Fiskebriller

Få styr på din fangst med fiskebriller

Fisker

Fiskeri er for dem, der elsker grej og udstyr. Udover stænger, blink, fluer og hjul, er det også vigtigt med waders og flyderinge. Et andet stykke vigtigt grej til enhver fisker er fiskebriller. Lystfiskere er udenfor i længere perioder og står tit ved kysten eller i vandet i høj sol. Det er derfor enormt vigtigt at passe på øjnene, fordi vandet forstærker UV-strålerne og reflekterer lyset i højere grad end på land. Fiskebriller er derfor et nødvendigt stykke udstyr, fordi de i bund og grund har samme beskyttende effekt som solbriller, men også er lavet med specielle linser, der fjerner refleksioner fra vandet. Brillerne gør det derfor også lettere at se fiskene under vandet.  Med et par fiskebriller beskytter du desuden også øjnene mod vildfarne blink og fluekroge. En sand win-win situation. Invester derfor med fordel i et par fiske briller, hvis du effektivt vil beskytte øjnene og få styr på fangsten. 

Specielt polaroid glas gør, at du kan se fiskene bedre

Fiskebriller minder om solbriller i deres funktion, og kan ses som solbriller til fiskeri. Ligesom solbriller beskytter de nemlig øjnene og gør, at du kan se bedre i skarpt lys. Brillernes polaroid glas gør dem dog ekstra effektive. Polaroid glas er et anti-refleks glas, der mindsker effekten af reflekterende overflader som vand og glas. Det gør omgivelserne mere skarpe og klare og gør derfor også, at du bedre kan se fiskene under vandet. Sammenlignet med UV- beskyttende glas, hvis hovedformål er at beskytte øjnene mod solens skadelige UV-stråler, har polaroid linser også den egenskab, at de fjerner refleksionerne, der generer øjnene og dermed gør, at du kan se dine omgivelser bedre. De udligner overeksponering, forstærker kontrast og optimerer lysstyrken i dine omgivelser.

Fiske solbriller er også specielt godt egnet til fiskeri, hvor det er ekstra vigtigt at kunne se fiskene under vandet. Det kan være ved fiskeri fra kysten eller fluefiskeri, hvor det er vigtigt at kunne kaste linen ud, hvor man ved der er fisk. Med et par fluefiske briller vil du for eksempel kunne se hvor fiskene står og bedre vurdere, hvor du skal kaste din flue hen. Du bliver i stand til at bryde vandet overflade og få en fordel over fiskene, der ellers let ville kunne gemme sig.