Kæpheste

Vis filtre
Filtre
Passer til
  1. checkmark
    Passer ikke til noget (husk at blokere) (1)
Farve
  1. checkmark
    Lyseblå (1)
Vis flere Vis færre
Sortering
Sortering
Sortér efter
Relevans
Navn
Pris
Rækkefølge

Kæpheste - Et klassisk legetøj tager revanche

Mange husker måske kæphesten fra deres barndom. Det var et legetøj man kunne løbe rundt med i timevis, og for heste tossede børn var det en mulighed for at udleve drømmen om at ride og have sin egen hest. Kæphesten har dog langt fra reddet sin sidste runde i hallen og gør i dag et stort comeback som de aktive og hesteglade børns favorit legetøj. En kæphest er et sjovt, flot og spændende stykke legetøj, der kombinerer bevægelse og koordination med leg og fantasi - og dét er netop hvad der gør det til et tidløst og klassisk legetøj. I sin tid startede kæphesten som et simpelt stykke legetøj, ofte lavet med et hoved i træ, som var malet som en hest med hovedtøj og pynt. Det var også populært at have en kæphest med hjul. Siden da har kæphesten dog gennemgået lidt af en forandring, og på markedet findes der nu flotte kæpheste i alverdens farver, størrelser, former og materialer.

To kæpheste og ryttereSom legetøj har en kæphest en lang række fordele, og du kan læse mere om det  her på side. Du kan også finde et udvalg af kæpheste i forskellige designs. Så kan du hurtigt blive klogere på det populære legetøj og lære, hvordan du og dit barn kan kombinere leg, læring og bevægelse. Det er nemlig blevet til en reel hobby og har fået sit helt eget liv. Kæphesteridning har speciel taget de nordiske lande med storm, og der bliver afholdt stævner og møder landet over, hvor børn og unge i alle aldre mødes med deres kæpheste og dyster i dressur, spring og galop. Der er endda blevet afholdt et DM i Kæphest, og mange rideklubber har kæpheste hold. Det understreger, hvordan kæphesten også kan ses som en sportsgren i sig selv. Kæpheste fænomenet bliver også kaldt for hobby horsing, eller hobby horse, hvilket også viser hvor international kæphesten er blevet. En kæphest er derfor ikke kun et legetøj - det er en investering i dit barns hobby og interesser, og en måde at opfordre til leg, motion og fællesskab. Alt sammen med hesten i fokus.


Gå på opdagelse i en verden af flotte kæpheste og sjovt tilbehør

Kæphesten er meget mere end et legetøj. Den åbner op for en helt ny verden fyldt med leg, bevægelse og nye oplevelser. En kæphest er også perfekt, hvis dit barn ikke er gammelt nok til at gå til ridning, men drømmer om det og bare går og tæller dagene til de kan starte. Det samme gælder, hvis dit barn, eller barnet kæphesten er til, slet ikke har muligheden for at starte til ridning eller være omgås heste. Her kan kæphesten være en mulighed for at udleve drømmen, men også for at lære mere om ridning og heste og de helt små detaljer som hvordan man holder på tøjlerne og tager hestens grime af og på.

Som enhver anden sportsgren og hobby kræver kæpheste ridning også det helt rigtige tilbehør. Naturligvis er kæphesten i sig selv vigtig, men der findes også et stort udvalg af rideudstyr og udstyr til baner og vedligeholdelse udover, der også er med til at gøre det hele lidt sjovere. En kæpheste-rytter må ikke gå ned på udstyr - præcis som en rytter, der rider på en rigtig hest.

Find kæpheste i flere farver, størrelser og racer - som rigtige hesteNorbakke kæphest

Kæphesten er som sagt i fokus, frem for alt andet udstyr. Hvis du er på udkig efter en kæphest er der et hav af muligheder, og det er derfor uden tvivl muligt at finde den helt perfekte kæphest, uanset om du leder efter billige kæpheste, en kæphest med lyd eller kæpheste i forskellige farver. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken slags flotte kæpheste du kan finde. Inden du køber en kæphest er det dog vigtigt at overveje størrelse på både rytteren og kæphesten. En kæphest i forkert størrelse kan være overvældende for barnet, både fordi de kan risikere at vælte og komme til skade, men også fordi den kan være for tung at løbe rundt med. Man kan altid starte småt og anskaffe sig en større kæphest senere hen. Fordi fri bevægelse, aktivitet og leg er i fokus hos kæphesten er det derfor vigtigt at finde den helt rigtige model og størrelse, så barnet ikke bliver forhindret i at have det sjovt.

