Cykelbriller Herre

Giv den fuld gas på vejene med et nyt par herre cykelbriller

Hvis du elsker at cykle - enten som motion eller som en form for transport - så har du formentlig prøvet at cykle på landevejen og i skoven. Her har du sikkert også oplevet, hvordan insekter, regn, støv, vind og lignende kan være til gene for hovedet og øjnene, når du cykler. Netop disse problemer og udfordringer er noget, man kan undgå med et par gode cykelbriller, og der findes heldigvis et stort udvalg af herre cykelbriller du kan vælge imellem. Uanset om du som hobby-motionist gerne vil have dig en solid cykelbrille til de lange cykelture, eller du som pendler savner lidt ekstra beskyttelse mod vind og vejr.

Det kan være, du har fået et lille insekt i øjet og har svært ved at få det ud når du cykler, eller at vinden får dine øjne til at løbe i vand når du kører i høj fart. Det kunne også være en regnfuld dag, der har gjort det svært for dig at kunne se mere end et par meter fremad og gjort det nødvendigt at skulle tørre øjnene konstant. Uanset hvad er et par cykelbriller herre en god måde at undgå dette på. 

Cykelbriller til mænd er også smarte og funktionelle, og de findes i flere designs og modeller. Du kan også få cykelbriller med forskellige glas, der hver især egner sig godt til en række vejrforhold og typer af cykling. Det gælder bare om at vælge det helt rigtige par herre cykelbriller til lige netop dig, til stil og dine behov. Så gå på udkig efter lige netop dét par herre cykelbriller du bedst kan lide og få selv den mindste detalje til at se smart og velkoordineret ud - samtidig med at du gør cykelturen mere komfortabel og sikker!

En herre cykelbrille der beskytter øjnene mod vind og vejr

Cykelbriller skal selvfølgelig først og fremmest beskytte øjnene mod vind og vejr. Det indebærer både hårde vindstød og støv, der kan få øjnene til at løbe i vand, men også solens skarpe stråler, som over længere tids eksponering kan genere og udmatte øjnene. På cykelturen, enten på landevejen eller i skoven, kan det i værste fald være decideret farligt at køre uden briller, da man risikerer at ens syn bliver sløret eller at man bliver distraheret, hvilket kan føre til ulykker og skader. Se derfor en cykelbrille til mænd som et værdifuldt stykke tilbehør på lige fod med cykelhjelmen og cykelskoene.

Derudover så skal brillerne naturligvis også være behagelige at have på. Et par herre cykelbriller, der skarver eller på anden måde generer dig, vil kun gøre cykeloplevelsen dårlig. Derfor er det vigtigt at finde et par briller, som sidder behageligt og ordentligt rundt om hovedet og på ansigtet. Her gælder det om at finde et par der ikke sidder for stramt, men på samme tid ikke er så løse at de glider ned og skal justeres mens du cykler. Tænk også gerne over størrelsen på stellet og glasset - der findes nemlig både cykel solbriller til herre med små og store glas. Nogle foretrækker store glas, der dækker mere af ansigtet, mens andre er mere til de helt små hurtig briller, der kun dækker øjnene.

Yderligere kan du også være sikker på, at du kan finde cykelbriller som er lette og simple.Går du meget op i vægten af dit udstyr og den sammenlagte vægt når du cykler, så bør du vælge en cykelbrille med et letvægtsstel og et ergonomisk og vindtæt design. Her vil der nemlig opstå så lidt vindmodstand som overhovedet muligt, og du vil kunne barbere sekunder af dine tider og få en god cykel oplevelse.

Vælg mellem herre cykelbriller med stel og glas i forskellige farver

Når du skal vælge blandt de mange cykelbriller på markedet, kan du finde mange forskellige aerodynamiske og lækre designs. Nogle cykelryttere foretrækker for eksempel full frame stel i deres cykelbriller, da brillerne sidder mere stabilt og fast, mens andre cykelryttere foretrækker cykelbriller med et frameless design, der gør, at brillerne intet stel har omkring glassene, hvilket gør dem lettere.

Derudover går nogle cykelryttere også meget op i, hvilken farve glassene har, da hver farve har specielle fordele. Der findes for eksempel cykelbriller til herre med gult og rødt glas, transparent glas og glas med UV-beskyttelse. Det gule og røde glas kan gøre det nemmere at se ujævnheder og forhindringer på landevejen eller i skovbunden og er generelt set godt egnet til at forstærke kontrasterne i dine omgivelser, så alt står knivskarpt. Transparente glas bruges derimod ofte når der er mørkt, fordi glassene er med til at lysne vejen og ruten, samtidig med, at de yder optimal beskyttelse mod vind og vejr.

Cykelbriller med glas med UV-beskyttelse bruges når der er høj sol og risiko for genskin og generende refleksioner fra overflader som vand, sne, glas og biler. Derudover beskytter denne type cykel solbriller også dine øjne mod skadelige UVA og UVB stråler. De kan nemlig udmatte og sløre synes efter længere tids eksponering til skarp sol. Det er derfor specielt vigtig med et par gode cykelbriller med UV-beskyttelse, hvis du tager på cykelferie sydpå eller kører på de danske veje om sommeren.

Er du en garnet cykelrytter, der ikke går ned på udstyr, så kan du også vælge herre cykelbriller med polariserede glas eller med fotokromisk glas. Fotokromisk glas er et helt særligt designet stykke glas, der tilpasser sig vejrforholdene og omstændighederne udenfor. Dermed får du ikke kun den bedste beskyttelse for øjnene, du får også de bedste forudsætninger for at kunne tilpasse dig dine omgivelser mens du cykler. Er der mørkt eller overskyet vil glasset lysne, og er der modsat lyst og solrigt vil det automatisk blive mørkere. Et andet særligt designet stykke glas er det polariserede glas, som er med til at afværge og beskytte øjnene mod genskin og skarpt lys.

Man kan også komme i en situation, hvor man skal bruge mere end et sæt cykelbriller, men ikke har lyst til at have mere end én brille - der er heldigvis også en løsning hertil! Du kan nemlig vælge en cykelbrille, som har udskiftelige glas. Sagt med andre ord, så kan du skifte mellem flere stykker glas alt efter, hvad du skal bruge i et givent øjeblik, hvor du skal ud at cykle. Hvis det for eksempel er overskyet, så kan du skifte til det transparente glas. Det kan også være, du skal ud at køre i skoven, så kan du med fordel skifte til et gult glas, så du kan se ujævnheder i skovbunden. Skifter vejret eller dine omgivelser undervejs kan du også blot have et par ekstra glas med, som du kan skifte til. Find det par herre cykelbriller, som opfylder dine ønsker og dine krav.