Dykkerbriller

 • Dykkerbriller til børn

  Dykkerbriller til børn

Vis filtre
Filtre
Passer til
 1. checkmark
  DJI Osmo Action (1)
 2. checkmark
  GoPro Hero 5 (1)
 3. checkmark
  GoPro Hero 11 Black (1)
 4. checkmark
  GoPro Hero 10 Black (1)
 5. checkmark
  GoPro Hero 9 Black (1)
 6. checkmark
  GoPro Hero 8 Black (1)
 7. checkmark
  GoPro Hero 7 (1)
 8. checkmark
  GoPro Hero 6 (1)
 9. checkmark
  GoPro Hero 5 Session (1)
 10. checkmark
  GoPro Hero 4/Silver/Black (1)
 11. checkmark
  GoPro 2 (1)
 12. checkmark
  GoPro Hero 4 Session (1)
 13. checkmark
  GoPro Hero 3+ Silver/Black (1)
 14. checkmark
  GoPro Hero 3 Silver/Black (1)
 15. checkmark
  GoPro Max (1)
 16. checkmark
  GoPro Hero Session (1)
 17. checkmark
  GoPro Fusion (1)
 18. checkmark
  GoPro 5 Session (1)
 19. checkmark
  GoPro Hero 11 Black Mini (1)
Farve
 1. checkmark
  Sort (1)
Vis flere Vis færre
Sortering
Sortering
Sortér efter
Relevans
Navn
Pris
Rækkefølge

Dyk på eventyr under vandet med dykkerbriller Dykkerbriller ved pool

Hvis du kan lide at svømme og dykke og bruger det meste af ferien i poolen eller i havet, så har du brug for et par gode dykkerbriller. Dykkerbriller er noget de fleste har prøvet at bruge, om det så har været på badeferien eller i svømmehallen. Det er et vigtigt stykke tilbehør, der gør det både mere behageligt og lettere at svømme og dykke. Med et par gode dykkerbriller kan du gå på opdagelse under havet, og specielt dykkerbriller og snorkel gør det muligt at være i vandet i længere tid og opleve flere spændende ting. De mest populære dykkerbriller er de store briller der dækker både øjne og næse, fordi man takket være deres design og pasform ikke vil få vand i næsen eller øjnene. Det kan dog være svært at vide, hvad man skal kigge efter når det gælder dykkerbriller, så her følger en kort guide og et par gode råd til at finde den helt rigtige dykkerbrille. På siden kan du også finde et udvalg af dykkerbriller til ferie og fritid.

Hvorfor er dykkerbriller vigtige når du dykker og svømmer? 

Dykkerbriller gør det mere behageligt at dykke og svømme. Det er en helt naturlig refleks at lukke øjnene når man dykker, specielt for at undgå at få salt eller klor i øjnene. For nogle er det direkte ubehageligt at få vand i øjnene og ens syn kan føles sløret. Her kommer dykkerbriller ind i billedet. Brillerne gør det muligt at dykke længere og dybere og forhindrer dine øjne i at blive røde og irriterede. Det er også en stor fordel at bruge dykkerbriller, hvis vandet du svømmer i er beskidt eller grumset. Du vil få et bedre udsyn, fordi dine øjne ikke vil blive irriteret af vandet, og du vil heller ikke få vand i næsen. Husk dog at skyl dykkerbrillerne godt bagefter. Alt i alt vil du med de rigtige dykkerbriller kunne opleve verdenen under havet meget bedre. Både som nybegynder, svømmer eller øvet snorkler.

Dykkerbriller med næse gør det også muligt at trykudligne når man dykker længere end et par meter ned. Uden muligheden for at udlignet trykket når man dykker på dybere vand risikerer man, at dykkerbrillen trykker sig ubehageligt tæt ind mod ansigtet, fordi der opstår en forskel mellem trykket udenfor brillen og trykket inde i. Det er derfor vigtigt at bruge en dykkerbrille med næse for at gøre dykke eller snorkelturen så behagelig som overhovedet muligt og for at undgå skader. Der er intet værre end at få propper i ørene eller en skadet trommehinde som følge af en svømmetur med de forkerte briller. 

Ferie, Sport og Fritid

Når du skal finde det helt rigtige dykkerudstyr og de perfekte dykkerbriller er det derfor også vigtigt først at overveje, hvor og hvornår du vil bruge dem. Skal dykkerbrillerne bruges på ferien, hvor man snorkler rundt tæt på kysten og kigger på små fisk og søpindsvin, eller skal de bruges til at dykke på dybere vand? Det kan for eksempel være fra en båd eller ved et rev, hvor man dykker langt ned under vandet. Mange dykker også som en sport og bruger derfor dykkerbriller oftere og mere professionelt. Her er det endnu vigtigere at have et godt par, der passer som det skal.

Fordi der er forskel på hvor og hvornår dykkerbriller bliver brugt findes der naturligvis også flere forskellige typer af dykkerbriller, dykkermasker og svømmebriller. De er hver især designet til at give den bedste oplevelse i de givne omgivelser og i den enkelte situation. De fleste dykkerbriller er dog utrolig alsidige og vil kunne bruges både på ferien og i fritiden. Husk bare at tøm brillerne fra sand når du vender hjem fra badeferie inden du hiver dem med i den lokale svømmehal. 

