Luplamper

Vis filtre
Filtre
Passer til
  1. checkmark
    Passer ikke til noget (husk at blokere) (1)
Farve
  1. checkmark
    Hvid (1)
Vis flere Vis færre
Sortering
Sortering
Sortér efter
Relevans
Navn
Pris
Rækkefølge

Luplampe - Et forstørrelsesglas med lys 

En luplampe er for dig, der gerne vil have ikke bare en almindelige lup, men en lup med lys. Med en LED luplampe har du nemlig hænderne helt fri, så du kan udføre alt fra at nærstudere et frimærke, skifte tråden i nålen eller skifte batteri i et ur - altså alt det du normalt ville gøre med et forstørrelsesglas, forskellen er bare her, at du får et forstørrelsesglas med lys. Det indbyggede lys gør det endnu nemmere at se de mindste detaljer og det gør det muligt at anvende en luplampe som både arbejdslampe, læselup og naturligvis også som lup med lys til svagtseende. 

Hvad er en luplampe? 

En luplampe er et klassisk forstørrelsesglas kombineret med lys. Det er altså den perfekte kombination, når der skal ses små detaljer, som er svære at se med det blotte øje. En luplampe med lys kommer i mange forskellige modeller og med forskellige lysstyrker og forstørrelsesgrader. Det findes eksempelvis bordlup med lys og luplampe på fod. Med en bordlup kan du skrue luppen fast med en klemme, eller skruetvinge og på den måde lave en bordmontering. En klassisk model er en luplampe på fod - denne model er især smart, fordi den flyttes rundt på bordet som det passer og de fleste modeller kommer også med en bøjelig hals, så du kan få lige præcis den rigtige vinkel til det du sidder og nørkler med, læser eller lignende. Lup med lys bordmodel er et altså et klassisk valg og en model mange vælger - og det er altså uanset om det er med klemme eller med fod. Om du skal vælge modellen med klemme eller luplampe på fod afhænger af, hvor den skal stå. Skal den stå på en massiv bordplade vil klemmen ikke kunne nå rundt om og en model med fod vil være mere oplagt. En luplampe er altså en forstørrelseslampe med lys, der kommer i forskellige modeller. Du kan læse meget mere om de forskellige funktioner og det tekniske aspekt af en lampe med lup længere nede på siden.  

Luplamper til forskellige formål

En luplampe er for alle der synes det er rart, at små detaljer bliver lidt større - det kan f.eks være at luppen skal bruges som sylup eller arbejdslampe. En lup med lys kan også være helt genial som læselampe, for ikke nok med lyset får du også forstørret ordene op så det bliver nemmere at læse. En læselup er altså især gavnligt hvis du ofte læser bøger, ugeblade eller lignende hvor det kan være svært, eller ihvertfald anstrengende, at læse de små bogstaver. Som du kan høre har en lup med lys altså ikke kun en funktion, men mange - det afhænger af behov. Derudover behøver du ikke kun at bruge den som et forstørrelsesglas med lys - du kan nemlig også nøjes med, at bruge den som lampe. På den måde kan det være fast inventar på skrivebordet, natbordet eller hvor end du synes og blot bruges som en lampe, når du ikke har brug for at få forstørret noget op. 

Lup med lys til svagtseende

Til svagtseende er en lup med lys helt genial - mange lidt ældre, eller blot andre svagtseende, kan have brug for at få mange ting forstørret op i hverdagen. Det kan være alt fra indkøbslisten til krydsogtværsen. For at slippe for, at sidde med en traditionel håndholdt lup og kun have en hånd fri kommer en bordlup til undsætningen. Det gør det langt nemmere for den svagtseende at der er lys i luppen, da det på den måde bliver endnu nemmere at se og koncentrere sig om det man kigger på. Med det indbyggede LED lys og det forstørrende glas er det langt nemmere at se det der ellers er svært.  

Lampe med lup til håndarbejde og arbejde

En lup med lys er specielt velegnet som f.eks sylup. En sylup med LED lys gør håndarbejdet meget nemmere, fordi de selv de små detaljer bliver synligt. Har du f.eks problemer med at få tråden igennem nålen eller generelt bare svært ved at se maskerne når du strikker? Uanset hvilket håndarbejde eller hobby du har, hvor hændernes ønskes helt fri, er en luplampe en sikker vinder. Udover at bruge den i fritiden bruges den også af mange som en arbejdslampe med lup. Det kan være der skal kigges på små tal eller læses dokumenter hvor det kunne være rart, at det blev en smule større og nemmere at læse uden at skulle overanstrenge sig. En LED lup lampe er altså for alle uanset om du er tatovør, smykkedesigner eller urmager.  

