Macbook Pro 2008-2015 Oplader

Hvorfor kan 13" / Pro 13" og Pro Retina 13" ikke bruge den samme oplader?

De to computere kunne til forveksling ligner hinanden, men der er faktisk forskel på dem når det kommer til at vælge en ny MacBook oplader til Pro eller Pro Retina. Hvorfor kan to MacBooks, som er så sammenlignelige ikke kan bruge samme oplader? Det får du svaret på her.  

60W macbook oplader

Både opladeren til 13" + Pro 13" og Retina 13" bruger en 60W oplader. Det vil sige at opladeren udsender 60 Watt for at oplade din Macbook. 
Opladeren til Macbook Air har kun 45W, mens strømforsyningen til 15" + 17" udsender hele 85W. 
Vi kan ikke anbefale at du bruger en mac oplader med forkert Watt styrke. Bruger du en 85W oplader kan spændingen blive for høj og du rissikere at din macbook kan brænde sammen. 
Tilføjer du kun 45W til din Macbook Pro / Retina 13" får du en meget langsom opladning - hvis opladeren overhovedet kan tilføje strøm til din Macbook.

To forskellige stiktyper

Det er ikke selve batteriet eller styrken som er forskellige. Det er derimod det magnetiske stik, som skal indsættes i din Macbook. 
Modellerne, 13" og Pro 13", kommer med et ældre DC-stik end Retina 13". 
Med det ældre magnetiske stik kan du både vælge imellem et L-stik og et T-stik. Forskellen er formen på de to DC-stik. Et L-stik vil ligge langs din Macbook, mens et T-stik (deraf navnet) har form som et T. Den nye 60W oplader til Macbook Pro Retina 13” kan kun vælges med et T-stik. 
L-stikket er mere udsat for at knække og blive beskadiget. Derfor er de nyeste mac opladere kun blevet lanceret med T-stik. Skrøbeligheden i L-stikket ligger i, at den er mere udsat for et skævt vrid når man fra- og tilkobler strømstikket.  

Oplader til macbook 15'' / 17'' - Både til Pro og Retina

Er du ejer af en Macbook med 15" eller 17" skærm? Uanset hvornår din macbook er fra, så har vi en mac oplader til den. Er du i tvivl om hvilken oplader til mac, du skal bruge? Se vores udførlige guide til hvordan du finder den korrekte mac oplader HER. Du finder guiden nederst på siden. 

Macbook 15" / 17" er de to største macbooks på markedet. Af samme årsag har de brug for en mac oplader med højere Watt end eksempelvis en Macbook med 13" skærm.
Det der afgør hvilken macbook oplader du skal bruge er alderen på din macbook. Selve opladeren, er den samme. Begge typer er en 85W mac oplader, men de nyere macbooks med Retina skærm har et andet DC-stik, end de ældre modeller uden Retina skærm. 
Macbook Pro 15" / 17" 85W oplader kan både købes med et T-stik og et L-stik, mens 85W strømforsyning til Macbook Pro Retina 15" kun forhandles med T-stik.