Afgrænsningskabel til Robomow Robotplæneklipper

Hjælp din robot på rette vej med afgrænsningskabel til Robomow robotplæneklipper

En Robomow robotplæneklipper kan spare dig for mange timers arbejde og gøre det til en leg, at holde græsplænen pæn o veltrimmet. Men for at få din Robomow til at køre korrekt, skal du have afgrænsningskabel på plads. Et afgræsningskabel fortæller nemlig din Robomow, hvor den skal klippe græsset, og hvor den ikke skal køre. Uden et guidekabel vil robotten klippe alt græs, vil robotten ikke vide, om den svinger klingerne på en græsplæne eller en grussti.

Vores kanttråd er robust og isoleret, så vand og jord ikke kan trænge ind. Det kan derfor bruges til installation over og under jorden. Du kan vælge mellem pakker på 100 meter, 200 meter og 300 meter, og ofte kan du spare penge ved at vælge en større pakke. Alle vores kabler er universelle, så du er sikker på, at de passer til din Robomow model. Du kan også bruge afgrænsningskablerne til at reparere på de kabler, du allerede har, eller til at udvide robottens arbejdsområde.

Hvordan installerer man kanttråd til Robomow?

Når du skal installere kanttråden, har du to muligheder. Du kan enten lægge ledning oven på græsplænen, eller du kan grave det ned i jorden. Begge metoder har sine fordele og ulemper. Hvis du graver kablerne ned, er der mindre risiko for, at de går i stykker, og de er også helt skjulte. Men hvis du ønsker at ændre kablerne, skal du grave dem op, hvilket kræver lidt arbejde. Hvis du lægger afgrænsningskabel oven på græsplænen, er de nemmere at ændre, og du kan nemt holde øje med kablets tilstand. Ledningen sættes fast med pløkker, som holder ledningen helt nede ved jorden. Kantledningen er tilmed grøn, så det er camoufleret rundt om din græsplæne.

Men hvordan fungerer afgrænsningskabel til Robomow egentlig?

Med en kanttråd fortæller du altså plæneklipperens arbejdsområde. Robotplæneklipperen ved ikke selv, hvor den skal køre eller hvor du har græs, hvis du ikke markerer det med afgrænsningskabler. Har du f.eks. en terrasse, blomsterbed eller et vildt område som du ikke vil have robotplæneklipperen skal køre hen over, markerer du dette op med afgrænsningskabel.

Ladestationen sender et signal igennem det installerede kabel, som Robomow robotplæneklipperen opfanger. På denne måde ved plæneklipperen, hvor den skal bevæge sig for at klippe græsset inden for afgrænsningskablet. Hvis plæneklipperen når til et sted, hvor der ikke er afgrænsningskabel, stopper den automatisk.