Løbebriller

Løbebriller tager din træning til nye højder 

Løbere med løbebrillerLøb er en sportsgren, der afhænger af at have det rigtige udstyr. Det gælder først og fremmest dine sko, der er med til at forebygge skader og forbedre både din løbestil og dit tempo, men et andet vigtigt stykke udstyr er løbebriller. Løbebriller har før i tiden været noget man så de top professionelle løbere bruge til store turneringer og løb, men nu har mange andre fået øjnene op for deres potentiale. Det kan dog stadig være svært at afgøre, hvilke briller man skal investere i, så her på siden finder du information om løbebriller og tips til, hvordan du finder det helt rigtige par.

Løbebriller kan for alvor forbedre dit løb. Med en sportsgren som løb handler det nemlig om, at gøre løbet så behageligt og naturligt som muligt. Her spiller brillerne en stor rolle. Mange oplever at brillerne gør, at de føler sig bedre tilpas og mere fokuseret. Om det så er fordi brillerne får en i zonen, gør at man kan ignorere hundeluftere eller andre løbere, eller gør at lyset ikke er så skarpt som hvis man løb uden solbriller, er forskelligt fra løber til løber. Pointen er, at løbebriller giver en mere behagelig oplevelse og en bedre løbetur, hvilket er med til at tage din træning til nye højder.

Hvorfor er det vigtigt at bruge løbebriller?

Selvom det kan virke selvmodsigende at bruge løbebriller som løber i Danmark. hvor solen gemmer sig væk det meste af vinteren, skal man huske på, at løbebriller ikke kun er form for solbriller til løb. De beskytter naturligvis øjnene mod solens UV-stråler, men en anden vigtig funktion er også at holde insekter, støv og vind ude af dine øjne mens du løber. Derfor er det ikke udstyr man skal gå ned på, bare fordi man løber i Norden.

En anden god grund til at bruge løbebriller er, at de skærmer fokus. Mange løbere oplever at brillerne gør dem mere fokuserede og at de ikke let bliver distraheret af deres omgivelser eller andre løbere. Det kan specielt være en fordel til større løb, hvor man løber tæt eller der er mange publikummer, men kan også være en fordel for dig, der træner bedst ved at lukke af omverdenen og være in the zone. Du holder også bedre fokus, hvis du ikke bliver distraheret af, at få ting i øjnene eller af at knibe øjnene sammen mod solen. Det kan lede til hovedpine og spændinger, hvilket ikke er optimalt for dit løb. Derfor er det vigtigt at bruge løbebriller.

Kvinde med løbebriller Der findes flere typer af løbebriller

Når du skal vælge løbebriller er det vigtigt også at være klar over, at der findes flere typer af løbebriller. Der er forskellige parametre at være opmærksom på, som pasform, farve og glasset i brillerne. En forkert størrelse eller pasform kan få brillerne til at dugge eller sidde løst. Gå derfor efter briller, der sidder godt fast og tjek målene en ekstra gang inden du investerer i et par. 

Én forskel ligger i linserne og måden de beskytter dine øjne. Nogle løbebriller har linser, der blokerer bestemte stråler eller typer af lys, og andre briller varierer i mængden af stråler de blokerer. Det er er derfor en god idé, at overveje hvilke omgivelser og hvilket klima du løber i. Der er også forskel på polaroid glas og UV-beskyttende glas. Polaroid forhindrer genskær og forbedrer synsevnen, mens UV-glas beskytter dine øjne mod solens skadelige stråler. 

Farven på linsen ændrer måden brillerne reflekterer og gengiver lyset fra dine omgivelser. Lyse og rødlige farver som gul, orange og lyserød fremhæver for eksempel kontrast og forstærker farver, hvilket gør dem oplagte til mere overskyet vejr, mens briller med meget mørke linser er specielt gode til skarp sol eller høj lysstyrke. Det kan være sorte, grå eller rød-brune linser. Du finder et udvalg af løbebriller med forskellig farvede linser her på siden.

Det rigtige udstyr forbedrer resultater 

Løb i solnedgang
Ligesom med nye sko eller nyt træningstøj, er nye løbebriller med til at give din træning et boost og forbedre dine resultater. Der er noget helt specielt over at komme ud og afprøve nyt udstyr. Det er både motiverende rent mentalt, men også godt for selve træningen, fordi udstyret er designet til at give en bedre oplevelse. Det kan være svært at tro, at et par løbebriller vil kunne gøre en forskel, men det er lige netop hvad de gør. Det rigtige udstyr er nemlig med til at optimere din træning, og det er derfor vigtigt også at finde et par løbebriller, der passer til lige netop din træningsform, dine rutiner og din løbestil. 

Som nævnt ovenover findes der forskellige typer af løbebriller og her er det vigtigt at overveje, hvilke du har brug for. Er du til de større briller med mere dække og avancerede glas, eller foretrækker du et par lettere og mindre løbebriller? Valget har en effekt på dit løb, da det forkerte udstyr kan være distraherende og holde dig tilbage. Sæt dig derfor ind i udvalget så du kan finde det helt rigtige udstyr.