Fotokromiske Cykelbriller

Vis filtre
Filtre
Farve
 1. checkmark
  Sort (2)
 2. checkmark
  Blå (2)
 3. checkmark
  Hvid (1)
 4. checkmark
  Rød (1)
 5. checkmark
  Lilla (1)
Passer til
 1. checkmark
  Cykel (3)
Vis flere Vis færre
Sortering
Sortering
Sortér efter
Relevans
Navn
Pris
Rækkefølge

Fotokromiske cykelbriller med glas, der tilpasser sig lysforholdenemand med cykelbriller

Når man er ude at cykle kan lysforholdene ændre sig ofte og markant under en enkelt cykeltur. Det kan være, du tager afsted mens det er lyst, men først er hjemme når det er mørkt, eller at der er lyst og masser af solskin idet du tager afsted, men pludseligt bliver mørkt og overskyet under cykelturen. Der kan være mange årsager til, hvorfor lysforholdene og omstændighederne i vejret skifter, og enhver cyklist ved, hvor generende det kan være at ende med de forkerte cykelbriller til forholdene. I værste fald kan det være forstyrrende for dit blik, dit udsyn og dit overblik over vejen, hvis du cykler afsted med de forkerte cykelbriller. I værste tilfælde kan et manglende overblik eller et dårligt udsyn føre til uheld og skader.

Det kan heldigvis undgås, hvis du anskaffer dig et par cykelbriller med fotokromiske linser. Fotokromiske cykelbriller tilpasser og justerer sig nemlig ud fra lysforholdene og vejret, så du får det bedste udsyn og kan fastholde overblikket over vejen.

Hvad er fotokromiske cykelbriller?

Fotokromiske cykelbriller består af helt specielle linser, der skifter farver efter lysforholdene og vejret udenfor. Linserne reagerer nemlig på solens UV-stråler og hvor stærke de er lige dér hvor du befinder dig. Derudfra giver linserne dig de bedste forudsætninger for ikke at blive forblændet af solen, og giver dig også de bedste forudsætninger for at kunne se, hvis det bliver mørkt. Sagt med andre ord, så bliver fotokromiske cykelbriller med linser mørkere i glasset, jo skarpere solen er, så du stadig kan se vejen, og linserne bliver lysere i glasset jo mørkere det bliver. Alt sammen mens de stadig yder den bedst mulige beskyttelse mod vind, regn, støv og små insekter der kan genere øjnene under en cykeltur på landevejen eller i skoven. Derfor kan fotokromiske cykelbriller anses for at være en to-i-en-løsning, der fungerer både som en cykel solbrille, men samtidig også som et transparent glas til når der er overskyet og mørkt.

Hvorfor bør man vælge en cykelbrille med fotokromiske linser?

Der er flere fordele ved at vælge et par cykelbriller med fotokromiske linser, og alle fordelene kommer til stor gavn både før, under og efter cykelturen. Den største fordel er som tidligere nævnt, at linserne i de fotokromiske cykelbriller regulerer sig alt efter lysforholdene. Hvis der er solskin bliver linserne mørkere, og er der overskyet bliver linserne lysere i glasset. Det er dog ikke kun i tilfælde af solskin og overskyet vejr, at linserne er smarte. De er også gode at have på, hvis du kører i et vekslende terræn, hvor du kører gennem tunneler, ind og ud af skove, eller gennem åbne områder. Her regulerer og justere linserne sig også i forhold til lysforholdene og de enkelte lokationer, så de giver den optimale beskyttelse og det bedste udsyn.

En anden stor fordel ved fotokromiske cykelbriller er, at du slipper for at skifte linserne i brillerne. Du slipper derfor for både før og under cykelturen at skulle udskifte de eksisterende linser med et par andre linser, blot for at kunne se - og du slipper for at gøre det samme senere, hvis lysforholdet ændrer sig igen. Ligeledes slipper du også for at skulle have mere end ét par cykelbriller med på turen. Fotokromiske cykelbriller sikrer også, at dine øjne er optimalt beskyttet mod skadelige stråler og skidt, hvilket i sig selv også er en fordel i de lange løb.

En tredje fordel ved cykelbriller med fotokromiske linser er, at de også fås til cyklister med nedsat syn. Så døjer du med nedsat syn eller anden form for synsbesvær, så kan du få fotokromiske cykelbriller med styrke og fotokromiske cykelbriller med læsefelt. Dermed slipper du for både at bære dine briller med styrke og dine cykelbriller på en og samme tid, men også for at skulle stoppe op og tage dine briller på blot for at læse skiltene og gadenavnene. Derfor er både fotokromiske cykelbriller med styrke og fotokromiske cykelbriller med læsefelt de perfekte løsninger.