pH- & Fugtighedsmålere

pH-Målere

Leder du efter en pH-måler til jord, er du kommet til det helt rette sted! Her på sinde finder du et udvalg af smarte og billige pH-Jordbundstests så du kan holde styr på hvor sur eller kalkholdig din havejord er! Nogle af vores pH-målere er endda udstyret med solceller så du hverken skal tænke på batteri eller opladning! Lad blot måleren blive i jorden hele året rundt, så har du også altid styr på hvordan din jor har det! En pH-måler til havejord er utrolig smart da jordens kalkindhold har rigtig stor indflydelse på hvilken type jord du har, og derved også hvilke type planter og blomster der kan gro i dine bede. Mange prøver forgæves gang efter gang at plante nogle bestemte blomster eller planter, men er jorden for sur, for basisk eller måske bare neutral, er det ikke sikker at de planter vil gro.

Hvordan Måler man pH-Værdi i Jord?

Det er utroligt nemt selv at holde styr på hvor kalkholdig eller kalkfattig jorden er. Du kan nemlig finde en pH-måler til billige penge her på siden som fortæller dig alle de vigtigste ting om din jord. Med en pH-måler ve du altid hvilken pH-værdi din jord har, og du kan derfor sørge for at gøre jorden enten mere sur, mere basisk, eller plante de helt rette blomster. For at bruge vores pH-målere til jord skal du blot sætte føleren i jorden, og så er du færdig! Målerne er super nemme at bruge og så kan du hjælpe dig godt på vej i forhold til havearbejdet så du er sikker på at dine bede og planter altid har det godt. Vores pH-målere holder også styr på fugtigheden og andre faktorer der spiller en stor roller når det kommer til trivslen af dine planter 

pH-Skalaen

Den klassiske pH skala går fra 1 til 14, men når vi snakker om surhedsgraden i jord så går den kun fra 3 til 10. De fleste har nok siddet igennem nok kemi timer til at vide at en pH-værdi på 7 er neutral, alt derunder er surt og alt over 7 er basisk. De samme regler gælder for den jord du planter dine blomster, buske og træer i. En pH-værdi på 3-6 er sur, pH neutral havejord har en værdi på 7, og en pH-værdi på 8-10 er basisk. For de fleste er en neutral jor dat foretrække, men nogle bestemte planter trives bedst i sur eller kalkholdig jord. Du kan nemt holde øje med hvilken pH-værdi jorden i dine bede er med en pH-måler her fra siden.

Planter i Sur Jord

Et surbundsbed har en meget lav pH værdi på 4-6 og det er langt fra alle planer som kan trives i den kalkfattige jord. Den mest berømte plante der trives i sur jord er rhododendron. De fleste anlægger et surbundsbed netop for at denne blomst kan trives og blomstre flot op. Et surt bed er en blanding af 1/3 sand, 1/3 grov spagnom og en 1/3 der består af kompost, grannåle, bøgeblade eller andet organisk materiale. Sur jord er også kendt som kalkfattig jord og her er det ikke alle planter der gerne vil gro. Det er dog ikke kun rhododendron som trives godt i et surbundsbed, du kan også blande mange andre forskellige planer som fx lyng, bregner, påskeklokker, anemoner og mange andre blomster, buske og træer. Hold øje med at din jord altid har det rigtige surhedsniveu ved at gøre brug af en pH -måler til jord. Bliver pH-værdien i jorden for høj, så kan du heldigvis sænke værdien. Har du ikke en ph-måler vil du ikke kunne holde øje med hvornår du skal gribe ind for at redde hele dit bed.

Planter i Neutral Jord

Vil du plante alt andet end surbundsplanter skal din jord oftest være helt neutral. Med en pH-værdi på 7 ville langt de fleste blomster trives bedst i haven. Med en ph-måler til jord kan du holde styr på at din jor hverken bliver for sur eller for basisk. Svinger jorden pH-værdi for meget vil dine planter nemlig ikke tre, og nogle planter kan slet ikke overleve andet end helt neutral jord. Viser din pH-jordbundstest at jorden ikke har den rette værdi, så kan du heldigvis selv rette op på dette. Du kan nemlig tilføre kalk eller spagnum for at rette op på hvor sur eller basisk jorden er. Sørger du for altid at holde øje med jorden pH-værdi kan du sikre dig at dine planter altid har de bedste forhold så du får de flotteste blomster i haven.