Typer af dykkerbriller

Mand med dykkerbrillerSom med meget andet udstyr findes der også forskellige typer af dykkerbriller. De fleste kender de store dykkerbriller med næse og en gummikant, der slutter tæt omkring ansigtet. Den type bliver brugt af professionelle dykkere, men det er også en slags brille mange har med på badeferie når der skal dykkes eller snorkles ved stranden. Modsat svømmebriller har dykkermasker og dykkerbriller et større udsyn, og du vil kunne se mere af dine omgivelser. Typisk er dykkerbriller også uden næse, hvorimod dykkermasker vil være med næse. Mange forhandlere vil dog kalde dem det samme, så det behøver man ikke bekymre sig så meget om. Der findes endda også dykkerbriller med styrke, så man får den fulde oplevelse af omgivelser under havets overflade og undgår at skulle have kontaktlinser på under dykkerbrillerne.

Der findes også dykkerbriller speciel egnet til sport, også kaldet svømmebriller. De er mindre og dækker ikke næsen. Deres smalle design gør, at ens synsvinkel er mere snæver, da briller sidder tæt om øjnene. Svømmebriller bliver mest brugt af professionelle svømmere eller dem, der svømmer baner i den lokale svømmehal eller dyrker hav svømning. Sammenlignet med dykkerbriller og sæt med briller og snorkel er de mindre og vil derfor give mindre modstand i vandet - og mindre modstand betyder mere fart. 

Overvej derfor hvad du skal bruge dykkerbrillerne til og vælg den type, der passer til dig og dine behov, om det så er ferie, sport eller fritid. Du kan også med fordel vurdere dit egen niveau når det kommer til dykning, og starte med et par mindre avancerede dykkerbriller eller snorkel, så du kan vende dig til følelsen. Derefter kan du investere i andre dykkerbriller med mere avancerede funktioner, eller helt andre typer af dykkerbriller.

Hvad er vigtigt at vide, når man skal finde det helt rigtige dykkerbriller?
Dykker under vand

Der er en håndfuld ting at tænke over når man skal vælge et par dykkerbriller. Vigtigst af alt er pasformen og at de sidder godt fast på ansigtet. Uden det vil brillerne langsomt fyldes med vand og det vil blive svært at se ud af dem. Mange ved nok, hvordan man på badeferien sydpå må op til overfladen og tømme dykkerbrillerne for vand før man dykker videre. Her har pasformen sandsynligvis ikke været ideel, hvilket viser hvor vigtigt det er, at dykkerbrillerne holder tæt. For at fungere optimalt skal næsen være dækket, men ikke munden, og gummiremmen skal sidde godt til rundt om hovedet. Her er det også vigtigt at tænke over hovedmål og om dykkerbrillen er til en voksen eller et barn. Der findes også forskellige stile og designs. Om du vil have en farvestrålende dykkerbrille eller en brille i et simpelt sort design er derfor helt op til dig. Der er også små forskelle i formen på selve brillen og på om den er rund eller mere firkantet. Du kan derfor vælge hvad synes bedst om og hvad der passer din hovedform bedst.

I sidste ende er det det er vigtigste at sikre sig, at pasformen på ens dykkerbriller er i orden, da det gør svømmeturen eller snorkel turen mere sikker og behagelig. Specielt under vand er det vigtigt at have det rigtige udstyr, der passer ordentligt. Det er derudover også vigtigt at sikre sig, at man er en god svømmer og har respekt for havet og ens omgivelser. Husk gerne på de 5 baderåd - både på stranden herhjemme og på ferien sydpå. 

Få sjove oplevelser på ferien med dykkerbriller og godt udstyr

Dykkerbriller er også et must på ferien, hvis man vil gøre dagene på stranden ekstra sjove. Ligemeget om du rejser selv eller med familie og børn kan man få flere timer til at gå med at dykke og snorkle i det turkisblå vand. Det er også en rigtig god mulighed for at vænne børnene til at bade og opholde sig sikkert i vandet, samtidig med, at de har det sjovt,  kan kigge på fisk og havdyr og lære havet bedre at kende. Husk bare at være ekstra opmærksom på børnenes sikkerhed og måden de bruger snorkel og briller på når de opholder sig i vandet.

Der findes også dykkerbriller og dykkermasker, hvor der kan monteres et GoPro kamera. Så kan du filme dine dykkerture og forevige de sjove og spændende oplevelser. Sådan en dykkermaske er for eksempel rigtig god at have med på ferien - både hvis du snorkler tæt ved kysten på lavt vand, men specielt også hvis du dykker i et rev eller steder, med mange fisk. Så kan du nemlig få nogle helt vilde fotos og videoer uden at skulle tænke over, at holde kameraet i hånden når du dykker og svømmer. Det vil se ud som om du filmer fra din egen synsvinkel, og perspektivet vil derfor være helt specielt.