutningen af hver række. Her får du derfor ikke den samme tube-form som med rundpinde eller strikkepinde, men i stedet et aflangt stykke strik. Det er blandt andet perfekt til dig, der gerne vil strikke halstørklæder, sjaler, klude eller tæpper. Jumperpinde er desuden nogle af de letteste pinde at bruge, og de er derfor oplagte til nybegyndere, der vil lære de helt basale typer af masker og strik. De findes i et stort udvalg af farver og størrelser, og hvad end du er til træ, metal eller plastik vil du kunne finde en jumperpind, der passer til dine behov.

Strikkeopskrifter giver inspiration til de kreative projekter

Mens nogle improviserer det de strikker, eller strikker efter hovedet og gamle teknikker de har lært, så bruger de fleste strikkere gerne strikkeopskrifter til deres projekter. De er nemlig en utrolig nyttig kilde til information og inspiration for de fleste. Opskrifterne giver trin-for-trin instrukser i hvordan man skal gå til værks for at skabe et bestemt produkt, for eksempel en striktrøje eller en hue, og de kan desuden give ideer til helt nye kreative projekter. Udover detaljerede instrukser i hvad og hvordan du skal strikke giver strikkeopskrifter også ofte bud på, hvilket garn der bør bruges til strikketøjet, samt hvilken type pinde der skal bruges og om de skal skiftes undervejs. På den måde kan alle komme godt i gang med deres kreative projekter, ligemeget om det er deres første eller femte.

Mønstre kan være enkle og grundlæggende, hvilket er ideelt for begyndere, eller de kan være mere avancerede og kræve mere erfaring. Uanset dit niveau er der dog helt sikkert et mønster der passer til dig. Ofte vil mange strikkeopskrifter også være inddelt efter sværhedsgrader så man hurtigt kan få en ide om, hvad man kaster sig ud i. Lad dig dog ikke blive afskrækket af dette. Hvis du føler, at du kan klare en opskrift eller strikke et bestemt projekt, så gælder det bare om at gøre det, uanset niveau eller erfaring.

Der findes mange forskellige mønstre at vælge imellem, så der er altid mulighed for at prøve noget nyt og udfordrende. Du kan også altid modificere og tilpasse et mønster så det passer lige netop din stil og dine behov, eller eksperimentere med hvilket garn du bruger. Det kan være du vil have et striktrøje, der er lidt kortere end hvad der står i opskriften, eller måske vil du gerne bruge en anden type garn, der giver et mere unikt udtryk. Du kan finde mønstre til alt fra tæpper og puder, til tøj og accessories. Hvis du er på udkig efter nye ideer til dit næste strikkeprojekt er det derfor altid en god ide at tage et kig på de mange forskellige mønstre og inspirationskilder der er til at finde både i strikkebutikker, bøger om strik, online og på sociale medier. Her vil du helt sikkert finde noget der inspirerer dig.

En moderne hobby 

Strik er gået fra at være en smule umoderne og gammeldags, til at være både moderigtigt og moderne. Det har endda også spredt sig til de sociale medier. Her deler mange gode tips og tricks om størrelser, garnvalg, brug af tilbehør og nye teknikker. Det gør også strik til en utrolig social hobby, hvor folk i alle aldre mødes gennem deres kærlighed for garnnøgler og hjemmestrik for at dele erfaringer og vise deres kreationer frem. Det gør at mange også får inspiration til deres strik fra andre kilder end de traditionelle strikkeopskrifter, og selvom mange bruger de samme populære opskrifter vil der, takket være den store variationer i strikketilbehør og garn, altid være plads til de helt unikke kreationer og fortolkninger. Noget af det der også gør strik moderne er, at strikkeverdenen i større grad afspejler den moderne verden, modeverdenen, og hvad der er populært i denne. Derfor er strik bestemt ikke kun en hobby for bedsteforældre, men noget alle kan kaste sig over, uanset alder, køn og stil.

Der er også opstået mange strikke-relaterede aktiviteter, såsom strik-og-drik, hyggelige strikkecaféer og strikke-bio, hvor entusiastiske strikkere kan nyde en god film i biografen samtidig med at de strikker løs. Her vil der dog være skruet en smule mere op for lyset så man kan se hvad man laver. Det er derfor ikke til at komme udenom det faktum, at strik for alvor er kommet for at blive, og at fællesskaber, nye opskrifter og de mange fordele ved den hyggelige hobby har draget nye strikkere til sig. Der sker også hele tiden nye udviklinger indenfor strik, både når det gælder de teknikker der bruges, måden de er sammensat på og garnet der bliver udviklet og brugt.

Gå ikke ned på strikketilbehør

Der er næsten ikke noget værre end at stå med defekt eller dårligt udstyr, uanset din hobby eller aktivitet. Derfor er det en god ide at investere i strikketilbehør som holder og som udvider din samling. Det kan være alt lige fra et nyt sæt maskemarkører, så du kan holde styr på hvor du er i dit arbejde, til en ny rundpind eller et sæt strømpepinde i bambus. Hvis du vil sikre dig, at dit strikketøj holder i længden kan det også være en god ide at investere i en elektrisk fnugfjerner, der kan fjerne tegn på slid af garnet og få dit strikketøj til at se mindre nusset ud. Det rigtige udstyr vil gøre en verden til forskel når det kommer til komfort og præcision i dit arbejde. Desuden kan dårligt udstyr føre til frustration og potentielt ødelægge dit projekt. Sørg derfor for at investere i godt udstyr, så du kan nyde din hobby fuldt ud og aldrig vil stå uden det strikketilbehør du har mest brug for.