Sportsbriller

  • Cykelbriller

    Cykelbriller

  • Løbebriller

    Løbebriller

  • Fiskebriller

    Fiskebriller

  • Skibriller

    Skibriller

Bliv klar til at yde dit bedste med praktiske og smarte sportsbriller

Sportsbriller er en mere generel betegnelse for de mange typer briller, der bruges til sportsgrene som cykling, løb, sejlads og lignende.Her finder du dem under cykelbrille, løbebrille og endda fiskebrille. Kært barn har mange navne. Derfor er det også ofte mere overskueligt at kalde dem sportsbriller, eller briller til sport, da det dækker over de mange forskellige situationer de kan bruges i. Sportsbriller har ligeså mange fordele som der er sportsgrene de kan bruges til, og uanset om du vil bruge dem i hverdagen, i din fritid, til træning eller på ferien, er de en god investering. De kan nemlig bruges som almindelige solbriller, da de har specielle linser der både er UV-beskyttende eller har polaroidglas. Derudover er det med til at forbedre din træning og dine resultater, og de ser både smarte og sporty ud og findes i et væld af farver, størrelser og modeller. 

Sportsbriller findes til mange forskellige sportsgrene Cyklister med cykelbriller

En af de største fordele ved sportsbriller er, at de er så alsidige. Der findes som sagt sportsbriller til langt de fleste sportsgrene. Nogle af de mest populære slags er cykelbriller, løbebriller, svømmebriller og fiskebriller. Både cykelbriller og løbebriller har den funktion, at de holder dine øjne fri for støv, insekter og vind, når du suser gennem landskabet. Fiskebriller har et specielt polaroidglas, der fjerne refleksioner og genskin fra vandets overflade og på den måde gør det muligt at bryde overfladen og se ned i vandet. Så er det lettere at se præcis, hvor fiskene svømmer. 

Det er næsten kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan bruge sportsbriller til. Mange vælger at bruge dem som solbriller i hverdagen, men de kan også bruges til næsten alle sportsgrene, selvom der ikke som sådan findes en kategori for det, som med cykelbriller, løbebriller og dykkerbriller. Briller til sport kan nemlig også bruges til, for eksempel, atletik, ridning, crossfit, rulleskøjteløb og sejlads. Selvom der ikke findes en kategori der hedder rulleskøjtebriller. I princippet kan sportsbriller bruges til alle sportsgrene, som foregår udenfor og hvor du gerne vil kunne optimere måden du ser dine omgivelser på, eller skabe ekstra fokus og koncentration. 

Udover at kunne bruges til mange forskellige sportsgrene findes der også sports solbriller herre og sportsbriller dame, der er tilpasses til de enkeltes behov og størrelser. Derudover kan du også finde sportsbriller til børn, så de små også kan være med. Hvis dit barn for eksempel elsker at cykle er en cykelbrille en god gave, så de for alvor kan få fart over feltet. Sportssolbriller er også rigtige gode som solbriller til børn, fordi de fleste modeller er lavet i materialer, der er mere holdbare og fleksible end normale solbriller - de er trods alt designet til fart og leg. Hvis du eller dit barn bruger briller, findes der også et udvalg af sportsbriller med styrke. Så behøver det ikke være besværligt at dyrke motion med briller, når du kan kombinere en smart sportsbrille og dine briller med styrke i én. 

Hvorfor er det en god idé at bruge sportsbriller?

Sportsbriller har mange fordele og det er derfor altid en god ide, at overveje at bruge dem når du dyrker sport. Hvis du cykler kan du med fordel bruge cykelbriller, der gør dine omgivelser mere synlige og forhindrer insekter, støv og vind i at genere dine øjne når du cykler på landevejen eller på mountainbike stierne. Det kan nemlig skabe en farlig situation i trafikken eller i skoven, hvis du pludselig får noget i øjet og ikke kan se hvor du kører. Derfor er det vigtigt med en god cykelbrille. 

Din træning og dine resultater kan også få et boost med sportsbriller. Som løber kan du få en stor fordel ved at bruge løbebriller, fordi de hjælper med at skabe fokus og koncentration. Mange oplever, at de har lettere ved at komme i zonen og ikke så let bliver distraheret af andre løbere, hundeluftere eller dine omgivelser. Du slipper også for at skulle stoppe eller sænke farten, hvis du får et insekt eller støv i øjet under løbeturen. Ligesom med så meget andet udstyr og grej er det også utrolig motiverende rent mentalt at få nyt træningsudstyr. Man skal bare og ud prøve det så hurtigt som muligt.

Sådan finder du de helt rigtige sportsbriller

Når man skal vælge et par sports briller er det først og fremmest vigtigt at overveje, hvilke behov brillerne skal dække. Det kommer både an på sportsgrenen, men også de individuelle behov du selv har til brillen. Det kan for eksempel være til brillernes form eller farve, eller til hvordan de sidder på ansigtet. Nogle foretrækker briller, der sidder tæt og dækker en stor del af ansigtet, mens andre foretrækker smallere, mindre briller. Det kan også være, at du gerne vil bruge brillerne til flere sportsgrene, som for eksempel cykling og løb, og her er det gode ved sportsbriller, at mange modeller ofte kan bruges i flere situationer - også til hverdag, som en erstatning for de klassiske solbriller. 

Løbere

Det er også en god ide at at både overveje, hvor tit du vil bruge brillerne og hvilke vejrforhold du træner i. Specielt med løbe- og cykelbriller er der nemlig forskel på glassets farve og på, hvordan farven ændrer lyset og synligheden af dine omgivelser når du har dem på. Der findes også både UV-beskyttende linser og polaroid linser, der hver især har forskellige funktioner. Derfor er det vigtigt at tage forskellige faktorer som terræn, tidspunkt på dagen du træner, og klima du træner i med i dine overvejelser. 

Da det er vigtigt for deres funktionalitet og dække at brillerne sidder godt på hovedet, kan du også sammenligne målene angivet på de enkelte briller med dine egne hovedmål. Så undgår du at investere i et sportsbriller i den forkerte størrelse. De vigtigste mål er hen over næseryggen, brillernes højde og deres bredde.