Filter til Ecovacs Deebot Ozmo T8 / T8+ / T8 Aivi

Kvalitets filtre til Ozmo T8 / T8+ / T8 Aivi robotstøvsuger

Mange tænker, at en robotstøvsuger ikke behøver noget vedligehold eller tilsyn, men på trods af, at den kan klare en del selv, så kræver det dog fra dig som ejer at tjekke den efter en gang imellem.

Som med almindelige støvsugere, så skal støvbeholderen på din Ozmo T8 / T8+ / T8 Aivi tømmes jævnligt, men dele som filtre og børster skal også rengøres og eventuelt udskiftes. Dette dels for at optimere din rengøring, og dels for at sørge for din robotstøvsuger holder længst muligt.

Hvor tit skal jeg skifte eller rengøre mit filter?

Det er vigtigt, at du jævnligt tilser og vedligeholder dine filtre til din Deebot Ozmo T8 / T8+ / T8 Aivi, da de uden den rette pleje mister deres optimale funktionsevne. Men hvordan er det lige med vedligeholdelse af en robotstøvsuger? Det lyder umiddelbart som noget avanceret noget, men det kræver virkelig ikke særligt meget.

Det er en god ide at kigge til filteret én gang om ugen. Robotstøvsugere passer for det meste sig selv, men visse ting som filtre, beholder og lignende kræver altså din indblanding. Hvis din Ozmo T8 / T8+ / T8 Aivi ikke benyttes så ofte, så kan du godt vente lidt længere tid imellem tjekkene af filtrene. Det er dog en god vane at tjekke filtrene, når man alligevel skal tømme støvbeholderen.

For at rengøre dit filtre skal du ikke afsætte mere end et par minutter af din tid. Tag filteret ud og bank det grundigt på siden af din skraldespand, så det værste skidt og snavs kommer af. Skyl det herefter nænsomt under hanen og lad det tørre til dagen efter.

Er du god mod dit filter, kan det også holde længere. Cirka et par gange om året, er det en god idé at udskifte sit filter - dette beror dog netop stærkt på, hvordan du holder filteret. Der kan også gå op til ét helt år, før det er tid til at skifte filteret på din Ozmo T8 / T8+ / T8 Aivi.

Derfor skal du vælge et HEPA filter til din Ozmo

Der er en helt bestemt type af filtre, som uden tvivl er det allerbedste filter, der sikrer dig den optimale rengøring. Her taler vi om HEPA filtre. HEPA er en standard indenfor filtre, og langt de fleste filtre har heldigvis også HEPA-mærkningen. Det specielle ved HEPA filtre er, at de har en helt fænomenal evne til at filtrere allergener og andre skadelige partikler.

Alt, som din Ozmo T8 / T8+ / T8 Aivi støvsuger op, havner i beholderen. For at kunne støvsuge, er der dog også noget luft, som skal ud igen, men det skal netop ikke være alt det, som robotstøvsugeren lige har suget ind. Derfor sidder der et filter, som sørger for, at kun den reneste filtrerede luft får lov at passere og slippes ud i dit hjem igen. Det er HEPA filteret, som står for magien, og lige netop derfor er vigtigt, at det er i en god stand - ellers kan det også gå ud over luftkvaliteten og indeklimaet i dit hjem.

Hvordan skifter jeg filteret på min Ozmo T8 / T8+ / T8 Aivi?

Når du tømmer støvbeholderen på din Ozmo T8 / T8+ / T8 Aivi, så står du faktisk allerede med filteret i din hånd. Støvbeholderen og HEPA filteret sidder nemlig sammen, så når du åbner dækslet ovenpå støvsugeren og trækker støvbeholderen op, så har du nærmest allerede slået to fluer med ét smæk.

For at tage filteret af, skal du først åbne støvbeholderen og tømme hvad end, der er i den. Herefter skubbes filteret nemt ud af låget, og så kan du rengøre det eller sætte et nyt i. Husk aldrig at lade din Deebot Ozmo T8 / T8+ / T8 Aivi støvsuge uden filteret!

Hvordan ved jeg, om jeg skal skifte mit filter?

For mange der er nye i robotstøvsugerens verden, kan det føles svært at vide eksempelvis hvornår ens filter skal skiftes. Det er dog ikke særligt anderledes end med en almindelig støvsuger. Det er nemt at se på filteret, hvornår det trænger til at blive skiftet. Er der for eksempel huller eller tydelig slitage, så skal det skiftes. Men er der blot snavs og skidt på, så kan du nøjes med at rengøre det.