Luplamper med forskellige lysstyrkerFarvetemperatur kelvin guide

Når du skal vælge hvilken luplampe der passer til dine behov, kan du blandt andet kigge på lysstyrken af lampen. Det er her du skal kigge efter hvor mange lumen luplampen har. Lumen fortæller nemlig noget om hvor kraftigt lampen lyser. Har du brug for en lampe med en kraftig lup med lys skal gå efter en med en højere lumen, mens hvis du blot har brug for en lidt mindre belysning kan du vælge en med mindre lumen. Derudover kan du også kigge på hvilken farvetemperatur luplampen har. Farvetemperatur oplyses i det der kaldes Kelvin. Farvetemperaturen fortæller altså noget om, hvorvidt luplampen har et koldt eller varmt lys. Mange af lup lamperne har en kelvin på omkring 6500K, hvilket giver et koldt lys - dette er meget populært på f.eks kontorer, fordi det forbedrer koncentrationen - derfor er det også helt ideelt med et koldere lys når vi snakker lup med lys, netop fordi det ofte er fordi vi koncentrerer os om noget når vi bruger et forstørrelsesglas eller en arbejdslampe med lys. Jo højere en kelvin jo koldere et lys har luplampen altså.

Hvad betyder dioptri?

Når vi taler om lamper med forstørrelsesglas kan der selvfølgelig også være forskel på, hvor meget forstørrelsesglasset forstørrer det du kigger på. For at blive klogere på det, kan det blive en lille smule teknisk, men vi har forsøgt at koge det lidt ned, så du ved lige hvad du skal kigge efter. Det er nemlig ordet “dioptri” du skal kigge efter, når du skal finde ud af hvor mange gange tingene bliver forstørret igennem glasset. Til de flestes behov er 3 dioptri passende. 3 dioptri betyder en 1.75 forstørrelse, altså næsten to gange større bliver det du kigger på gennem et forstørrelsesglas med 3 dioptri. Hvor mange dioptri du har brug for afhænger altså derfor af både formålet med luplampen, men også din synsstyrke. Er dit syn stærkt nedsat kan det være nødvendigt med en mere kraftig lup med lys, mens hvis du har normalt til lidt nedsat synsstyrke og skal bruge den til at læse eller udføre andre fokuserede opgaver, kan en med 3 til 5 dioptri være optimalt. Langt de flestes behov bliver dækket af en luplampe med 3 dioptri og konklusionen er blot at jo højere dioptri, jo højere forstørrelse. 

En simpel guide - hvordan vælger jeg den rigtige luplampe? 

Ovenfor har vi beskrevet mange af de ting der kan være forskellige fra luplampe til luplampe. Nedenfor har vi opsummeret 3 punkter du kan overveje, når du skal anskaffe dig en, for at gøre det mere overskueligt hvad der egentlig er værd at overveje, når lampen skal købes.

1. Model / type
For det første er det vigtigt, at du tænker over hvad formålet er og hvor luppen skal placeres. Det kan være du har brug for en bordmodel, som f.eks en lup med fod eller med klemme eller det vigtigste for dig er, at halsen kan bevæges så du kan få lys og forstørrelse præcis hvor du ønsker det. 

2. Lysstyrke og farvetemperatur
Her skal du overveje lumen og kelvin på din luplampe. Vi anbefaler en høj lumen og kelvin, fordi et koldt og kraftigt lys er særligt godt egnet når man skal koncentrere sig. En kelvin på omkring 6500K er blandt også brugt i kontorer og andre lignende steder. Det er altså kelvin der fortæller om selve temperaturen på lyset (koldt eller varmt), mens lumen angiver hvor kraftigt lyset er. Du kan også vælge en model hvor du kan justere på lysstyrken og på den måde skifte niveau alt efter behov. 

3. Selve forstørrelsen
Det afgørende er selve også hvor meget LED luplampen forstørrer det du kigger på. Her anbefaler vi at du vælger en lup med omkring 3 dioptri, som er her langt de flestes behov bliver dækket. Er du meget svagtseende kan det være nødvendigt at vælge en med et højere antal dioptri, for at få det forstørret nok.