Børster til Dyson

 • Dyson V-Serien Børster

  Dyson V-Serien Børster

Vis filtre
Filtre
Passer til
 1. checkmark
  Dyson V10 (1)
 2. checkmark
  Dyson V6 (1)
 3. checkmark
  Dyson V8 (1)
 4. checkmark
  Dyson V11 (1)
Farve
 1. checkmark
  Grå (1)
 2. checkmark
  Lilla (1)
Vis flere Vis færre
Sortering
Sortering
Sortér efter
Relevans
Navn
Pris
Rækkefølge

Trænger din Dyson støvsuger til nye børster?

Børsterne er den mest vitale del på din Dyson støvsuger. Uden børsterne ville det praktisk talt være umuligt at støvsuge noget op, og du ville desuden efterlade ridser og skrammer alle steder, som din Dyson støvsuger rørte. Det er derfor en god idé jævnligt at tjekke sin børste, så man ved, at den er i den stand, den skal være. Gør du nemlig ikke det, går det ud over støvsugningen, og din Dyson’s støvsugeevne og generelle funktionalitet bliver nedsat. 

Hvilken børste bør du købe til Dyson?

Der findes et hav af forskellige børster til Dyson støvsugere. Det er helt naturligt, eftersom der også findes et hav af forskellige Dyson-modeller. Det kan derfor umiddelbart virke til være svært at vide, hvilket børstehoved, man skal vælge, men heldigvis er det slet ikke sådan. Der findes nemlig én bestemt børste til hver Dyson støvsuger, så så længe du ved, hvilken model du har, så kan du ikke gå helt galt i byen. Er du i tvivl om navnet på din Dyson model, så kan du kigge det bagpå støvbeholderen i langt de fleste tilfælde.

Har du kæledyr derhjemme? Ingen problem med en Dyson

Om du har hund eller kat eller et andet kæledyr til at rende rundt frit i dit hjem, så ender det altid med, at der er hår over det hele - måske det er den primære årsag, til at du støvsuger? Om det er eller ikke er, så kan det ofte være ret så besværligt at skulle få hårene af møbler, tæpper og lignende, men med det rette børstehoved, så er det ingen sag.

En børste til hundehår (og andre dyrehår) løsner nemlig hårene fra overfladen, de sidder fast på, så din Dyson støvsuger langt nemmere kan støvsuge dem op. 

Guide til at skifte børster på Dyson støvsuger

Det varierer lidt fra model til model, hvordan du skifter børsten på din Dyson støvsuger. I bund og grund er det dog samme fremgangsmåde, og det er i alle tilfælde noget, der ikke tager mere end et par minutter. Det kan være nødvendigt at kunne tage børsten ud af mundstykket, hvis der for eksempel har viklet sig en del snor eller lange hår rundt om børsten - så mister den nemlig en stor del af sin funktion.

Start med at slukke din Dyson støvsuger, og afmontér herefter mundstykket med børsten fra støvsugeren. På siden er der ligesom en lille sprække, hvor man kan skubbe en femkrone ind eller noget med lignende dimensioner. Den skal bruges som skruetrækker og drejes mod uret - så løsner børsten sig nemlig. Når børsten har løsnet sig kan du trække den ud. Skal du sætte en ny børste i, skal du huske at tage plastikdækslet af børsten for at montere det på den nye børste. Sæt blot børsten tilbage i mundstykket og drej med femkronen børsten med uret, og så sidder den igen på plads.

Hvor tit skal hovedbørsten skiftes ud med en ny?

Hovedbørsten er den vitale del af din Dyson støvsuger, så det er selvsagt, at den skal passes på og vedligeholdes. Bliver den ikke det, så kan den hurtigt gå i stykker, og så er der ikke meget støvsugerglæde. Der er ikke ét fast tidspunkt, hvor du altid skal skifte børsten. Det afhænger af mange ting, både hvor ofte du bruger støvsugeren, hvad du bruger den på og hvad du støvsuger op.

Det er i hvert fald sikkert, at i hele din Dyson støvsugers levetid, så kan du ikke undgå, at du på et eller andet tidspunkt får brug for at skifte børsten. Cirka én gang om året er som tommelfingerregel frekvensen mellem skift af børsten på din Dyson støvsuger. Det er dog vigtigt, at du ikke blindt sigter mod det, eftersom den nemt kan have brug for at skulle skiftes inden da. Det er ikke svært at se på børsten, når den skal skiftes. Er flere af hårene knækkede eller mangler, så er det måske på tide at kigge efter en ny.

Hvordan renser du børsterne til Dyson?

De fleste Dyson støvsugere har deres børste monteret på samme måde. Den sidder i mundstykket for enden af støvsugeren. Har der sat sig et hår eller en snor fast, eller er det bare længe siden, den er blevet tilset, så kan det være nødvendigt at rense den. Det er ganske nemt at ordne, det eneste, der kræver, er blot noget på størrelse med en femkrone.

På siden af mundstykket er der en lille kærv, hvor en femkrone passer perfekt ind. Sæt femkronen i og drej så mod uret. Børsten løsner sig så fra mundstykket, og du kan herfra nemt trække børsten ud. Nu er det egentligt bare at gå til det med hænderne, så fjern alt, du kan se forstyrrer børsten og bank den på siden af en skraldespand, så du kan se alt kommer af. Iblandt kan det også være nødvendigt at rense og vaske og børsten, det kan du nemt gøre under en vandhane. Husk, at inden du monterer din børste igen, skal børsten være helt tør. Det er lige så nemt at montere børsten igen, som det var at tage den ud. Du skal blot glide den ind i mundstykket og dreje kærven med uret.