Høretelefoner til løb & træning

Musik under løbeturen Hvide earbuds

Der er flere grunde til, hvorfor det kan være en god idé, at høre musik under løbeturen. Hvis du har prøvet at løbe både med og uden musik, kan du sikkert godt skrive under på, at det er sjovere, at løbe med musik end uden. Musikken er både motiverende og faktisk viser studier også, at musik på løbeturen kan være præstationsfremmende. Nu tænker du måske, at det kun er under selve løbeturen, at det kan være ideelt at høre musik - men det gælder faktisk både inden, under og efter din løbetur! Studierne viser nemlig, at musik har en positiv effekt på bl.a udholdenhed og restitution.

Musik inden løb: Måske har du set de store sportstjerner gå rundt med høretelefoner på lige op til, at de skal præstere? Det er langt fra tilfældigt! Studier viser nemlig, at musik inden løb eller træning kan klargøre kroppen til at den skal præsentere det maksimale. Når du vælger hvilken musik du skal høre inden du skal ud at løbe, skal du vælger noget musik i et højt tempo og noget musik der motiverer dig. Prøv det og se om det ikke også har en effekt for dig. 

Musik under løb: De fleste har til vane, at finde løbe høretelefonerne frem, når de skal ud at løbe. Studierne viser, at musik under løbeturen gør, at træningen føles mindre hård og at der dermed gør længere tid, før du synes træningen er så hård, at du bliver nødt til at stoppe. Det betyder, at du med musik i ørerne kan presse dig selv hårdere og dermed få det mest optimale ud af din træning. 

Musik efter løb: Hvis du hører noget afslappende musik i et lavt tempo efter din løbetur, viser det sig faktisk at kroppen hurtigere og bedre restituere, så du hurtigt kan komme ud og løbe igen. 

Hvis du blot løber for sjov og i et lavere tempo, kan du også bruge dit løbeheadset til andet end musik. Ved at lytte til lydbøger eller podcast har du fokus et andet sted og glemmer alt om tid og sted, og hvem ved? Måske du løber en kilometer mere, bare for at få det næste kapitel med. Der findes et utal af podcast og lydbøger, det gælder blot om at vælge en, der fanger din interesse. 

Hvilken type løbe headset skal du vælge? 

Nu er du ikke længere i tvivl om, hvor stor en effekt musik har både før, under og efter løbeturen. For at få en god oplevelse med musikken, er det vigtigt, at have de bedste høretelefoner til løb! Med høretelefoner til løb, der passer til dig og dine behov, bliver det en succes med musik til træningen. Der findes mange forskellige typer af høretelefoner og det kan være svært, at finde ud af, hvilken type man skal vælge! For at gøre det lidt nemmere vil vi nedenfor uddybe lidt omkring trådløse løbeheadset, løbeheadset med ledning samt in-ear eller on-ear hovedtelefoner til løb og deres fordele og ulemper. 

Trådløst løbeheadset eller løbeheadset med ledning?Høretelefoner

I forhold til om du skal gå efter et trådløst løbeheadset eller høretelefoner til løb med ledning er vejen frem for dig, har vi valg at kigge på fire parametre: lydkvalitet, batteri, bærbarhed og pris. Det er de fire parametre der formentlig også spiller en rolle for dig, når du skal investerer i et nyt headset til træning. 

Lydkvalitet: I dag er der ikke den store forskel på lydkvaliteten i trådløse hovedhøretelefoner og ikke-trådløse. Før i tiden leverede de ikke trådløse høretelefoner en bedre lyd, men i dag vil den almindelige forbruger som dig og mig, ikke kunne høre forskel. Det er derfor ikke lydkvaliteten der skal afgøre om du går med et par trådløse høretelefoner til løb eller et ikke-trådløst headset til træning.

Batteri: Hovedtelefoner til løb med ledning, har den store fordel, at de aldrig skal lades op. Du plotter blot ledningen i din smartphone og så virker de ikke-trådløse høretelefoner hver gang. Med de trådløse løbeheadset er det en lidt anden snak. Trådløse løbeheadsets skal nemlig oplades forholdsvis tit og du kan risikere, at du løber tør for strøm midt under løbeturen, hvis du har glemt at oplade dem hjemmefra. 

Bærbarhed: Dette punkt giver en smule sig selv, for selvfølgelig er de trådløse løbeheadset mere bærbare. Du slipper for irriterende ledninger, der hænger i vejen og flagrer i vinden. Med et trådløst løbeheadset kan du også selv vælge, hvor du har din smartphone liggende, den behøver nemlig ikke være tæt på dine løbe høretelefoner. De ikke-trådløse headsets er stadig lette, at have med på turen, det kræver bare, at du har det rigtige udstyr til at holde telefonen under træningen - det kan du læse meget mere om længere nede. 

Pris: Både trådløse og ikke-trådløse hovedtelefoner til løb kommer i forskellige prisklasser. Her hos Evermart kan du dog være helt sikker på, at få høretelefoner til løb til en super god pris! Vi har nemlig billige hovedtelefoner til løb, både trådløs og ikke-trådløse, som samtidig er i en god kvalitet og vil gøre din løbetur langt sjovere. 