Med det store udvalg på markedet er kæphesten derfor kommet langt fra sin spæde begyndelse, hvor både materialer, kvalitet og design var simplere. I dag kan man være sikker på at få en kæphest der både er naturtro og detaljeret, men også sikker og behagelig at lege med. Materialerne kæpheste er lavet af er også bløde og findes i mange forskellige varianter, afhængig af, hvilket stof man foretrækker. De nye designs gør det muligt at vælge en kæphest ud fra ens virkelig yndlingshest og den race man bedst kan lide - det er en stor bonus for børn og unge, der er interesserede i heste eller allerede går til ridning, da de for alvor kan fordybe sig i hobbyen og legen. Find for eksempel en kæphest fjordhest eller en plettet kæphest som pinto hesten eller en skimmel. Kæphestene fås også i mange forskellige størrelser og designs, der også gør det muligt for de helt små børn at lege med - mange kæpheste har endda hjul eller håndtag, der gør det lettere at holde på den eller løbe med den uden at miste balancen. Til de større ryttere, der går meget op i hobbyen kan man også få kæpheste i større størrelser og mere livstro designs. Hvis du ikke er til de helt naturtro kæpheste findes der også et udvalg af sjove og fantasirige kæpheste, der i stedet har dragehoveder, enhjørningehorn og andre sjove funktioner og designs - så kan man også ride afsted på en kæphest enhjørning eller et flot drage. Det er derfor kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan en kæphest egentlig kan se ud. Legen og glæden ved at ride på den forbliver den samme, uanset om kæphesten er naturtro eller fra eventyrverdenen. 

Gør legen med kæphesten endnu sjovere med udstyr og tilbehør til kæpheste

Udover at kæphesten findes i et stort udvalg af design og varianter er der også en stort udvalg af udstyr, der gør legen og hobbyen endnu sjovere. Hvis kæphesten ikke kommer med det i forvejen, kan man for eksempel få grimer, tøjler og hovedtøj til den i forskellige farver og størrelser. Det gør legen med kæphesten endnu mere virkelig og gør, at børnene for eksempel også kan øve sig i, hvordan man holder korrekt på tøjler og seletøj. Det er også muligt at få spring til kæpheste, der gør ridningen endnu mere livagtig. Med en spring til kæpheste kan barnet få følelsen af at være til et rigtigt stævne på en rigtig ridebane. Med springene kan i også sætte en bane op, hvor kæpheste-rytteren skal springe over forhindringer og spring. Forhindringsspring kommer oftest med standere og de flotte stribede pinde man kender fra rigtige ridebaner. Så er det bare med at tage godt fat om kæphesten og finde sin indre springrytter frem.

Med spring og tilbehør kan der også afholdes stævne i stuen og rides galop i gangen. Alternativt kan springene og tilbehøret til kæphesten også tages med ud i haven eller andre åbne områder, hvor der er god plads til at løbe rundt og rigtig få vind i håret og manken. Det er også en god mulighed for at samle vennerne til en sjov og aktiv dag udendørs. 

Det er også muligt at lave både tilbehør og kæpheste selv. I stuen eller i haven kan et spring for eksempel hurtigt laves med et kosteskaft og et par puder. At lave kæphesten selv kan være en lidt større opgave, men et simpelt DIY alternativ er at sy den selv eller bruge en gammel uldsok eller t shirt. Så kan man også selv pynte kæphesten og give den øjne og manke. Det kan dog være tidskrævende, så mange vælger at investere i en kæphest lavet fra ny. De vil også typisk holde længere. 

Kæpheste til stævne

En hobby der skaber fællesskab for hestepiger -og drenge

Udover at være et sjovt og alsidigt stykke legetøj, perfekt til både drenge og piger i alle aldre, er kæphesten også blevet omdrejningspunktet for en hobby og et større fællesskab. Der bliver nemlig i stigende grad afholdt stævner, turneringer og sammenkomster landet over - og endda også i andre lande som Tyskland, Norge og Finland - hvor hestepiger -og drenge mødes og dyster i discipliner kendt fra ridning, som dressur, spring, terrænridning og væddeløb. Alt sammen på kæpheste, naturligvis. Det er sammenkomster og fællesskaber som dette, der er med til at gøre kæphesten til en sportsgren i sig selv. Som sagt er det mange rideklubber også muligt at gå til kæphest, hvor børnene kan bevæge sig frit og få motion, samtidig med at de lærer, hvordan de er at være i en ridehal og være i nærheden af de virkelig heste. 

