Filter til Dyson

  • Dyson V-Serien Filter

    Dyson V-Serien Filter

Hvor ofte skifter du filter på din Dyson støvsuger?

Det er vigtigt, at man vedligeholder sin Dyson støvsuger, hvis man vil have, at den skal holde så længe som muligt. Det gælder både med hensyn til børste, mundstykker og filter, men især filteret er vigtigt at tilse. Filteret er dér, hvor alt, som din Dyson støvsuger, ryger igennem. Er filteret derfor slidt, i stykker eller trænger til en rengøring, kan det altså gå gevaldigt udover din Dyson’s sugeevne. 

Derfor skal du købe et HEPA filter til din Dyson støvsuger

Et HEPA filter er det bedste filter, du kan få til din Dyson. Det er heldigvis også den mærkning, som langt de fleste støvsugerfilter har. Et HEPA filter er anderledes fra et almindeligt filter ved at det kan filtrere allergener og skadelige partikler fra, som ellers var feset direkte ud i dit hjem igen.

Filteret sorterer nemlig alt det, som din Dyson støvsuger op. En støvsuger har brug for at komme af med sin udstødningsluft, og i stedet for, at alt snavs og møg, som kommer ind i støvsugeren også kommer ud, så sidder filteret der, så det kun er den mest rene luft, der får lov at passere. Og det er her, hvor HEPA filteret gør sit arbejde til topkarakter. Hold derfor udkig efter et HEPA filter til din Dyson støvsuger, når du skal ud og have et nyt filter.

Hvordan rengører du Dyson filter?

Det lyder måske lidt uhygiejnisk at skulle rengøre et filter. Der er jo milliardvis af små partikler, som er blevet støvsuget op, der flyver igennem filteret. De mest skadelige bliver opfanget af filteret, og en gang imellem er det godt lige at rense filteret for at få dem helt ud af hjemmet.

Filteret er ganske nemt at tage ud af din Dyson støvsuger, og vi har en guide til det lige nedenfor. Når du har taget filteret ud, skal det altså rengøres. Sørg først for at få det værste af snavset fjernet ved at banke det på siden af din skraldespand. Herefter skal det skylles. Fyld filteret op med vand, hold hånden over og ryst et par gange. Gentag samme proces 2-3 gange. Når du har gjort det, skal filteret lufttørre. Lad det stå udenfor eller indenfor i cirka 24 timer, før du tager det i brug igen. Er filteret stadig vådt, når du sætter det i din Dyson støvsuger igen, så kan du risikere at ødelægge den.

Sådan skifter du filter på Dyson støvsuger?

Det er ingen sag at skifte filteret på sin Dyson støvsuger. Det lyder måske umiddelbart lidt komplekst og besværligt, men Dyson har generelt vældig simple støvsugere, som er nemme at vedligeholde, rengøre og udskifte dele på.

Det er selvfølgelig forskelligt fra model til model, hvor filteret sidder, men ofte sidder det i midten af støvbeholderen. På toppen af støvbeholderen, kan du altså se filterets top. Når du har lokaliseret filteret, er det bare at dreje det mod uret, så frigøres det. Lige så nemt som det var at afmontere filteret, lige så nemt er det at montere et nyt. 

Hvor ofte skal et støvsugerfilter rengøres eller udskiftes?

Det er vigtigt, at du ikke glemmer, at dit filter en gang imellem skal rengøres eller udskiftes. Glemmer du det, så går det både ud over renligheden i dit hjem, men også din Dyson støvsuger. Er filteret i stykker, kan det nemlig ødelægge din Dyson støvsuger.

Generelt er det godt at tilse ens filter et par gange om måneden og eventuelt rengøre det. Støvsuger du meget, så kan du nemt tjekke filteret samtidigt med at du tømmer støvbeholderen. Filteret sidder nemlig ofte i sammenhæng med støvbeholderen, så det tager ikke særligt meget længere, hvis du også skal tjekke filteret.