Pizzatilbehør / Pizzaudstyr

  • Pizza vægt

    Pizza vægt

  • Overtræk til pizzaovn

    Overtræk til pizzaovn

  • Stegetermometer til Pizza

    Stegetermometer til Pizza

Vis filtre
Filtre
Passer til
  1. checkmark
    Passer ikke til noget (husk at blokere) (7)
  2. checkmark
    Køkken (1)
  3. checkmark
    Weber Summit Serien  (1)
  4. checkmark
    Weber Genesis II Serien  (1)
  5. checkmark
    Weber Spirit 300 Serien (1)
  6. checkmark
    Weber Spirit 200 Serien  (1)
  7. checkmark
    Weber Q3000 Serien (1)
  8. checkmark
    Weber Q2000 Serien med Vogn (1)
  9. checkmark
    Weber Pulse 2000 med Vogn  (1)
  10. checkmark
    Weber Pulse 1000 med Vogn  (1)
  11. checkmark
    Weber Kulgrill 57 cm  (1)
  12. checkmark
    Weber Kulgrill 47 cm  (1)
  13. checkmark
    Weber Q1000 Serien (1)
Farve
  1. checkmark
    Sølv (4)
  2. checkmark
    Sort (2)
  3. checkmark
    Gennemsigtig (2)
  4. checkmark
    Hvid (1)
  5. checkmark
    Rød (1)
Vis flere Vis færre
Sortering
Sortering
Sortér efter
Relevans
Navn
Pris
Rækkefølge

Pizzatilbehør til grill

Pizza på grillen er nogen af de lækreste pizzaer du kan få og de hjemmelavede pizza’er der minder mest om dem du kan bestille hos et pizzaria. Varmen fra grillen er nemlig langt varmere end den varme du kan få i ovnen og det vil derfor være det tætteste du kommer på den ægte stenovns pizza. Når italienerne bager pizza er graderne ofte op omkring de 320 grader og nogen typer pizza sågar helt op til 450 grader. Det er altså meget høje temperaturer der skal til, for at få den perfekte pizza! Til at lave pizza på grillen kan du både bruge kullgrill og gasgrill - det vigtigste er bare, at varmen kommer helt op. Den høje varme i grillen gør, at du får en sprødere og luftigere pizza. 

Det er faktisk ikke spor svært, at lave sine egne pizzaer på grillen. Hvis du har styr på en god opskrift og har det rigtige pizza tilbehør til grill kan du nemt lave dine egne pizzaer på grillen, som smager helt fantastisk. For at få succes med pizza på grillen skal du udover at have det rigtige pizzatilbehør, naturligvis også have en god dej. Vi har givet vores bud på en lækker pizzadej lige her. Dejen er nem og hurtig at lave og kræver ikke mange ingredienser - og vigtigst af alt så bliver den helt perfekt efter en tur på grillen.

Opskrift på pizzadej (opskriften giver dej til 2 pizzaer)

  • 25 gram gær
  • 2.5 deciliter vand
  • 3 spsk olivenolie + 1 tsk olivenolie til at smører skålen med
  • 1 tsk salt
  • 600 gram mel (400 g. hvedemel & 200 g. durumhvedemel eller tipo 00-hvedemel

Start med, at opløse gæren i en skål med lunkent vand. Kom efter ⅓ mel, olivenolie og salt i - rør herefter godt rundt, til du får en ensartet konsistens. Herefter tilsætter du resten af melet lidt af gangen under omrøring. Til sidst kan du hælde lidt mel ud på bordet og ælte dejen med hænderne, til du får en smidig dej. Til slut smør du en ren skål med olivenolie olie og vender din pizzadej rundt i skålen og olien. Olien sørger for, at skorpen bliver ekstra sprød, når den kommer på grillen. Læg et viskestykke hen over skålen og dejen og lad dejen hæve i ca. 1 time. 

Når dejen er færdighævet deler du den op i to lige store dele. Herefter skal de to dejklumper rulles ud. Fordel gerne lidt mel på bordet, så bliver det nemmere at rulle dejen ud uden den klistrer sig fast til bord og kagerulle. Når du skal rulle din pizzadej ud er det nemmest at gøre med en kagerulle. Nu skal du bare have dit yndlingsfyld på pizzaerne og så er de klar til at komme en tur på grillen!