In-ear løbeheadsetTrådløst løbeheadset

In-ear høretelefoner er små høretelefoner, der placeres inde i selve året. In-ear er de typiske høretelefoner til løb og træning. In-ear høretelefoner kaldes også for earphones eller earbuds, og chancen for, at du allerede ejer et par eller har ejet et par in-ear høretelefoner er stor, da de oftes følger med som standard til de fleste nyere smartphones. Du kan dog med fordel gå efter nogen in-ear høretelefoner, der er bedre beregnet til løb. Det er naturligvis super vigtigt, at de sidder ordentlig og ikke falder ud når du løber. Hvis du har problemer med, at dine in-ear høretelefoner ikke sidder optimalt, kan du med fordel gå efter et par in-ear høretelefoner med bøjle rundt om øret. Med bøjlen er du sikker på, at de ikke falder ud af øret imens du træner eller løber. 

In-ear høretelefoner til løb er nemme at have med på løbeturen, fordi de ingenting vejer. Desuden er in-ear høretelefoner også super praktisk hvis du har briller, fordi on-ear høretelefoner til løb godt kan sidde dårligt, hvis du bærer briller. 

On-ear løbeheadset

On-ear er som ordet også beskriver høretelefoner der sidder uden på øret. On-ear høretelefoner fylder mere end in-ear, men som regel giver de også en bedre lyd, fordi der er plads til en større højtaler i on-ear høretelefoner. På løbeturen fylder on-ear høretelefoner en del mere end in-ear, men derfor kan du stadig sagtens bruge on-ear høretelefoner til løb og træning. Det er ikke underligt, hvis du synes on-ear er mere komfortable end in-ear, hvis du løber længere ture. In-ear høretelefoner til løb er nemlig mest behageligere, at have i kortere tid i gangen, mens du sagtens kan have on-ear på i flere timer, hvis det skulle komme til det. 

Ved on-ear høretelefoner til løb lukker de ikke alt lyd ude, men sørger for, at du stadig kan  høre trafikken og lignende, når du løber. Det er en stor tryghed, hvis du løber steder med meget trafik. 

Tilbehør til løbeturen med musik 

Nu har vi gennemgået de forskellige typer af høretelefoner til løb og du er formentlig blevet klogere på, hvilket løbeheadset du skal have anskaffet dig. Når du har fundet de helt rigtige høretelefoner til løb, kræver det selvfølgelig også at du har din smartphone, eller en anden form for musikafspiller, med på din tur. Nedenfor finder du de bedste metoder og tilbehør til, at medbringe en smartphone på din løbetur. 

Løbearmbånd:løbearmbånd

Et løbearmbånd er den mest anvendte metode til at medbringe en smartphone på løbeturen - og det er ikke uden grund. Et løbearmbånd er nemlig super nemt at anvende, du spænder blot løbearmbåndet fast til overarmen og så har du din smartphone nemt tilgængelig under hele løbeturen. Løbearmbåndet er ikke ubehageligt at have siddende og bliver siddende på hele løbeturen. Når din smartphone sidder så “tæt” til dit ansigt, kan du både bruge løbearmbåndet med trådløse og ikke-trådløse løbe headsets. 

Løbebælte:

Et løbebælte minder en smule om løbearmbåndet, løbebæltet spændes rundt om maven istedet for armen, ligesom en bæltetaske. Om man er mest til løbebælte eller løbearmbånd,  handler mest af alt om personlige præferencer. Løbebæltet skal sidde forholdsvis stramt rundt om maven, for at det ikke hopper op og ned under løb og irritere dig. Løbebæltet kan også bruges både med tråløse løbeheadsets og høretelefoner med ledning. 

Lomme i løbebukser / jakke: 

Der er selvfølgelig også den mulighed, at du kan have dine høretelefoner til løb i lommen på dine løbebukser eller løbejakke, hvis der selvfølgelig er en lomme til formålet. Det er vigtigste er blot, at telefonen sidder stramt, så den ikke hopper op og ned og at der ingen risiko er for, at den falder ud af lommen imens du løber. Har du mobilen i lommen fungerer det bedst med trådløse løbe høretelefoner. 

Løberygsæk: 

Hvis du løber længere ture og er vant til at væske eller skiftetøj med på din løbetur, løber du garanteret også med en løberygsæk. Hvis du løber med en rygsæk, er det selvfølgelig også super smart, at have din musikafspiller liggende i rygsækken og på den måde undgår du, at skulle have et løbearmbånd eller løbebælte på, nu hvor du allerede har en rygsæk på ryggen. Denne metode fungerer bedst med trådløse høretelefoner til løb. 

Hos Evermart har vi et stort udvalg af løbe hovedtelefoner, uanset om du leder efter et løbeheadset til din iPhone, Huawei eller OnePlus, så finder du det her hos os! Vi har billige høretelefon til løb og træning, så alle kan være med. Selvom vores løbeheadset er billige, går vi ikke på kompromis med kvaliteten. Du finder både trådløse bluetooth høretelefoner til løb og selvfølgelig også almindelige ikke-trådløse høretelefoner, så der er noget for enhver smag!