Cykelbriller

  • Cykelbriller Dame

    Cykelbriller Dame

  • Cykelbriller Herre

    Cykelbriller Herre

  • Cykelbriller Børn

    Cykelbriller Børn

  • Fotokromiske Cykelbriller

    Fotokromiske Cykelbriller

  • MTB Cykelbriller

    MTB Cykelbriller

Smarte cykelbriller til enhver smagCykelrytter med cykelbriller

Cykelbriller er et vigtigt stykke udstyr for cykelryttere, motionister og pendlere. Uanset dit niveau bruges de til at forbedre dit udsyn når du cykler, samtidig med, at de beskytter øjnene mod skadelige UV stråler, refleksioner, vind og generende insekter. Derudover ser cykelbriller også bare fede ud! Cykelbriller fås i alverdens forskellige designs, former, typer og farver, og de kan derfor tilpasses til hver enkelt rytter, deres krav, formål og terræn. Eksempelvis kan en cykelbrille have indbygget UV-beskyttelse, styrke, farver, eller noget helt fjerde, der passer til lige netop dine behov. Disse fordele kan have en stor effekt og have gavnlige fordele i forhold til at få det maksimale ud af en cykeltur og komme sikkert afsted på vejene eller i skoven.

Ikke nok med at en cykelbrille skal kunne tilpasses til den enkelte rytter, så skal de selvfølgelig også kunne holde til alt slags vind og vejr. Brillerne skal helst kunne holde insekter og støv ude af dine øjne når du cykler og skal også kunne slutte tæt om ansigtet så vind og støv ikke slipper ind, selvom det blæser meget. Et par cykelbriller skal også gøre det muligt for dig at se, selv når det regner, og så er det også vigtigt at have et par cykelbriller på, der har indbygget UV-beskyttelse, som beskytter dine øjne mod solens skarpe stråler og genskin fra forskellige objekter i dine omgivelser.

Selvom en cykelbrille kan ligne en helt almindelig solbrille, så anbefales det alligevel at bruge cykelbrillerne året rundt på dine cykelture - også om vinteren og i gråvejr. De er super effektive at bruge i alle situationer, og dermed kan du slippe for alle former for gener, der kan forekomme på en cykeltur. Dette forbedringer ikke kun din oplevelse og dine resultater på cyklen, det mindsker også chancen for ulykker på vejen eller solouheld på træningsturen. Se derfor en god cykelbrille som en vigtig investering i din sport.

En ting er, at det er vigtigt med et par cykelbriller, der har alle de nødvendige funktioner, som du har brug for. En anden ting er dog også, at et par cykel solbriller selvfølgelig også skal se smarte ud, når du sidder på jernhesten og giver den gas. Det kan være prikken over I’et, hvis cykelbrillerne både matcher med cyklens farver, cykelhjelmen og eventuelt med cykeltøjet, og det tilføjer noget helt specielt til oplevelsen og sporten. Derfor kan du selvfølgelig også finde briller i alverdens forskellige designs og farver. Dette gælder både stellet, men også i cykelbrillens glas. Der er mange forskellige cykelbriller og mange valgmuligheder, og dermed kan man også være sikker på, at der er et par briller, der passer til dig og din helt egen personlige stil.

Hvilken cykelbrille passer bedst til dig?

Når du skal have en ny cykelbrille er der et par ting, der er vigtige at overveje. Du skal du selvfølgelig finde et par, hvis farve og design du kan lide. Der er mange typer cykelbriller at vælge mellem, men for at gøre det en smule mere overskueligt, så er det første skridt på vejen til at finde den perfekte cykelbrille at finde en brille som eventuelt matcher med din cykel og dit cykeltøj. Så kan du derfra begynde fra frasortere og vælge ud fra andre parametre.

Udover stilen er det også vigtigt, at cykelbrillen også passer til dit hoved og ansigtsform og dermed ikke generer og skarver. Selvom cykelbriller ofte er one size og hver model ikke nødvendigvis fås i flere forskellige størrelser, så er brillernes stel alligevel lavet i et andet materiale til sammenligning med normale briller. Hvor normale brillers stel som ofte er lavet af aluminium eller i hårdt plast, så er cykelbrillers stel lavet i blød plast, der er nemt at justere i forhold til hovedet. Det er fleksibelt gør en cykelbrille nemmere at få rundt om eksempelvis et større og bredere hoved. Når det er sagt skal du dog stadig tage højde for de grundlæggende mål for hver model. Det inkluderer nemlig også størrelsen på linserne, der både kan være meget smalle og meget bredde. Valget mellem disse er en smagssag og op til den enkelte - vær dog opmærksom på det når du investerer i dine næste cykelbriller.