Til stævner og i rideklubber kan børnene også møde nye mennesker og møde andre, der har samme hobbyer og interesser som dem selv. Det er også en fantastisk mulighed for at lære mere om hestene, både de virkelige og dem på kæp, og lære mere om, hvordan turneringer bliver afholdt. Ligesom mange andre sportsgrene er det derfor en stor fordel for børn, der både bliver mere komfortable med motion, bevægelse og koordination, men også lærer at være en del af et hold, at samarbejde og at tage deres hobby eller sport seriøst. Både til stævner og som en del af et ridehold lærer man også ansvar og disciplin gennem leg og bevægelse. Skal dit barn til kæpheste-stevne kan du med fordel gå på opdagelse i udvalget af kæpheste her på siden. Her finder du forskellige designs og størrelser, så dig og dit barn kan blive klar til den store dag. Det kan også være en god idé at investere i rideudstyr som ridehjelm, ridebukser og ridepisk, hvis oplevelsen skal være så livagtig som overhovedet muligt. 

Den klassiske kæphest har derfor for alvor fået dens eget liv, og hvad der startede som et klassisk, og i nogles øjne gammeldags, legetøj for børn har spredt sig til en sjov, aktiv og lærerig hobby, der skaber venskaber og engagement. Det er også en rigtig god form for bevægelse til børn, der ikke er til klassiske sportsgrene som fodbold og håndbold, og som gerne vil fordybe sig endnu mere i deres hobby og få glæde af deres kærlighed for heste og ridning. Se derfor kæphesten som en måde at kombinere leg, bevægelse og motion med en oprigtig interesse for heste og ridning. Med de mange kæpheste stævner og klubber er det også godt for dit barns sociale liv og venskaber - alt sammen i sjove og fantasirige rammer.

Det perfekte stykke legetøj til både indendørs og udendørs brug

Kæphest der springer

Som sagt findes der et stort udvalg både af kæpheste og tilbehør til kæpheste, og dette gør legetøjet og hobbyen oplagt til både indendørs og udendørs brug. Hvis du har begrænset plads eller bor et sted uden have kan dig eller dit barn uden problemer ride rundt i stuen og have det sjovt uden at skulle bruge særlig meget plads. Hvis kæphestens pind er så lang, at den trækker over gulvet, larmer eller risikerer at støde ind i ting, kan man altid sætte et stykke skumgummi, vat, stof eller gaffatape på enden af pinden så den er blød og støjfri. Der er på den måde gode muligheder for at lege med kæphesten indendørs. De fylder heller ikke meget når de skal opbevares og kan for eksempel let stå lænet op ad væggen, hvor den ikke er i vejen når den ikke er i brug.

Hvis du har pladsen eller muligheden for at tage ud på større arealer - måske endda ridebaner - er kæphesten også perfekt til udendørs leg og bevægelse. Den er holdbar og kan i mange tilfælde vaskes, hvis den bliver beskidt. Derfor skal man ikke være bange for at ride gennem alverdens terræner på sin tur. Jo mere plads man har til rådighed, jo større baner med spring og forhindringer kan der også bygges. Alternativt kan man også besøge venner med sin kæphest, eller tage på en ridetur i skoven. Det er helt op til den lille rytter selv.

Kæpheste kombinerer leg og læring

Nu til dags er de fleste kæpheste meget naturtro og livagtige. De har manker, eller maner, i forskellige længder og farver, store flotte øjne, og farver og mønstre der matcher de virkelige heste og de forskellige hesteracer. Du kan for eksempel få en hvid kæphest, en kæphest i brun, eller en kæphest sort. Ligesom de heste du ville se i disse farver på marker og i stalde. Derfor er de flotte kæpheste også legetøj, der i sandhed kombinerer læring og sjov, fordi barnet kan lære mere om hestenes natur, men også om ridning som en sportsgren og om, hvordan man tager sig af en hest, tager ansvar, og vedligeholder rideudstyr som tøjler og grimer. Kæpheste skal derfor ikke udelukkende ses et legetøj som dit barn løbe rundt med i have, men også som en mulighed for at lære en masse nye og spændende ting om et emne og en hobby der virkelig interesserer dem.

En kæphest er derfor også et perfekt legetøj til barnet, der snart skal starte til ridning, eller til børn, der omgås heste til daglig. Det er det tætteste man som barn kommer på hesten når det gælder legetøj, fordi de ofte er så livagtige, og fordi man kan behandler dem som en rigtig hest. Det er enhver lille rytters bedste ven, og ikke nok med, at de kan lære om de tekniske aspekter af ridning, kan børnene også tit knytte et bånd til kæphesten. Lidt ligesom med en bamse eller dukke. Det lærer dem også om ansvar og det at tage sig af andre. På alle måder er en kæphest derfor det perfekte legetøj til både drenge og piger og til børn og unge i alle aldre og størrelser. Uanset om kæphesten ses som et legetøj eller en rigtig hest - det er bevægelsen, fællesskabet, de spændende nye oplevelser og glæden ved kæphesten, der tæller.