Støvsugerposer til Nilfisk One / Go / GM / Coupe / Neo

Se flotte resultater og forlæng levetiden på din Nilfisk One, Go GM, Coupe og Neo støvsuger med nye Nilfisk støvsugerposer 

Noget af det bedste du kan gøre for både din rengøring og din støvsuger i sig er at huske at skifte støvsugerposen. Når man svinger støvsugeren er det nemlig ikke kun maskinens ydre der kommer i aktion - det er i høj grad også støvsugerposen i din Nilfisk maskine, der gør det hårde arbejde. Det gælder også de populære Nilfisk One, Nilfisk Go, Nilfisk GM, Nilfisk Coupe og Nilfisk Neo modeller. Naturligvis er det altid en god ide at passe godt på udstyr som mundstykker og støvsugerslanger, men hvis du vil være garanteret stabile og gode rengørings resultater i hjemmet, er støvsugerposen afgørende. En fyldt pose kan nemlig både forringe støvsugerens sugeevne, hvilket gør det svært for den at opsamle alt støv og skidt i hjemmet, men det kan også, i værste fald, føre til en motor, der brænder sammen. Selvom det ikke sker ofte, er der nemlig en risiko for at en overfyldt Nilfisk støvsugerpose kan få huller eller springe, hvilket gør, at støv bliver suget ind i motoren og skaber en overophedning. Det kan få støvsugeren til at gå helt i stå, hvilket er en uheldig situation at stå i midt under hovedrengøringen.

Husk derfor at skift dine Nilfisk poser ofte - uanset hvilken model du har. En støvsugerpose skal som udgangspunkt skiftes mindst én gang om måneden for at kunne levere de bedste resultater, og i nogle tilfælde er det også en god idé at skifte den endnu oftere. Det afhænger naturligvis af den enkelte forbruger og deres rengøringsvaner, men fælles for alle Nilfisk støvsugere er det, at de præsterer bedst, hvis støvsugerposen ikke er overfyldt.

støvsugerÉn støvsugerpose til flere Nilfisk modeller

Man kan fristes til at tro at alle støvsugere kræver hver deres specielle støvsugerpose, men sådan er det sjældent. Selvom den enkelte model kan have forskellige udseender, er de, i dette tilfælde, meget ens når det gælder det helt basale udstyr som Nilfisk støvsugerposer. Derfor kan den samme støvsugerpose også uden problemer bruges til Nilfisk One, Nilfisk Coupe, Go, GM og Neo. En Nilfisk One støvsugerpose passer derfor rent proportionelt og designmæssigt også til Nilfisk Neo støvsugeren og dette er en stor fordel, da det gør det mindsker antallet af støvsugerposer du skal investere i. En pakke med den til dels universelle støvsugerpose behøver heller ikke kasseres hvis du investerer i en ny model, men kan i stedet blive liggende i skaber, klar til brug når den gamle pose bliver fyldt op. 

Dette gør også disse Nilfisk støvsugerposer til et bæredygtigt valg, da der vil gå færre poser til spilde og da poserne kan anvendes til en lang række modeller frem for én enkelt model. På den måde skal der ikke bruges helt så mange ressourcer på at holde støvsugeren, eller støvsugerne, kørende, fordi du ikke har behov for at investere i flere forskellige typer poser. Derudover kan man også låne en pose ud til naboen eller et familiemedlem, hvis de selv har en af de følgende modeller og på den måde spare dem for at skulle investere i en hel pakke selv. Med disse støvsugerposer til Nilfisk One, Go, GM, Coupe og Neo modellerne er du derfor rigtig godt dækket ind og kan holde din støvsuger godt kørende i længere tid, så den kan blive ved med at levere gode rengørings resultater.

Hvor tit skal posen skiftes? 

Typisk vil du selv kunne fornemme hvornår støvsugerposen skal skiftes. I nogle tilfælde vil støvsugeren larme mere, slukke af sig selv eller blot suge dårligere end den plejer. Anbefalinger fra eksperter og producenter lyder også på, at en støvsugerpose skal skiftes 1-3 gange om måneden. Afhængig af posens størrelse kan det også være oftere. Når det er sagt er der, uanset hvilken type støvsuger du har, dog ikke en bestemt regel for præcis hvornår din støvsugerpose skal skiftes. Det kommer nemlig helt an på om den er fyldt eller ej, samt hvor hurtigt den bliver fyldt og hvor ofte du støvsuger. Støvsuger du én gang om ugen eller mindre skal den naturligvis ikke skiftes 3 gange om måneden.

Nilfisk One, Go, GM, Coupe og Neo er alle sammen relativt små og kompakt støvsuger modeller, og derfor har de naturligvis også poser med en mindre kapacitet. Det kan måske godt lyde som om, at du derfor konstant skal have fat i en ny pose, men de mindre støvsugere er også beregnet til mindre hjem. Derfor er de flestes valg af støvsugere, og i forlængelse, af Nilfisk støvsugerposer, også tilpasset til deres egne behov og hjemmet de bor i. Har du ikke så forfærdelig mange kvadratmeter, eller bor du alene eller med få personer i husstanden, vil du for det meste heller ikke støve så meget som i et større hus. Derfor vil du oftest ikke opleve, at din støvsugerpose til Nilfisk One, Go GM, Coupe og Neo bliver hurtigere fyldt. Det er dog en subjektiv sag og afhængigt af den enkeltes rengøringsvaner.

