Hæklenåle

Giv dine kreative projekter liv med gode hæklenåle

Hæklenåle og saks på et hæklet underlag

De fleste der har en hobby ved, hvor vigtigt det er at have det rette udstyr, og hækling er ingen undtagelse. Uden gode hæklenåle er det svært at få hæklet så meget som en karklud. For at kunne omsætte dine kreative ideer til flotte resultater er det derfor vigtigt at have de helt rigtige hæklenåle. Så kan ideerne bringes til live, nye teknikker kan afprøves, og garn-kreationer som sjaler, trøjer, klude, tøjdyr og små kurve kan tage form.

Uanset om du er en erfaren hækler eller om du lige er begyndt, så er det afgørende at kende forskellen på de forskellige typer nåle, men også at finde ud af, hvilke nåle du foretrækker at hækle med. Der findes nemlig både hæklenåle med håndtag og uden håndtag, med greb,  eller med længere pinde og kabler. Alt afhængig af din erfaring, dit hækleprojekt og dine præferencer gælder det om at finde lige netop de hæklenåle, der passer perfekt til dig. En god hæklenål kan nemlig give dine projekter nyt liv og være med til at skabe de kreative resultater du drømmer om - om du så skal bruge en enkelt nål i en bestemt størrelse, eller er på udkig efter et helt sæt, så du aldrig står uden den størrelse hæklepind du leder efter.

Udforsk nye hækleteknikker med de mange forskellige typer hæklenåle

Når det gælder hæklenåle findes der som sagt mange forskellige størrelser, designs og typer af nåle, alle sammen med hver sine fordele og ulemper. Nogle hæklenåle er lavet i plastik eller træ som bambus, hvilket gør dem lette og behagelige at arbejde med. Disse nåle er specielt godt egnet til mindre projekter eller til nybegynderen, der skal lære de basale knuder, masker og teknikker. Blandt de mange hæklenåle kan du også finde nåle lavet i metal, der er mere slidstærke end nåle i træ eller plast, men også er en smule tungere at arbejde med. Nogle foretrækker smalle hæklenåle uden et håndtag eller greb, mens andre foretrækker mere ergonomiske hæklenåle, der er formet med en tykkere og blødere bund og en smal krog, oftest i metal.

Ligesom der findes mange typer nåle, findes der også forskellige teknikker, der kræver specielle hæklenåle.Tunesisk hækling, også kaldet afghansk hækling eller strik, kan for eksempel bedst beskrives som en kombination af strik og hækling, hvor der bruges en længere nål. Her vil man opnå et fastere og mindre elastisk resultat, der minder mere om vævning, hvilket gør teknikken specielt godt egnet til tøj, eller tekstiler, der skal kunne holde på varmen. De tunesiske og afghanske hæklenåle har derfor en knop i den ene ende, ligesom en jumperpind, der forhindrer arbejdet i at falde af nålen når du hækler større stykker. Derfor er nålen også længere eller udstyret med en fleksibel wire, der gør, at der er god plads til massere af masker.

Hæklenåle med lys gør det muligt at hækle når som helst og hvor som helst

Én anden af de mange smarte typer hæklenåle er en hæklenål med lys i. Med denne hæklenål er det slut med at hækle i halvmørke og overanstrenge øjnene for at kunne se, hvad du laver. Der er nemlig et lys installeret i selve nålen, så hele dens spids og krog lyser op i et hvidt, stærkt lys, der gør, at du uden problemer vil kunne se garnet og dine masker. For mange kan dette være en stor hjælp, specielt hvis de hækler i garn i mørke farver, hvor det kan være svært at se masker, garn og mønstre ordentligt.

Ved at tilføje en smart og komfortabel hæklenål med lys til din samling af hækle udstyr kan du hækle når som helst og hvor som helst. Om det så er på bagsædet i en mørk bil, i et mindre velbelyst hjørne af stuen, eller i sengen, når lysene er slukket og du ikke vil forstyrre andre ved at tænde det igen. Det er også den perfekte løsning til dem, der i de mørkere måneder holder af at hækle mens de ser film eller TV, men ikke vil gå på kompromis med den hyggelige belysning eller biograf-stemningen ved at tænde for meget lys.

Udvid samlingen af hæklenåle med et smart hæklenålesæt

Hæklenåle i træ

Når det gælder hæklenåle kan man som entusiastisk hækler næsten ikke få for mange. Med et godt sæt hæklenåle er du også sikker på, at du altid har lige netop destørrelser du har brug for til dit projekt. Afhængig af hvad du hækler kan det også være, at du skal bruge flere størrelser og skal skifte mellem hæklenåle løbende. Det kan for eksempel være når der skal hækles kanter eller mønstre på sweatre eller klude. Så er det specielt smart at have et komplet sæt af hæklenåle, så du ikke behøver sætte projektet på pause, mens du finder frem til en ny nål i den rigtige størrelse. Udvid i stedet samlingen med et smart og komplet sæt af hæklenåle i et stort udvalg af størrelser og farver.

Hæklenålesæt findes både i metal og i bambus, og det er op til den enkelte og deres behov og præferencer, hvilken type de hækler med. Nogle foretrækker hæklenåle i bambus, da de er mindre glatte end hæklenåle i metal og vejer mindre, hvilket gør dem lettere at arbejde med. Specielt hvis du hækler i længere tid ad gangen eller er helt ny som hækler. Metal hæklenålesæt er på den anden side stærkere og mere slidstærke, og du kan derfor være sikker på, at de kan holde til det meste. Udover sæt med klassiske hæklenåle findes der også sæt med afghanske hæklenåle, også kaldet en tunesisk hæklenål. De har den samme type krog, men er kendetegnet ved at være betydeligt længere end hæklenåle med håndtag og findes også med en lang wire for enden. En tunesisk hæklenål med wire fås også ofte i sæt og kan gå under navnet hakkenåle. Dette gør dem specielt godt egnet for nybegyndere eller dem, der vil hækle større projekter, da maskerne og arbejdet ikke så let glider af nålen, og fordi der er plads til flere masker og rækker på pinden som når der strikkes.

Lige meget hvad du er på udkig efter vil der altid være mange fordele ved at investere i mere hækle udstyr, gode nåle og hæklenålesæt med flere størrelser. På den måde risikerer du ikke at stå uden en bestemt størrelse du mangler til dit hækle projekt, og du vil sagtens kunne have flere projekter i gang på samme tid - også selvom de kræver den samme type nål. Du vil desuden også altid have en ekstra hæklenål ved hånden, hvis uheldet er ude og én af dine nåle går i stykker.