Støvsugerposer

  • Støvsugerposer til Bosch

    Støvsugerposer til Bosch

  • Støvsugerposer til Miele

    Støvsugerposer til Miele

  • Støvsugerposer til Nilfisk

    Støvsugerposer til Nilfisk

  • Støvsugerposer til Electrolux

    Støvsugerposer til Electrolux

  • Støvsugerposer til Kärcher

    Støvsugerposer til Kärcher

  • Støvsugerposer til Siemens

    Støvsugerposer til Siemens

  • Støvsugerposer til Hoover

    Støvsugerposer til Hoover

  • Støvsugerposer til Numatic Henry / Hetty

    Støvsugerposer til Numatic Henry / Hetty

Find den rigtige støvsugerpose til lige netop din støvsuger

Støvsuge med poseDe fleste ved udmærket godt hvor vigtigt rengøring er, uanset om det er en hovedrengøring, en tur med støvsugeren eller at køre en klud over spisebordet. Det hjælper med at holde dit hjem flot og frit for skidt. Det er i forlængelse også utrolig vigtigt med et godt indeklima. Det er nemlig både til fordel for dit hjems generelle udseende, men også for beboerne i hjemmet. Specielt i rum hvor man sover eller opholder sig i løbet af dagen. Her kan der hurtigt ophobe sig støvpartikler og andet partikler, der med tiden kan forringe luftkvaliteten i et rum. Derfor er jævnlig rengøring i hjemmet enormt vigtigt - og det er her støvsugning og nye støvsugerposer kommer ind i billedet. 

Mange svinger støvsugeren et par gange om ugen og ser den som fast inventar i hjemmet. For at din støvsuger fungerer som den skal og hjælper med at holde hjemmet rent er der dog brug for støvsugerposer der virker. En god støvsugerpose kan nemlig være forskellen mellem en dårlig og ineffektiv rengøring og en hurtig og god rengøring, der fjerner langt det meste støv fra rummene i dit hjem. Derfor er det vigtigt at holde øje med, om dine støvsugerposer har behov for at blive skiftet. Hvis posen er fyldt, kan støv nemlig ikke blive ordentligt opbevaret i støvsugeren, og både snavs og mindre stykker skrald du suger op kan risikere at sætte sig fast i slangen eller røret, fordi støvsugeren ikke længere har den nødvendige sugeevne til at fjerne blokader og skidt fra indsugningen. Nogle støvsugere går simpelthen også i stå, hvis støvsugerposen er fyldt helt op - og det er en ærgerlig situation at stå i hvis du er midt i en større hovedrengøring. Heldigvis kan uheldige afbrydelser i rengøringen let afhjælpes ved at have ekstra støvsuger poser i skabet. Støvsugerposer i god kvalitet er derfor afgørende for din rengøring og vil altid være en god investering.

Nye støvsugerposer sikrer et bedre indeklima

Noget af det vigtigste at sikre i hjemmet er som sagt et godt indeklima. Fordi vi opholder os så meget i de samme rum i løbet af dagen og ugen har miljøet i de rum en indflydelse på, hvordan vi har det. Derfor ved de fleste også, at det er vigtigt at lufte ud og lukke ny frisk luft ind, men også at det er enormt vigtigt at støvsuge, så luften ikke er fyldt med potentielt skadelige partikler og allergener. Ved at fjerne kilden til disse allergener - altså støvet der lægger sig på overflader og møbler - bidrager du til at holde indeklimaet godt. Man kan dog ikke fjerne støvet ordentligt med en fyldt støvsugerpose, og derfor er nye støvsugerposer, der forbedrer støvsugerens sugeevne, i sig selv med at sikre det stabile indeklima. Det gør det let og simpelt at fange alle støvpartiklerne og allergener i luften, så længe du gør rent regelmæssigt og kommer ind i alle kroge og hjørner. Effektivitet er derfor et keyword når det gælder rengøringen og sikringen af et sundt indeklima, og for at få så effektiv en rengøring som overhovedet muligt er nye støvsugerposer i god kvalitet vejen frem. Det er derfor ikke svært at lave en direkte kobling mellem nye støvsugerposer og et bedre indeklima. 

Forbedret sugeevne og filtrering under rengøringen

Oplever du at sugeevnen i din støvsuger ikke er hvad den har været? Så kan det sagtens være fordi støvsugerposen ikke sidder som den skal, er fyldt eller ikke filtrerer ordentligt. Dette kan hurtigt tjekkes ved at åbne støvsugeren og kigge på placeringen af støvsugerposen, samt hvorvidt der har samlet sig støv uden for posen, hvor det ikke burde ende. Er posen fuld eller beskadiget skal den skiftes, da det ellers kan gå ud over sugeevnen og støvsugerens evne til effektivt at filtrere støvet gennem støvsugerrøret. 