Planter i Basisk Jord

Basisk jord, ofte bedre kendt som kalkholdig jord er ikke altid den ideelle havejord. Siger din pH-jordbundstest at du har en meget kalkholdig jord kan du enten vælge at hæve pH-værdien eller vælge planter som trives bedre i den basiske jord. En kalkholdig jord har en pH værdi på over 7 og når jorden først er alt for kalkholdig er den ikke forfærdelig nem at få ned på et neutralt niveau. Kalkholdig jord har dog nogle fordele når du planter i det. Jorden dræner godt og bliver hurtigt varmet op , når det regner meget er det også nemmere at dyrke en mere basisk jord. Mange vildeblomster og urter kan sagtens trives i den basiske jord. Her kan du dyrke rosmarin, lavendel, kamille, kornblomster og mange andre små planter, men også nogle grønsager såsom majs, kål, spinat og roer trives også fint i den kalkholdige jord.  Den basiske jord kan dog ødelægge de planter som foretrækker syren, men det kan du heldigvis rette lidt op på med organisk materiale. 

Hæv pH-Værdien i Jord

Hvis din jord er alt for sur, så kan du nemt hæve pH-værdien. Hold styr på hvilken pH-værdi din jor har med en pH måler til jord for at sikre dig at dine planter altid har de bedste forhold. For at gøre jorden mere basisk kan du blot tilsætte kalk til dine bede for at rette op. Når du tilføjer kalk til dine bede er det vigtigt at du foretager ph jordbundstest med jævne mellemrum og holde øje med bedet. Du kan nemlig hurtigt komme til at overkalke, så sørg hellere for ikke at være så rundhåndet med kalken. Selvom det kan virke attraktivt at smide en masse kalk i jorden på samme tid er dette ikke optimalt. Du skal hellere hæve pH-værdien over længere tid og her er en pH-måler din bedste ven. Når du langsomt hæver værdien i jordbunden kan du altid følge med i hvor dur eller basisk din jord er. Sørger du for at holde godt øje med din jord er du også sikker på at jorden ikke får for meget kalk. Overkalkning er svær at rette op på, derfor er det vigtigt at du måler pH-værdien med jævne mellemrum. Selvom overkalkning kan være svært at rette op på, så er det ikke helt umuligt.

Sænke pH-Værdi i Jord

Når du skal sænke pH-værdien i jorden er det straks svære. Hard u overkalket eller er jordet for basisk, så kan du rette op på pH-værdien med sur spagnum, blade eller nåle. Jorden har brug for organisk materiale der er hurtigt omsat for at rette op på pH-værdien. Næringsstofferne bliver hårdt bundet i den basiske jord og det bliver derfor ikke frigivet til planterne som har brug for dem. Sørger du for at tilføre en masse næring i form af kompost eller spagnum vil du kunne sænke pH-værdien. Du kan finde ud af om din jord er for basisk ved hjælp af en pH-jordbundstest. Med en pH-måler kan du holde styr på hvor basisk din jord er, og så kan du gribe ind og give din havejord den rette næring så dine planter fortsat trives.

Den Perfekte Havejord

Den perfekte havejord er oftest neutral, men det kommer an på hvilke planter du gerne vil se ude i haven. Er du smaskforelsket i surbundsbede og de blomster du finder der, så vil en sur jord være den perfekte havejord for dig. når du køber planter vil du altid kunne se hvilken type jord som din plante trives i. Den ideelle pH-værdi i jorden står samme sted som du finder informationer om hvor meget sol og vand som planten skal have for at trives bedst muligt. Du kan med fordel teste din jord med en pH-måler til haven for at se hvor din havejord er på pH-skalen. Så kan du enten vælge at finde planter som passer til den pH-værdi som din jord har, du kan også vælge at hæve eller sænke pH-værdien i jorden for at få lige den værdi der passer bedst til dine yndlingsplanter.

Billig pH-Jordbundstest

Her på siden finder du billige pH-jordbundstests så du kan holde styr på netop hvilken slags havejord du har derhjemme. Vores pH-test til jord er nemme at bruge, og så får du et hurtigt overblik over hvilken type jord du har i haven. Så kan du selv vurdere om du skal tilføje kalk, spagnum eller slet ikke gøre noget for at have den perfekte havejord. Når du finder din pH-målere til haven her på siden skal du heller ikke betale ekstra for fragten! Vi har nemlig altid mulighed for gratis levering, uanset hvilken pH-jordbundstests du vælger. Så slå dig løs her på siden og find din nye billige pH-måler hos Evermart.dk.

ALT til Plantning & Drivhus

Uanset om du er på jagt efter en ny pH-måler eller noget helt andet til haven, så har vi det sikkert her på evermart.dk Vi har et kæmpe udvalg af alt hvad du kan få brug for når det kommer til plantning og vedligehold af dine bede, uanset om de står ude i det fri eller er står i læ inde i drivhuset. Tag et kig i vores kæmpe kataloget af billigt og praktisk tilbehør som sørger for at du får endnu mere ud af din havejord.