Afgrænsningskabel til Worx Landroid Robotplæneklipper

Afgrænsningskabel til Worx Landroid robotplæneklipper: sådan kommer du godt i gang

Når du anskaffer dig en Worx Landroid robotplæneklipper, er det højst sandsynligt fordi du gerne vil slippe for det hårde arbejde med skubbe en almindelig græsslåmaskine rundt på græsplænen, men stadig gerne vil nyde en nyklippet græsplæne hver eneste dag. Med en robotplæneklipper slipper du nemlig for det hårde arbejde, når altså først opsætningen er klaret. Før din robotplæneklipper kan begynde sit arbejde, har den brug for et afgrænsningskabel til at fortælle den, hvor den må køre og hvor den ikke må.

Afgrænsningskabel bruges først og fremmest til at markere vejen rundt i kanten af din græsplæne, så du får indrammet haven. Dernæst skal du sørge for at lægge ledningen rundt om dine blomsterbede, din havedam eller hvad du ellers har i haven, som robotplæneklipperen ikke skal køre hen over. Du kan herunder læse lidt om, hvilke muligheder du har for at installere ledningen. Vores kanttråd er nemlig robust og isoleret, så det er velegnet til installation over og under jorden.

Hvordan lægger man kanttråd til Worx Landroid?

Der er grundlæggende to metoder til at opsætte guidekabel rundt i haven. Den ene metode er ved at nedgrave afgrænsningskablet i jorden og den anden måde er ved at lægge kablet ovenpå græsplænen. Det er forskelligt hvad de fleste foretrækker og der er både fordele og ulemper ved begge metoder. 

En af fordelene ved at placere dit kabel ovenpå græsplænen er, at det både er nemmere og hurtigere. Derudover, hvis der skulle ske et brud, kan du langt hurtigere lokalisere bruddet end hvis kanttråden var gravet ned i jorden. Desuden kan du også nemmere flytte rundt på afgrænsningskabel i haven, hvis behovet skulle opstå. En af ulemperne ved at have ledning til at ligge over jorden er at det kan være at hund, børn eller lignende får fat det og får det ødelagt og selvfølgelig at dit afgrænsningskabel er synlig. Over tid vil græsset dog gro hen over robotten afgrænsningskabel, så den ikke vil forblive lige så synlig som den er til at starte med. 

Vælger du selv, eller betale dig fra, at få gravet kablet ned ligger den bedre beskyttet nede i jorden fra f.eks. hund og børn. Det betyder dog ikke, at du ikke kan være uheldig at komme til at hakke en spade eller andet igennem, så der opstår et brud. Opstår der et brud har du den store ulempe at det kan være svært at lokalisere hvor det er sket. Derudover er det heller ikke lige så nemt at ændre i opsætningen, når den installerede tråd er gravet ned. 

Er du ikke det hele store havemenneske kan det være en god idé at vælge løsningen med at lægge grænsekabel ovenpå græsplænen, da det er den nemmeste metode. Vælger du denne metode sætter du afgrænsningskabel fast med pløkker.