Støv fra hjemmet sætter sig også i posens fibre. For at kunne fungere optimalt skal luft kunne bevæge sig gennem posen. Det er derfor de er lavet af mikrofiber materialer, der fanger støv og skidt, men også lukker en smule luft igennem og tillader luftgennemstrømning, så støvsugeren får den karakteristiske sugeevne. For meget støv i posens fibre gør den tættere og gør, at mindre luft kan slippe igennem. Derfor bliver sugeevnen også forringet af en fyldt pose. Dette er også bare én af grundene til at du ikke må genbruge støvsugerposer, men i stedet skal skifte den ud med en helt ny. Selvom du tror du har fjernet det meste skidt fra posen vil støv stadig sætte sig i de fine fibre og fortætte posen. Når støvsugerposen er ny er dens filtreringsevne derfor betydeligt bedre, og din støvsuger vil som et resultat af den nye pose kunne fjerne mere støv hjemmet og filtrere luften mere effektivt.

Når man taler om støvsugere og filtrering er det også værd at huske på, at man, udover at skifte støvsugerposen, også skal huske at skifte de indbyggede filtre i støvsugeren - nemlig motorfilteret og udblæsningsfilteret. Generelt set anbefales det at skifte motor filteret ud når du har udskiftet støvsugerposen 5 gange. På den måde sikrer du dig, at det ikke stopper til og forhindrer at motoren overopheder, fordi der ikke kan filtreres nok luft gennem den. Udblæsningsfilteret skal derimod kun skiftes én gang om året. Tilstoppede og slidte filtre har stor indflydelse på støvsugerens generelle ydeevne og sugeevne og kan i værste fald risikere i en overophedet og beskadiget støvsuger. Husk derfor både at skifte filtre og støvsugerposer, hvis du vil være sikker på en forbedret sugeevne og god filtrering under rengøringen.

Oplev forskellen med nye støvsugerposer

Når man skifter støvsugerposen vil man typisk kunne mærke og se en markant forskel med det samme, da nye poser til støvsugere forbedrer dens ydeevne. Dette gør, at den kan suge meget mere støv op end med en fyldt pose. De fleste har uden tvivl oplevet at støvsuge og efterfølgende stå tilbage med et gulv, hvor der stadig ligger støv og skidt. Det kan hurtigt ændres med en ny støvsugerpose. Rengøringen bliver i sig selv derfor også betydeligt lettere og hurtigere, fordi du ikke skal bruge så meget energi og tid på de samme områder og kan nøjes med at køre støvsugeren over gulvet en enkelt gang. Den forbedrede sugeevne vil med sikkerhed gøre, at støvsugeren opfanger alt støvet i første omgang. Det vil derfor ikke kun gøre en forskel for din støvsuger, dens levetid og generelle ydeevne, men også effektiviteten af din rengøring og de resultater du ser i hjemmet. Du kan derfor trygt stole på, at du vil kunne mærke forskellen med det samme. Vil du tage to fluer med ét smæk og sprede en dejlig duft i hjemmet samtidig med at du støvsuger kan du også investere i duftkugler til støvsuger poser. De små kugler skal bare puttes direkte i støvsugerposen er støvsuges op fra gulvet, hvorefter de vil frigive en mild og behagelig duft gennem støvsugerens filtre og udsugning. 

Hvor ofte bør man skifte støvsugerposer?

Som udgangspunkt anbefales det en husstand at skifte støvsugerposen 1-3 gange om måneden. Hvor ofte du skal skifte din støvsugerpose afhænger godt nok også af, hvor ofte du støvsuger, samt hvor støvet og beskidt dit hjem er. Det har nemlig stor indflydelse på, hvor hurtigt støvsugerposen vil blive fyldt op. Som en tommelfingerregel går man dog ud fra, at de fleste støvsuger deres hjem mindst én gang om ugen, hvorfor posen skal skiftes 1-3 gange om måneden. Har du husdyr i hjemmet er det også altid en god ide at støvsuge oftere - og derfor også at skifte støvsuger poser oftere. Specielt hvis du eller dine gæster er allergiske, da allergener og hår fra dyrene ellers hurtigt kan sprede sig i hjemmet og havne på møbler og tøj.

For at passe ordentlig på din støvsuger, er det vigtigt, at du ikke lader posen blive overfyldt, da det kan skade din støvsuger og dens motor, samt forringe dens sugeevne. Derudover sikrer der også bare en række bedre resultater, hvis du ikke lader posen blive for fyldt. På nogle støvsugere indikeres der hvornår posen er fuld, men på andre skal du selv holde øje med posen. På nyere modeller kan dette være i form af en lampe der lyser, mens en fyldt støvsugerpose på ældre modeller vil være indikeret med en fjeder, der skifter farve til rød. En typisk indikator på, at det er på tide at skifte posen ud er universelt set også, at støvsugeren vil larme mere end normalt, går i stå eller har en forringet sugeevne.

