Filter / Linser

Sortering
Sortering
Sortér efter
Relevans
Navn
Pris
Rækkefølge

Linser & objektiver til spejlrefleks kameraer

Når du skal købe en ny linse eller et nyt objektiv til dit kamera, skal du gøre dig nogle overvejelser inden, så du er sikker på at få fat i den helt rigtige linse til dit behov. Det kan nemlig være lidt af en jungle at navigere igennem, hvis du ikke har erfaring med linser. Du skal f.eks. tage stilling til, om du skal kunne zoome med objektivet, eller det skal have fast brændvidde. Brændvidden bestemmer hvor stort et billede, dit kamera skaber. En normallinse er på 50 mm, og er et godt sted at starte. Den indfanger billeder i cirka det samme størrelsesforhold, som vi mennesker ser fra en given afstand. En vidvinkellinse er under 50 mm og en telelinse er over 50 mm. Linser med to forskellige mm angivelser er zoom-linser, f.eks. en 50mm-300mm linse.

Skal du bruge en almindelig linse eller en makrolinse? Et makroobjetiv fanger de komplicerede detaljer og er derfor velegnet til nærbilleder eller billeder af meget små genstande, hvor detaljerne skal være i fokus. Hvis du gerne vil fange et større motiv og fotografere helheden, er et almindeligt objektiv en bedre løsning.

Som udgangspunkt anbefales det at købe en linse fra samme producent som kameraet, men det er ikke nødvendigvis kun disse, der passer. Hvis blot linsens fatning har samme størrelse som på dit kamera, kan du ofte godt bruge et objektiv fra en anden producent, men spørg dog altid forhandleren, hvis du er i tvivl.

Du finder desuden også et linsebeskyttelsescover med sikkerhedssnor i vores sortiment så du kan være tryg ved, at linsen på dit kamera ikke bliver ridset eller skrammet når det ikke er i brug.