Skulle du have problemer med eksempelvis nedsat syn, så bør du selvfølgelig også kigge efter et par cykelbriller med styrke, cykelbriller med minus styrke eller cykelbriller med læsefelt. Hvis du døjer med nedsat syn, kan det være et vigtigt kriterium at tage med, når du skal vælge din næste cykelbrille, så du er sikker på at kunne se hvor du kører og kan navigere ruterne uden at skulle stige af cyklen og finde dine normale briller frem. Kombiner i stedet de to. I sidste ende er det vigtigt, at man elsker den stil, man cykler rundt med, men også at det bliver til en god oplevelse. En god oplevelse, hvor dine cykelbriller ikke skarver, du har cykelbriller styrke i, hvis det er det, du har brug for, og at de tager fra for vind og vejr, lukker godt fra for dyr og insekter, og sikrer dig et godt udsyn.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger en cykelbrille?

En anden væsentlig ting du skal være opmærksom på, når du vælger en cykelbrille, er hvilken type cykling, den skal bruges til. Om den skal bruges til landevejscykling, banecykling, cross, pendling, mountainbike, eller noget helt andet. Den første ting der skal tages højde for er det terræn du skal cykle i, og de omgivelser brillerne skal bruges i. Nogle cykelbriller passer bedst til mountainbiking og den vekslende belysning i skoven, mens andre briller passer bedst til landevejscykling under høj sol eller i regnvejr. Dette henviser både til glasset i dine cykelbriller, men også hvordan de sidder på hovedet og størrelsen på glasset.

Den anden ting der skal tages højde for er vejrforholdene. Elsker du at cykle i høj sol og sommer temperaturer så kan det være en rigtig god ide at have et par cykelbriller med effektiv UV-beskyttelse. Bruger du derimod brillen i det danske vejr, hvor der er chancer for regn, vind og blæst, så kan det være værd at have et par cykelbriller, der lukker tæt omkring øjnene så vand ikke generer dig.

Cykelbriller med klart glas eller farvet glas? Mennesker på cykler med briller

Ikke nok med at det er vigtigt at have et par cykelbriller, der lukker godt til rundt om øjnene, så er det også vigtigt at have det helt rigtige glas i brillerne. For selvom cykelbriller kommer i en et færdigt design, der passer de fleste, så er det slet ikke sikkert, at du skal have det samme glas, som andre skal. Sagt med andre ord, så findes der forskellige typer af glas, der har hver sin række praktiske egenskaber og fordele i forskellige situationer. For valget af cykelbrille og glas kommer igen an på, hvilket terræn du skal køre i og i hvilke vejrforhold de skal bruges til. Derfor kan det være en fordel enten at have flere forskellige cykelbriller liggende i en skuffe eller at have en cykelbrille med udskifteligt glas. Der findes en række forskellige glastyper, og du kan læse mere om dem herunder.

Klart glas til dig, der kører i mørke eller i skoven

Cykelbriller med klart glas er perfekte til dig, som cykler i mørke. Det kan være, du cykler tidligt om morgenen på arbejde i vinterhalvåret, eller du blot elsker at cykle om i de stille aftentimer. Når det er mørkt vil cykelbriller med klart glas være det bedste og mest naturlige valg at have. De hjælper med at give dig et klart udsyn da glasset ikke vil gøre omgivelserne mørkere som, for eksempel, fotokromiske cykelbriller, men giver dig på samme tid en optimal beskyttelse mod insekter, vand, og lignende. Dermed kan du frit og uden bekymringer cykle derudaf og give den gas med at træde i pedalerne.

Glas med farvede lys til at se ujævnheder

Cykelbriller med farveskift eller cykelbriller med farvet glas er effektive valg at benytte sig af på en dag, hvor der er overskyet, hvor du skal kunne se ujævnheder i underlaget foran dig. Derfor kan cykelbriller med farver også være essentielle valg, når turen går til skoven eller på grus. Farvede briller hjælper nemlig her til mere kontrast i underlaget, så du nemmere kan se ujævnheder, udfordringer og forandringer i terrænet. Farverne i glasset forstærker de eksisterende farver i dine omgivelser. For eksempel er et par cykelbriller med gult lys det oplagte valg at bruge, når det begynder at blive mørkt, eller du kører inde i en mørk skov. Derimod er cykelbriller med blåligt glas perfekte til at filtrerer det blå lys. Blå lys kan for eksempel komme af genskær fra himlen og havet, hvis dette forstyrrer dig, når du cykler.

