Gamer Mus til Børn

asd

Hvilken gamer mus er bedst til børn?

At “game” er noget som utroligt mange børn og unge bruger en masse tid på i dag, og ofte foregår det sammen med deres kammerater og venner - enten fysisk eller “in-game”, hvor man spiller sammen i det virtuelle univers i spillet, men sidder hver for sig.

Når man gamer - og særligt i spiltyper hvor reaktionstid og præcision er vigtige - er det en fordel at have noget godt udstyr, herunder en hurtig og komfortabel mus. Musen bruger man nemlig konstant i nærmest alle typer spil, og den er derfor et helt centralt stykke udstyr til gaming.

Her på siden kan du se vores store udvalg af gamer mus til børn, og læse mere om de forskellige typer af gamer mus, samt deres individuelle styrker og forskelle, 

Mange børn gamer i dag - Her er nogle af grundene

Der er formentlig flere grunde til, at mange børn og unge gamer i dag. For det første er de opvokset i en digitaliseret verden, hvor de fleste børn fra barnsben har stiftet bekendtskab med tablets, smartphones og andet. For det andet foregår gaming i høj grad i online fællesskaber, hvor man spiller sammen om et fælles mål eller projekt. Gaming er derfor en social aktivitet, som ofte foregår i fællesskab med andre - ofte også ens “rigtige” venner, som man så også ser i den digitale verden. 

Skal du vælge en trådløs gamer mus eller gamer mus med ledning?

Hvis du har brugt lidt tid på at kigge efter en gamer mus, er du garanteret stødt på modeller med og uden ledning. Forskellen på en trådløs gamer mus og en gamer mus med ledning er, som navnene antyder, at en mus med ledning er forbundet til computeren via en ledning, mens en trådløs mus har en trådløs forbindelse - ofte via et lille usb-stik med en trådløs sensor, som sættes i computeren.

Om man foretrækker trådløs eller med ledning er i høj grad en smagssag. De to typer af mus har dog hver sine fordele og ulemper:

Trådløse mus er praktiske fordi der ikke er en ledning, der fylder på bordet og kommer i vejen for en. Til gengæld må man leve med, at de er tungere pga. batterierne, samt at de kan løbe tør for strøm. Trådløse mus er desuden en lille smule langsommere til at reagere end mus med ledning, men det er en meget lille forskel.

Mus med ledning har den fordel, at de aldrig løber tør for strøm. Når kablet er sat til computeren er der liv i musen. Til gengæld skal man leve med en ledning, der fylder på bordet.

Hvilken type mus der passer bedst til dig eller dit barn kommer i høj grad an på jeres personlige præferencer og behov. Til langt de fleste vil det formentlig ikke gøre den store forskel.

Derfor kan en billig gamer mus være lige så god som en dyr

komfort og brugervenlighed er de nok vigtigste parameter, når man kigger efter en gamer mus - hvad enten det er til børn eller voksne. Komfort er subjektivt og kommer an på den enkelte bruger af musen, og derfor kan en billig mus være lige så god som en dyr i den henseende - det er jo op til den enkelte at vurdere. 

Dyre gamer mus har ofte et højt DPI-tal. DPI-tallet dækker over hvor følsom sensoren i musen er, og et højt DPI-tal betyder groft sagt, at man kan indstille musen sådan, at man skal bevæge den kortere for at rykke på musemarkøren på skærmen. Til mange typer af computerspil er det en fordel med et forholdsvist lavt DPI-tal, da det giver en højere præcision og kontrol over musen. Derfor kan en billig gamer mus i denne henseende være lige så god som en dyr, da man sjældent vil have brug for at skrue DPI-tallet ret højt op, når man gamer. 

Hvorfor skal du købe en gamer mus med lys

Mange af vores gamer mus til børn er udstyret med LED-lys, som kan få musen til at lyse op i forskellige farver og mønstre. Det har ikke nogen praktisk funktion for selve musen, men LED-lys er populære blandt gamere og findes ofte i alt fra mus til tastaturer og computer-kabinetter, da det farverige lys giver en fed stemning, der ser super flot ud og giver lidt ekstra atmosfære til gamer-værelset.

Hvad er forskellen på en gamer mus til børn og til voksne?

Gamer mus til børn og gamer mus til voksne adskiller sig ikke markant fra hinanden, rent teknologisk. Mange gamer mus til børn er lidt mindre i størrelsen, hvilket giver en bedre komfort for børns små hænder. Det vigtigste er at musen er komfortabel at bruge, og det er derfor op til den enkelte at vurdere, om man har brug for en større eller mindre mus.