Stort Ring Light

store ring lightsStort Ring Light

Hvis du følger forskellige youtubere, live-streamere eller vloggere, så er der en god chance for, at de bruger et ring light, når de filmer sig selv foran kameraet. Den karakteristiske bløde, skyggefri belysning, der præger den type videoer, er nemlig ofte frembragt ved hjælp af et stort ringformet lys, der omkranser kameraet.
Hvis du drømmer om at lave visuelt content og streame, vlogge eller noget helt tredje, kan du heldigvis også få samme type belysning - det er hverken specielt dyrt at anskaffe eller besværligt at bruge. 

Her på siden kan du se vores udvalg af store ring lights, og læse mere om hvordan de bruges, samt hvad man skal være opmærksom på, hvis man påtænker at anskaffe sig et et ring light. 

Store ring light er bedst til video og streaming

De store ring lys, som du finder på denne side, varierer i størrelse fra 25 centimeter i diameter og op. Når det kommer til at lave videoer, hvor man taler til kameraet, er en generel tommelfingerregel, at jo større et ring light, jo bedre. Det skyldes især, at et stort ring lys kaster et større lysfelt end et mindre, og derfor er et stort ring light en fordel, hvis man gerne vil filme sig selv i hel eller halv figur. Et mindre ring light er perfekt til close-ups, f. eks hvis man filmer make-up tutorials eller andre videoer, der fokuserer på ansigtet, men et stort ring light giver bare flere anvendelsesmuligheder.      

Opsætning af ring light

Selve opsætningen af et ring light, uagtet om det er stort eller ej, er forholdsvist simpel og let klaret. 

Først og fremmest skal ring lyset kunne stå af sig selv, hvilket for det meste foregår ved hjælp af et medfølgende stativ. Derefter skal kameraet eller telefonen placeres i midten af ringlyset, så man filmer med en jævn lysfordeling. Det foregår som regel vha en indbygget holder. Nu skal dit ring light placeres direkte foran emnet der skal filmes, så det lyses op, og kameraet peger i den rigtige retning.

Når kamera og ring light er sat op i den rette højde og med den rigtige afstand til emnet, kan man begynde at lege med lys-indstillingerne på sit ring light. Mange ring lights, særligt store ring lights, har en del muligheder i forhold til at indstille på lyset. Her er særligt farvetemperaturen afgørende for “stemningen” i billedet, der påvirkes meget af, hvorvidt man bruger et mere “koldt” eller “varmt” lys.