Polariserede glas til genskin

Polariserede glas er effektivt mod genskin og genskær fra biler, sne, vand, asfalten, eller lignende, som kan være til stor gene, når du cykler. Helt konkret så fungerer cykelbriller med polariserede glas ved at blokere horisontalt lys, der vil ramme dig lige i øjnene. Når solen skinner ned ovenfra, er sollyset vertikalt, så rammer det en genstand, hvorefter det bliver reflekteret, da lyset i stedet bliver horisontalt - det vil ramme dine øjne og gør det sværere at se. Hertil vil det polariserede glas være med til at reducere det skarpe lys, så du fortsat har frit udsyn uden at blive generet. Disse typer glas er også godt egnet til at beskytte dine øjne mod solens skadelige UV stråler.

Udskiftelige glas gør din cykelbrille smart og funktionel

Cykelbriller fås også med udskifteligt glas, hvor du får et samlet cykelbrille stel og et sæt linser, og denne type cykelbriller med udskifteligt glas har mange fordele. Først og fremmest kan du uden problemer selv udskifte glasset i brillerne afhængig af hvad terrænet eller vejrforholdene kræver. Hvis det for eksempel er meget lyst udenfor på en smuk sommerdag, så kan du skifte til glas med høj UV-beskyttelse. Er det derimod en overskyet dag, som gør det mørkere og sværere at se ujævnheder, så kan det være en fordel at skifte til et gult eller rødt glas, som gør det nemmere at se kontraster. Dette er både hurtigt og simpel de et par cykelbriller med udskifteligt glas.

Dét at kunne skifte mellem flere glas fremhæver også en anden væsentlig fordel ved cykelbriller med udskifteligt glas. Du slipper for at have flere cykelbriller du skal skifte imellem. Dermed kan du nøjes med kun at have én cykelbrille, der kan bruges i alle situationer, hvis bare du skifter glasset. Har du også planer om at cykle en lang tur, hvor vejr eller lysforholdene kan ændre sig i løbet af dagen er det specielt smart med udskiftelige linser. Så kan nemlig hurtigt skifte til den glastype du har brug for alt efter forholdene. Glassene kan du nemt opbevare i en lille lomme eller taske på cyklen, hvor du også har andet grej og tilbehør. Så slipper du for at skulle skifte cykelbriller og stel, når du først har fundet en brille, der passer dig rigtig godt. Dermed gør det også valget af stel til en nemmere proces.

Cykelbriller med komfortabel pasform

Èn ting er at have et par cykelbriller i et smart design. Det er dog ikke meget værd hvis brillen ikke er komfortabel at have på. For en smart cykelbrille, der skarver, kan hurtigt blive en ubehagelig oplevelse under en cykeltur. Derfor er det vigtigt ikke kun at vælge en cykelbrille man synes er smart, men også er en cykelbrille man synes er behagelig at have på. Når du skal vælge din næste cykelbrille, skal du finde en balance imellem et par briller, der sidder tæt omkring ansigtet så du ikke bliver generet af vind, støv og vildfarne insekter, men samtidig også en brille, der ikke er så stram, at du ikke kan have den på i flere timer. Alt for stramme cykelbriller sænker komforten og skaber en dårlig oplevelse, mens for løse briller i værste tilfælde gør at du hele tiden skal rette på dem, eller falder af hovedet på cykelturen. Sagt med andre ord, så skal din næste cykelbrille ikke sidde alt for stramt rundt om hovedet, men heller ikke sidde så løst, at brillen falder ned.

Du skal derfor finde et par briller, der passer til din hovedform og dit ansigt. Det er ikke nemt at vide, hvilken cykelbrille der gør det, da alle hoveder er forskellige. Så det bedste råd er her, at man bliver nødt til at prøve sig frem og kigge efter målene for hver cykelbrille. Dermed kan du på bedst mulig vis finde frem til, hvilket stel og hvilken ramme der passer til lige netop dit ansigt og din hovedform og sammenligne med dine egne hovedmål.

Til dette kan der yderligere tilføjes, at nogle cykelbriller også kommer med en såkaldt næsebøjle. Cykelbriller med næsebøjle har flere smarte fordele, som kan komme til stor gavn på en cykeltur. Først og fremmest sikrer en næsebøjle at cykelbrillen sidder bedre fast rundt om næsen, så den ikke glider ned på grund af for eksempel sved eller regnvand. For det andet er den  med til at give lidt luft og ventilation til både næsen og øjnene uden, at det er muligt at insekter og andre smådyr kan komme ind og genere. Derudover forhindrer den også mærker og ubehagelige vabler over næsen. Gør derfor komfort til en prioritet!