Hvor tit din pose skal skiftes kommer nemlig helt an på hvor meget du støvsuger op. Har du husdyr er der også stor sandsynlighed for, at du skal skifte pose oftere, da katte og hundehår fylder i maskinen. Kører du rundt med en helt fyldt støvsugerpose i din Nilfisk One, Go, GM, Coupe eller Neo vil du også kunne mærke det på sugeevnen, den bliver nemlig svækket når posen er opbrugt. Er du i tvivl om det er tid til at skifte din Nilfisk støvsugerpose er det en god ide bare at gøre det. Hellere skifte posen lidt for ofte, får du ikke skiftet den i tide og kører du lang tid rundt med en helt fyldt pose kan det nemlig skade din støvsuger. 

Ved nogle støvsugere skal du slet ikke tænke over, om din pose nu er fyldt eller ej. Mange støvsugere har nemlig en indbygget indikator, der viser om det er på tide at skifte støvsugerposen. Hos nyere modeller vil der være en et lys eller en knap, mens ældre modeller typisk vil have en fjeder, der markerer hvor fyldt posen er. Så slipper du for at skulle åbne dækslet og tjekke selv, eller finde ud af det, fordi støvsugeren ikke gør ordentligt rent.

Sådan skifter du nemt din Nilfisk støvsugerpose

Er du i tvivl om, hvordan du skal skifte støvsugerposen i din Nilfisk kan du med fordel følge denne lille hurtige guide. Det tager ingen tid og du kan sagtens selv stå for udskiftningen, også midt under en støvsugning hvis der bliver brug for det. Så kan du komme tilbage til støvsugningen og få et flot og rent hjem på ingen tid. Før du begynder at skifte dine Nilfisk poser er det vigtigt at sørge for, at støvsugeren er slukket og at stikket er trukket ud af stikkontakten. Så er du klar til sikkert og forsvarligt at skifte posen.

  1. Åbn dækslet i støvsugeren, så du kan komme ind til selve støvsugerposen.
  2. Luk den fyldte pose ved at hive i den lille pap eller plast flap der sidder ved posens åbning, så den dækker for hullet.
  3. Tag posen ud af støvsugeren og smid den i skraldespanden med det samme. På den måde undgår du at spilde støv på gulvet.
  4. Sæt en ny pose forsigtigt i og sørg for at hullet på støvsugerposen er på linje med åbningen til støvsugerslangen.
  5. Tjek at posen sidder rigtigt og at den er monteret rigtigt i skinnerne, der holder posens pap eller plast panel fast. Så vil den ikke rykke sig løs under rengøringen.
  6. Luk nu dækslet igen - så er du klar til at støvsuge!

Husk at lukke for den fyldte pose inden du tager den ud af støvsugeren eller på anden måde bakser rundt med den. Ellers kan du risikere at der flyver skidt og støv rundt i hele hjemmet, da der ikke skal meget til før de små partikler flyver ud af posen. Så skal du nemlig bare til at støvsuge det samme snavs op to gange. Lyt også efter for at sikre dig at støvsugerposen er ordentligt monteret og ikke sidder løst inde i din Nilfisk støvsuger.

Husk den generelle vedligeholdelse af din Nilfisk støvsuger

God vedligeholdelse er absolut afgørende med ethvert apparat eller maskine. Det gælder naturligvis også støvsugere, specielt da de bliver brugt oftere end meget andet husholdnings- eller rengøring udstyr. Udover støvsugerposerne er der derfor også andre dele af støvsugeren, der skal skiftes, så den kan levere de bedste resultater. Det forlænger dens levetid betydeligt.

Når du er begyndt på en ny pakke med støvsugerposer, eller når du er færdig med én, skal du også have skiftet motor filteret. Det sidder lige bag støvsugerposen og sørger for at samle ekstra snavs og støv så det ikke bliver suget ind i motoren. Filteret skal gerne skifte efter hver 4. til 5. støvsugerpose, og det passer cirka med, at du er kommet igennem en pakke med støvsugerposer til Nilfisk One, Go, GM, Coupe eller Neo. Når du køber en ny pakke med poser får du tit et standard filter med, som skal klippes til for at passe til netop din Nilfisk model. Det er nemmest at tage det gamle filter ud af din støvsuger og derefter klippe det nye til så det passer i størrelsen. Det er smartest at skifte motor filteret når du alligevel skifter posen, og gerne inden du sætter den nye støvsugerpose i, så du nemt kan komme til selve filteret. Det derfor den generelle vedligeholdelse af din Nilfisk støvsuger som mindst lige så vigtigt som udskiftningen af støvsugerposer, da du holder støvsugeren godt kørende og forlænger dens levetid på den lange bane.