Klargøring af grillen inden pizzabagning

Der er nogen ting du skal være opmærksom på, når du skal bage din pizza på grillen. En nødvendighed for at få en god pizza på grillen, er en pizzasten. Så hvis du ikke allerede har en pizzasten, skal du have anskaffet dig en for at få succes med gode pizzaer på grillen. Følg vores steps nedenfor, så er du næsten garanteret succes med pizza bagning på grill.

  • Tænd grillen på den højeste temperatur. Som nævnt før er det vigtigt med en meget varm grill, for at få perfekte og sprøde pizzaer. Gå derfor efter en temperatur på mellem 300 og 350 grader. 

  • Sæt først pizzastenen på risten, når grillen har nået den temperatur den skal være. Hvis pizzastenen er for varm, så brænder pizzabunden nemlig desværre nemmere på. Nøjes derfor med at varme pizzastenen op i 3-4 minutter, før pizzaen kommer på.

  • Hvis du bruger gasgrill skal du kun skrue lidt ned for den midterste brænder inden pizzaen skal på, så der stadig er varme under pizzastenen. Har du en kulgrill skal du lægge briketterne i hver side af grillen og placerer 5-8 tændt briketter direkte under pizzastenen. Nu kan du forsigtigt skubbe din pizza ud på pizzastenen ved hjælp af en pizzaspade. Bagefter skal du hurtigt have låget på igen, så grillen forbliver op i den høje varme. Hold også gerne låget lukket imens pizzaen bagefter. Når der er gået ca. 5 minutter kan du kigge til pizzaen - pizzaen skal bages til osten er smeltet og bunden er sprød og lysebrun.

  • Når du skal have pizzaen af grillen igen, kan du  med fordel bruge en pizzaspade. En pizzaspade gør det langt nemmere at få pizzaen af grillen hurtigt og uden problemer. 

Følger du ovenstående steps er du klar til at gå i gang med at bage din pizza på grillen - du vil ikke fortryde det!

Det helt rigtige pizzatilbehør til grillen

Det siger sig selv, at det mest essentielle tilbehør for at kunne lave pizzaer på grillen er en grill og en pizzasten. Når du har styr på de to dele, er der også noget grilltilbehør du skal have på plads, hvis du vil blive verdensmester i pizzabagning. 

En pizzaspade gør det meget nemmere

Vi nævnte kort ovenover steps hvor du har brug for en pizzaspade. En pizzaspade er nødvendig hvis du vil bage din pizza direkte på pizzastenen. En pizzaspade har et langt skaft og et fladt og stort “hoved”, som du kan bære pizzaen på. Pizzaspaden kan derfor både bruges inden pizzaen er bagt og du skal have flyttet den fra køkkenet og ud på grillen. Og så kan pizzaspaden bruges igen, når du skal have pizzaen af grillen. Pizzaspaden er ligesom den man ser hos pizzariaer, når de skal have pizzaerne ud af stenovnen. Et lille tip er, at drysse durummel på spaden inden du sætter pizza på - så klistrer dejen nemlig ikke og du kan nemmere få pizzaen af spaden. Desuden brænder durummel ikke lige så nemt som andre meltyper, hvilket gør den helt perfekt til pizzabagning i den varme grill. Med en pizzaspade kan du nemt placere dine pizzaer uden at du brænder dig samtidig med at det flade stykke gør det meget nemmere at både placere og flytte pizzaerne fra pizzastenen uden at pizzaen går i stykker.

Lad pizzaskæreren klarer udskæringen

Når pizzaen er færdig skal den naturligvis også skæres ud og det er her pizzaskæreren kommer ind i billedet. Med et pizzahjul udformet som en rund kniv, bliver udskæringen ikke meget nemmere. Du kører bare pizzaskæreren igennem pizzaen, som skærer lige igennem både bund og fyld uden pizzaen bliver ødelagt. Pizzahjulet er endnu et arbejdsredskab, der letter din arbejdsgang, præcis ligesom med pizzaspaden. Skær din pizza i 4 eller 8 slices alt efter hvor stor din pizza er og lad pizzahjulet gøre arbejdet for dig! Hvis du mangler en ny pizzaskærer så du kan få perfekte pizzaslices, finder du det naturligvis også her hos Evermart. Hvis du ruller op herfra kan du klikke dig rundt i kataloget og herunder også se udvalget af pizzahjul.

Nu skulle du vist være helt klar til, at bage pizza på grillen. Vi tør næsten godt sige, at hvis du ikke har prøvet det før, så bliver du helt vild med det. Det er både nemt, hurtigt og lækkert, når du har pizza tilbehøret i orden. Til sidst er det vidst bare at sige: God fornøjelse med din pizzabagning!