iRobot Roomba 800- / 900-Serien

  • Børster til iRobot Roomba 800- / 900-Serien

    Børster til iRobot Roomba 800- / 900-Serien

  • Filtre til iRobot Roomba 800- / 900-Serien

    Filtre til iRobot Roomba 800- / 900-Serien

800-900

Tilbehør til iRobot Roomba 800-Serien & 900-Serien

De senere år er det blevet mere og mere udbredt at have en robotstøvsuger, der kan klare den daglige støvsugning i hjemmet. Dermed kan man holde sine gulve rene og fri for støv og skidt, uden at man selv behøver at finde tid og energi til at svinge støvsugeren. Det kan være en fantastisk hjælp i dagligdagen for såvel børnefamilier som singler og alt ind imellem, og man forstår let, hvorfor robotstøvsugerne er blevet så populære, som de er.
Robotstøvsugerne klarer selv rengøringen, og som ejer skal man blot sørge for at holde dem vedlige med jævnlig rengøring, samt udskiftning af visse reservedele / tilbehør, som med tiden bliver slidte og kommer til at trænge til en udskiftning. 
Alt det kan du læse mere om i de følgende afsnit, hvor de forskellige slags tilbehør til iRobot Roomba 800-serien & 900-serien vil blive gennemgået.

Hvad er forskellen på Roomba 800 & 900 serierne?

800-serien & 900-serien fra Roomba dækker over en række modeller med forskellige features og teknologier. 800-serien blev introduceret i 2013 med et kraftigere sug og rengøringssystem end på tidligere modeller, mens 900-serien kom på markedet i 2015 og blandt andet introducerede Wi-Fi-forbindelse og App-styring af robotstøvsugeren. 
På tilbehørs-siden er de to serier helt ens, hvilket betyder, at de bruger samme type filtre, sidebørster og hovedbørster. Det er derfor let for dig som forbruger, at finde det rigtige tilbehør til robotstøvsugere fra Roomba 800-serien & 900-serien, da du ikke behøver at finde tilbehør til din specifikke model, men blot til de overordnede serier. 

Derfor bør du købe ekstra udstyr til din Roomba robotstøvsuger

Der er adskillige gode argumenter for at man, som ejer af en robotstøvsuger, bør holde den opdateret med reservedele, tilbehør og andet udstyr. Visse typer af reservedele, såsom børster og filtre, er nemlig essentielle for at robotstøvsugeren er i stand til at støvsuge effektivt og grundigt, og at man dermed opnår det ønskede resultat af støvsugningen. Disse tilbehør bliver naturligt slidte med tiden, hvilket er en konsekvens af, at der er tale om bevægelige dele, der udsættes for en masse friktion, små slag og skidt, når robotstøvsugeren kører. De skal derfor udskiftes jævnligt.  
Andre typer tilbehør til Roomba 800-serien & 900-serien, såsom støddæmpere og reservehjul, er ikke essentielle for robotstøvsugeren kan gøre rent, men er gode at investere i, hvis man vil passe ekstra godt på sin robotstøvsuger, og holde den pæn og velkørende så længe som muligt. 

Vedligehold Roomba dele og kom hjem til rene gulve hver dag

En robotstøvsuger skal, som det fleste andre husholdningsapparater, vedligeholdes i en vis grad. Dette inkluderer jævnligt rengøring og rensning af forskellige komponenter, foruden regelmæssig udskiftning af visse sliddele. Som nævnt er udskiftning af filteret og udskiftning af børsterne vigtigt for at en robotstøvsuger er effektivt og velfungerende - særligt over længere tid. Selve udskiftningen af reservedelene er helt ukompliceret og kræver ikke andet værktøj end en almindelig stjerneskruetrækker. Vi anbefaler at man løbende holder øje med børster og filtres tilstand, og at man udskifter dem, hvis de er synligt slidte, eller hvis støvsugerens effektivitet er faldet.      

Hvilket tilbehør kan betale sig at købe til en robotstøvsuger?

Som nævnt er det mest essentielle tilbehør til iRobot Roomba 800- & 900-serien de bevægelige sliddele og filteret. Her er der specifikt tale om sidebørsten, hovedbørsterne og filteret, som hver især tjener deres vigtige funktion for robotstøvsugerens evne til at gøre ordentligt rent:

  • Sidebørsten sidder på bunden af robotstøvsugeren nær kanten, hvor den stikker ud under robotstøvsugeren, og dermed kan nå ind i hjørner og langs kanter. Sidebørsten fanger skidt og støv, og fejer det ind under robotstøvsugeren, hvor det kan suges op i støvbeholderen. 

  • Hovedbørsterne sidder under robotstøvsugerens bund, cirka på midten, og roterer i hver sin retning. Herved de fører skidt og støv op til suget, som sender det videre til støvbeholderen. Som de første modeller fra iRobot fik 800 & 900-serien hovedbørster af gummi, som, i modsætning til børster med hår, er lette at holde fri for hår og støv, og desuden er mere slidstærke.

  • Filtrets funktion er at fjerne støv fra den luft, som suges igennem robotstøvsugeren. Dermed kommer støvet ikke med ud igen, hvilket jo ville være temmelig uproduktivt. Et tilstoppet filter har dårligere luftgennemstrømning end et rent, og dermed kan et slidt og gammelt filter forringe robotstøvsugerens sugeevne, hvorfor det skal skiftes med jævne mellemrum.

Her på siden kan du finde samlede tilbehørskit, hvor filter, sidebørster og hovedbørster er samlet i én pakke.

HEPA filtre fjerner selv mikroskopiske støvpartikler i rummet

Filtrene i støvsugere fra iRobot Roomba 800-serien og 900-serien er af typen HEPA, der står for High Efficiency Particulate Air. Kort fortalt betyder det, at filtrene er i stand til at filtrere den luft, der passerer igennem støvsugeren, for mikroskopiske partikler såsom pollen, støvmider og andre allergener, som man helst vil være fri for at have i luften derhjemme. Derfor er det vigtigt at udskifte sit filter jævnligt - særligt fordi et tilstoppet filter også påvirker robotstøvsugerens generelle sugeevne negative, hvilket kan manifestere sig i en mindre grundig rengøring, hvor mere støv og skidt bliver liggende på gulvet. 

Få endnu mere glæde af din Roomba med ekstra dele & udstyr

De ovenstående afsnit har mest handlet om det essentielle tilbehør til robotstøvsugere. Altså alt det, som er nødvendigt for, at robotstøvsugeren kan udføre sine opgaver ordentligt. Der findes imidlertid også tilbehør til Roomba 800-serien & 900-serien, der i højere grad har karakter af ekstraudstyr. Altså udstyr som ikke er strengt nødvendigt, men som måske kan gøre, at du får endnu mere glæde af din Roomba. Der er tale om beskyttelse til robotstøvsugere såsom støddæmpere, der kan monteres på robotstøvsugeren, og dermed beskytte den mod skrammer og ridser, samt ekstra hjul og dæk, som kan få en lidt ældre robotstøvsuger til at køre mere smooth, hvis de originale hjul og dæk er ved at være slidte.