Hvordan skifter man en støvsugerpose?

De fleste støvsugerposer er relativt simple at skifte. Som sagt vil man for det meste vide hvornår posen skal skiftes, da den vil være fyldt helt op og ikke vil suge så effektivt som normalt. Det kan også ses når du åbner støvsugeren. Her vil posen se fyldt og rundet ud. Heldigvis kan den hurtigt skiftes, når du har en frisk støvsugerpose ved hånden. Herunder finder du en kort trin-for-trin guide til, hvordan du selv skifter din støvsugers støvsugerpose: 

1.     Sikr dig at støvsugeren er slukket og stikket taget ud af stikkontakten.

2.     Find og åbn låget til støvsugerpose rummet.

3.     Fjern forsigtigt den gamle støvsugerpose ved at trække den op og ud af støvsugeren. Smid den ud med det samme så indholdet ikke falder ud eller spilder.

4.     Fjern den nye støvsugerpose fra dens indpakning og sikr dig, at den passer til din støvsuger.

5.     Sæt støvsugerposen ned i det tomme rum og fastgør den til panelet ved støvsugerslangens ende, så hullet i støvsugerposen er på linje med åbningen til slangen.

6.     Luk lågen igen og sæt eventuelle fjernede komponenter tilbage på støvsugeren.

7.     Tænd støvsugeren for at sikre dig at den fungerer ordentligt og at den nye støvsugerpose sidder som den skal. Du vil kunne fornemme det, hvis støvsugerposen sidder forkert.

Åbningen i støvsugerposen vil typisk være omgivet af et panel i hårdt pap eller plastik, der fastgøres på et tilsvarende panel i selve støvsugeren. Så vil åbningen i støvsugerposen nemlig være på linje med åbningen til støvsugerens slange og skidt og støv vil ende i posen fremfor indersiden af støvsugeren. Er du fortsat i tvivl om hvordan du skifter støvsugerposen kan du også kontakte forhandleren, tjekke om der er yderligere instrukser på pakken med støvsugerposer, eller tjekke brugermanualen til din egen støvsuger. Alternativt findes der også mange videoer og guides, der kan hjælpe. Når du får styr på det vil det være en smal sag og du vil lynhurtigt stå med en støvsuger, der suger som var den helt ny. Så kan du holde hjemmet rent og flot og garantere det mest optimale indeklima.

Sådan vælger du den rigtige type støvsugerpose til din støvsuger

Det kan være en smule uoverskueligt at skulle finde nye støvsugerposer til ens støvsuger, da der findes så mange forskellige typer. Både støvsugere og poser. Der kan være forskel på form, modelnumre og monteringen, og valget afhænger i stor grad af, hvilken støvsuger du selv ejer. Uanset om du leder efter støvsugerposer til Miele, Electrolux, Nilfisk og Bosch vil du dog helt sikkert kunne finde én der passer. Mange af disse mærker og modeller kræver nemlig ikke nødvendigvis en specifik speciallavet støvsugerpose, men er kompatible med universelle støvsugerposer, der passer til flere modeller. 

En god idé er altid at tjekke modelnummeret på din egen støvsuger og derefter sammenligne det med numrene angivet på en given pakke støvsugerposer. Her vil der ofte stå, hvilke numre poserne passer til og du undgår derfor at købe poser, der ikke passer til din støvsuger. For eksempel bruger de fleste Electrolux støvsugere S-bags som støvsugerpose. S-bag står for “standard bag” og alle nyere modeller af Electrolux og Philips bruger disse støvsugerposer. Derfor vil du langt hen ad vejen kunne stole på, at støvsugerposerne vil passe til lige netop din støvsuger. Da støvsugerposerne skal skiftes flere gange om måneden, er det også altid en god idé at investere i en pakke med flere styks. Der er nemlig ikke noget værre end at løbe tør poser på et uheldigt tidspunkt og stå med en støvsuger, som ikke fungerer som den skal. Der findes heldigvis pakker med støvsugerposer der både kan spare dig tid og penge i det lange løb, da du altid vil have en ny ved hånden og ofte par rabat ved køb af flere poser.

Når det gælder materialet, er det typisk muligt enten at vælge mellem papirposer eller poser lavet i mikrofiber. De mest populære støvsugerposer er typisk lavet mikrofiber, som er et holdbart materiale, når det kommer til støvsugerposer. Mikrofiber er bedre til at opsamle og holde på støvet, og modsat støvsugerposer i papir er materialet også vandtæt. Så risikerer du ikke at fugt eller væske vil blødgøre papirposen og skabe huller. Derudover risikerer du også at en støvsuger med meget høj sugeevne kan rive papirposen i stykker. En pose i mikrofiber er stærkere og vil derfor ikke let gå i stykker. Hav dette i mente når du køber dine næste støvsugerposer.