Børster til iRobot Roomba 800- / 900-Serien

Vis filtre
Filtre
Passer til
 1. checkmark
  iRobot Roomba 800-Serien (5)
 2. checkmark
  iRobot Roomba 900-Serien (5)
 3. checkmark
  iRobot Roomba 500-Serien (1)
 4. checkmark
  iRobot Roomba 600-Serien (1)
 5. checkmark
  iRobot Roomba 700-Serien (1)
Vis flere Vis færre
Sortering
Sortering
Sortér efter
Relevans
Navn
Pris
Rækkefølge

Børster til iRobot Roomba 800- / 900-Serien

De forskellige børster på en Roomba robotstøvsuger fra 800- / 900-serien har hver deres vigtige funktioner i forhold til støvsugningen, og derfor er det selvfølgelig en god idé at sikre sig, at de altid er i god og brugbar stand. 
Sidebørsten har til formål at fange skidt og støv langs lister, kanter og i hjørner, som den skubber ind under robotstøvsugeren, hvor det kan suges op, og flyttes videre til støvbeholderen. Den roterer konstant under støvsugningen, og fanger derfor rigtig meget skidt, men den bliver af samme grund også udsat en hel del slid i form af friktion, hvilket kan få børstehårene til at knække og derformere med tiden. 
Hovedbørsterne sidder under robotstøvsugeren i nærheden af suget, og har til formål at løsne skidt og støv i takt med at robotstøvsugeren kører henover det. Det opfejede støv kan derefter suges op i støvsugeren, og ryge videre til støvbeholderen. Hovedbørsterne er ikke så udsatte som sidebørsten, grundet deres position under støvsugeren, men de har til gengæld en vis tilbøjelighed til at blive viklet godt og grundigt ind i hår, hvilket slider på dem og robotstøvsugeren, da det jo alt andet lige giver en højere modstand, når motoren skal dreje børsSidebørsterterne rundt. 

Hvor ofte skal du skifte børster på en robotstøvsuger?

Hvor ofte man præcist skal skifte børsterne på sin robotstøvsuger, afhænger af ens brugsmønstre og andre faktorer, der påvirker graden af slid på børsterne. De enkelte producenter har forskellige anbefalinger, som kan variere mellem modellerne, men et godt udgangspunkt er, at børsterne skal skiftes når der er synligt slid, og særligt hvis rengøringen begynder at blive mangelfuld og mindre effektiv end tidligere. Ellers anbefaler vi, at du skifter vores børster til Roomba 800- & 900-serien cirka hver 6- til 12. måned eller efter behov. 

Hvordan skifter du børster på din robotstøvsuger?

At udskifte børsterne i en Roomba Robotstøvsuger i 800- eller 900-serien er hverken besværligt eller kompliceret - faktisk kræver der ikke andet end et sæt nye børster og en flad skruetrækker, en tynd mønt eller lignende, der kan bruges i kærven på en almindelig, lige skrue. 

Sidebørsten, der er den tre-armede børste nær støvsugerens kant, skiftes ved hjælp af skruetrækkeren, som bruges til at løsne den skrue, der holder sidebørsten fast. Herefter kan børsten trækkes af, og den nye børste sættes på plads i stedte for. Til slut skal skruen bare skrues tilbage på plads, og sidebørsten er skiftet. 

Udskiftningen af de to hovedbørster er endnu lettere, da der slet ikke skal bruges værktøj hertil. Børstehuset på robotstøvsugerens underside skal blot åbnes, hvor de to hovedbørster kan løftes op. Når man alligevel har hovedbørste ude, er det en god idé lige at støve børstehuset lidt af, så man fjerner det værste skidt. Herefter kan man blot indsætte de nye børster i de samme positioner, som de gamle, og lukke børstehuset til igen. 
Alt i alt en helt ukompliceret “operation”, som ikke bør afskrække nogen fra at skifte et sæt børster til Roomba 800- / 900-serien, hvis behovet er der.