Børster til Xiaomi Robotstøvsuger

Vis filtre
Filtre
Passer til
 1. checkmark
  Xiaomi Roborock S5 Max (34)
 2. checkmark
  Xiaomi Roborock S5 / S50 (34)
 3. checkmark
  Xiaomi Roborock S6 Pure (16)
 4. checkmark
  Xiaomi Roborock S6 MaxV (16)
 5. checkmark
  Xiaomi Roborock S6 / S60 (16)
 6. checkmark
  Xiaomi Roborock E4 (8)
 7. checkmark
  Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop / Mop 2 (8)
 8. checkmark
  Xiaomi Roborock S7 / S7 Plus (6)
Farve
 1. checkmark
  Hvid (26)
 2. checkmark
  Orange (20)
 3. checkmark
  Sort / Hvid (5)
 4. checkmark
  Rød (4)
Vis flere Vis færre
Sortering
Sortering
Sortér efter
Relevans
Navn
Pris
Rækkefølge

Mangler du nye børster til Xiaomi Roborock robotstøvsuger?

En god robotstøvsuger er en helt fantastisk hjælper i dagligdagen, som let klarer støvsugningen, og gør det muligt at komme hjem til rene gulve hver dag. Ved hjælp af avanceret teknologi, børster og sug, finder robotten selv rundt i hjemmet, hvor den fjerner støv og skidt fra gulvet, inden den selv kører tilbage på sin plads i opladerstationen. Det er virkelig smart og praktisk. 

Her på siden kan du se vores udvalg af børster til Xiaomi Roborock, og læse mere om de forskellige børster, samt hvordan og hvornår man skifter dem ud.  

Hvorfor er det vigtigt med en god børste til en robotstøvsuger?

Selvom robotstøvsugeren selv klarer rengøringen, skal man dog, som ejer, foretage lidt simpel vedligeholdelse fra tid til anden, så støvsugeren bliver ved med at være i topform. Dette inkluderer lidt simpel rengøring, såsom aftørring af sensorer, tømning af støvbakken og rengøring af filteret. Derudover er der nogle få sliddele, som man skal huske at holde øje med standen på, så de kan udskiftes, når de bliver for slidte - herunder sidebørsten og hovedbørsten.

Børsternes funktion på en robotstøvsuger er at fange og gribe støv og skidt på gulvet, så det kan suges op i suget på støvsugeren. Med tiden bliver børsterne naturligt slidt, og kan komme til en trænge til en udskiftning. En intakt børste med tætte og hele børstehår vil naturligvis feje mere effektivt end en gammel børste, hvor børstehårene er bøjede eller knækkede. Det giver derfor god mening, at man holder øje med børsterne tilstand og skifter dem ud, når de trænger.  

Hvilke børster skal du købe til din Xiaomi Roborock robotstøvsuger?

Når man taler om børster til Xiaomi Roborock, findes der to typer af børster: sidebørster og hovedbørster. Sidebørsten er en lille, flad børste, med 3 eller 5 arme. Den sidder på undersiden af robotstøvsugeren nær kanten, hvor den kan nå et lille stykke ud under robotten. Dermed kan børsten nå ind i hjørnerne og helt ud til kanterne, så robotstøvsugeren også fjerner støv og skidt helt ude i krogene. Hovedbørsten sidder også under robotstøvsugeren, dog cirka i midten, og er en aflang børste, der roterer mens støvsugeren kører, og fejer støv og skidt op i suget på robotstøvsugeren, efterhånden som den kører hen over det. 

Uanset om du vil skifte begge børster samtidig, eller du nøjes med den ene, så finder du dem her på siden, hvor de kan købes hver for sig, samt i sæt. 

Sådan monterer & afmonterer du børsterne på en Xiaomi

Når du skal skifte børsterne på din Xiaomi Roborock, skal du bare bruge to nye børster og en almindelig skruetrækker. Skruetrækken skal bruges til at afmontere og montere sidebørsten, mens udskiftning af hovedbørsten på en Roborock ikke kræver noget værktøj. 

Her er en kort guide, som du kan følge, når du installerer vores børster på en Xiaomi Roborock:

 • Start med at vende robotstøvsugeren på hovedet, så du kan komme til de bevægelige dele.
 • Afmonter den gamle sidebørste ved at løsne skruen, der holder børsten fast og løfte børsten af. 
 • Monter den nye sidebørste ved at sætte den på plads på den lille plast-tap, hvor den gamle sad, og stramme skruen til.
 • Åbn børstehuset, så der er fri adgang til hovedbørsten.
 • Tag den gamle hovedbørste ud, men husk at lægge mærke til hvordan den vender. 
 • Fjern eventuelt løst skidt og hår i børstehuset. 
 • Indsæt den nye hovedbørste og luk børstehuset til. 

Hvornår er det på tide at du skifter børsterne ud på din robotstøvsuger?

Det kort svar er, at man bør skift børsterne på sin robotstøvsuger, når det er slidte. Vi anbefaler at man skifter vores børster til Xiaomi Roborock med cirka 6 til 12 måneders mellemrum. Det vigtigste er dog altid, at man løbende holder øje med børsterne tilstand, og skifter dem når der er synligt slid eller hvis de ikke længere fjerne skidtet effektivt.